Vývojová psychologie I., Dětství a dospívání

Vývojová psychologie I., Dětství a dospívání https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29457/vyvojova-psychologie-i-detstvi-a-dospivani-29457.jpg 4 43 6

Cílem publikace je vysvětlit podstatu psychického vývoje člověka od prenatálního období do ukončení dospívání, tj. do dosažení dvacátého roku, jeho zákonitosti a charakteristické znaky jednotlivých fází, ale i rizika, která z nich vyplývají. Čtenář se naučí rozlišovat jaké projevy jsou v určitém období běžné a standardní, i když se mohou často zdát zvláštní a nepochopitelné. Předností knihy je, že nepřináší pouze obvyklý popis toho, co dítě v určitém věku dělá, ale vysvětluje celkovou dynamiku vývoje. Publikace je určena zejména studentům tzv. pomáhajících profesí a pedagogiky, psychologům, pedagogům, speciálním či sociálním pracovníkům. Nové vydání Vývojové psychologie Marie Vágnerové obsahuje věcný a jmenný rejstřík a rozsáhlý seznam další odborné literatury.... celý text

Přidat komentář

hu_87
22.03.2021 5 z 5

Marie Vágnerová opět dokázala, že je velmi šikovnou spisovatelkou. Kam se hrabou některé jiné publikace, tahle je jednoznačně ze všech nejlepší.

Simona99
25.02.2021 5 z 5

Pěkně pojatá publikace. Celkem do podrobna, ale každý si myslím najde své...


Knihomolová
17.07.2019 5 z 5

Moc zajímavé čtení. Jako mamina rok a půl starého mláděte musím knihu pochválit. Erudovaně a přesto srozumitelně napsáno. Doporučuji všem, kteří mají co dočinění s dětmi a dospívajícími. Kniha je takovým malým můstkem k porozumění si.

molt
12.11.2017 4 z 5

No, tak... Asi to není pro čtrnáctiletého (té doby končícího) pubescenta. Ale už můžu říct, že pro mě vývojováá psychologie není tak úplně španělská vesnice. Ke konci, to bylo téměř napínavé.

Mikkinnen
04.06.2017 5 z 5

Skvělá kniha, jak pro učitele tak i pro rodiče, kteří chtějí porozumět svým dětem, proč dělají to co dělají v určitých obdobích jejich vývoje.

Alpasstyle
05.09.2015 5 z 5

Skvělá kniha, obsahuje velké spektrum informací o dané tématice, doporučuji.