V krvi zakalená

V krvi zakalená https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413040/bmid_v-krvi-zakalena-xIJ-413040.png 4 36 4

Warhammer - Upírka Ulrika série

< 2. díl >

Ulrika se vzepřela zákonu lahmijských upírů a vypraví se do města Praag obleženého silami Chaosu, aby tam našla staré přátele a slávu v boji. Co po svém příchodu nalezne jsou zubožení, ale nezdolní lidé, kteří útočníky zahnali na útěk. Síly zla ale mohou nabývat mnoha forem a nyní se objevila zákeřnější hrozba, pocházející zevnitř - Slaneeshova sekta, jež se snaží Praag ovládnout. Ulrika, která se musí vyhýbat svým lahmijským sestrám a je odsuzována lidmi, které se snaží chránit, se vydává na osamělou cestu za kořeny toho zhoubného spiknutí. Aby uspěla proti vůlí upírů a šíleným plánům čarodějů Chaosu a sektářů musí znovu využít veškerou svou chytrost a divokou sílu.... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Bloodforged , 2011


více info...

Přidat komentář

Frizer
17.04.2023 4 z 5

Parádní atmosférické pokračování Ulričina příběhu. V této knize se dostává zpět do své domovinu a do města Praag, což je zvláště pro nás přitažlivé. Knížka nebyla tak depresivní jako první díl a bylo zde více akce. Ulrika se postupně začíná sžívat se svým novým stavem. Teto/Strýček Slaneesh a jeho pohůnci také budou mít svou chvilku, podobně jako ve Fulgrimovi. Pokud jste WH pozitivní, není co řešit.

Set123
31.10.2020

Zase jednou jsem byl příjemně překvapen. U Warhammeru jsem zvyklý na celkem primitivní vývoj děje, nějakou tu krvavou scénu a bezmyšlenkovité zakončení. A většinou je to sakra sranda. Ale Ulričin příběh v této knize kupodivu neměl zcela jednoduchý přímočarý děj a stejně kupodivu se sem tam snažil o filosofování, moralizování a alegorie. No a to mě velice bavilo.

Nejspíše je to absencí velikých armád a bitev, která dala panu Longovi mnohem více prostoru pro pár hlavních postav a hlavně jejich osobnostní rozvoj. Urlika se mění počas celé knihy; dospívá. Ulrika na začátku má nemnoho společného s Ulrikou na konci knihy. Přemítání o správné, kvalitní vládě a sem tam socialistické úvahy o společnosti byly stran upírky zajímavým počtením.

Co se mi osobně velice líbilo, byla alegorie na klasickou Krysařovu píšťalu. Tento motiv byl pojat s typickou Warhammerovskou atmosférou démonů, ale podstata zůstala stejná. Housle a vlastně i kniha sama, postrádají erotické napětí typické pro Dykova Krysaře, ale to jenom proto, aby bylo, stejně jako celkový motiv, nahrazeno pro tento svět mnohem příhodnějším surovým, divokým sexuálním pnutím, které vrcholí v divokost pro Warhammer atmosféru rovněž zcela zásadní. A tak se poetický motiv ocitá krásně zakomponován do dalšího skvělého příběhu, odehrávajícího se v krutém světě, který já osobně tak miluji.

Kniha se na konci ještě úžeji napojila na první díl a poskytla nám záhadu, která láká na další pokračování. Osobně se teď „S krví spjatá“ nemohu dočkat. Přemýšlím, kdo bude tím novým velkým hráčem a napadá mě jedna, nebo dvě známé tváře. Ale třeba budeme překvapení někým naprosto novým. (Nakonec ani ne.)

Dodatek: Tato kniha je z trilogie rozhodně nejlepší, ale velice doporučuji sérii dočíst. Je opravdu dobrá.


šmerdžito
19.01.2020 4 z 5

Druhý díl trilogie o upírce Ulrice mě bavil podobně jako první díl. Děj si drží nastavenou laťku prvního dílu, jen mně osobně přišel trochu méně zajímavý. Na druhou stranu se děj odehrává v Kislevu, ve městě Praag. Přiznávám, že knih, které se odehrávají ve městě Praag není nikdy dost. Komu se líbil první díl rozhodně doporučuji.

KylarStern
24.11.2019 5 z 5

Pokračování Ulričina příběhu příjemně překvapilo. Snad se brzy dočkáme třetího dílu.