Výlet do třetihor

Výlet do třetihor https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/50083/vylet-do-tretihor.jpg 5 34 2

Svěží a velice zajímavé vyprávění o australských zvířatech se zároveň vyznačuje dokonalou erudicí. Autor tu popisuje vzezření a líčí život mnoha udivujících živočichů, kteří si namnoze uchovali podobu svých pravěkých předků.Knížka je jedinečnou výstavou unikátních tvorů (hlavně savců - a z nich zejména hojných vačnatců - ale též ptáků i plazů a ryb), jejichž zvláštní život je zachycen přímo v jejich přirozeném prostředí. Kromě množství černobílých a barevných fotografií rovněž četné autorovy ilustrace vystihují jejich nezvyklé podoby, zvyky a schopnosti.... celý text

Přidat komentář

alef
16.11.2015 5 z 5

„Lidé mají různé sny. Mým odvěkým přáním bylo navštívit Austrálii. Přečetl jsem již v dětství všechny knihy o této zemi, které se mi dostaly do rukou, a stal jsem se vášnivým obdivovatelem jejích přírodních krás a zajímavostí. (...)"

Zdeňku Veselovskému, nejen zoologovi, ale také etologovi, mj. s ohromnou škálou znalostí nejrůznějších stránek ekologie, ale také behaviorální biologie se jeho sny splnily a výsledkem je několik krásných knih.

"Motivací k napsání této knihy nebyla jen láska k přírodě, ale zároveň i zlost na ty, kteří se ani nenamáhají pochopit tak jednoduchý fakt, že bude-li přístup člověka k přírodě nadále tak bezohledný, musí to nutně vyústit v přímé ohrožení existence celého lidstva."

Raksa.A
12.07.2014 4 z 5

Opravdu stojí za přečtení. Mám ráda knihy, které píší zvídaví lidé s láskou ke svému oboru.