Vůně léta

Vůně léta https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497382/bmid_vune-leta-ruC-497382.jpeg 4 63 18

Nesmělá Letty a svérázný Dam jsou nejlepší kamarádi snad od plenek. Tedy přesněji řečeno byli nejlepší kamarádi. Teď už mají společné jen tréninky cheerleadingu a vzájemnou nevraživost, takže společné prázdniny na chalupě jsou pro oba noční můrou. Když před sebou nemohou utéct, alespoň si navzájem dělají ze života peklo. Jenže od nenávisti bývá jen krůček k lásce a tahle má nezaměnitelnou vůni léta...... celý text

Přidat komentář

Majka1979
30.12.2023 5 z 5

Knihu, ktorú som prečítala, považujem za jednu z najlepších od autorky. Priznám sa, že som od nej čítala všetky a aj preto som si vybrala túto. Jej štýl písania mi sedí a príbeh nenútene plynie.

A čítať príbeh spojený s priateľstvom, láskou, športom a v neposlednom rade kopou zážitkov, bolo pre mňa pekným osviežením.

Takže za mňa výborné a verím, že sa vám bude páčiť, ak sa pre ňu tiež rozhodnete. ;).

Erika017
31.07.2023 2 z 5

Tak tohle byla jízda, bohužel ne moc v dobrém slova smyslu. Během čtení jsem si říkala, že je to jedno klišé vedle druhého, ale docela mě to bavilo. Nicméně vůbec nechápu tu anotaci, protože popisuje něco jiného než se v knize odehrává a navíc se k nějakému pobytu na chatě, jak popisuje anotace, dostalo až za půlkou knihy. Jinak to bylo fajn až na pár frází typu neskutečně mu ti slušelo, kterými se tady opravdu nešetřilo. Ale ten konec, co to bylo?! Absolutně jsem to nechápala. Celé se to zvrtlo a já nechápala o co tam vlastně šlo. Protože se mi to zdálo (nevím jak to popsat) asi trapné, hloupé, smutné...? A poměrně zbytečné. Nechci to hodnotit negativně ale proč? Jinak se knižka četla rychle a byla i zajímavá, ale nerozumím anotaci ani tomu konci a hlavní zápletka, kdy se na sebe naštvali se mi taky zdála taková hloupá. Nicméně se mi líbilo, že se v knize objevila Berenika a Adrian z předchozí knihy, kterou jsem od autorky četla a moc se mi líbila. Ale tuhle bohužel vidím tak na 2,5*/5*


Ella161
27.06.2023 3 z 5

Kniha byla fajn, u autorky prostě s žádným příběhem nešlápnete vedle. Ale uznávám, že jsem od ní četla i lepší knihy. Každopádně i takhle to bylo krásné počtení. Jen mi moc nedává smysl anotace, kde se píše, že si Dam i Letty budou dělat naschvály, což vůbec nebyla pravda, bych řekla.

Selendra
11.04.2023 5 z 5

To bylo moc pěkné. Autorka opět nezklamala, kniha se četla rychle a velmi mě zaujal ten sport, ani jsem nevěděla že to existuje i v Česku. Taky bych chtěla vidět jak to vypadá v reálu. I když už nejsem dávno cílová skupina, tyhle knihy od autorky prostě miluji. Na odpočinek úžasné.

m.valova
07.11.2022 5 z 5

Dlouho jsem hledala někoho ,kdo by mi sedl tak,jako kdysi Lenka Lanczová,a teď po letech jsem konečně našla.I když už dávno nejsem cílová skupina,ráda tyto příběhy čtu a prožívám..stejně jako kdysi.
Odpočinek,relax a trochu pohádka,mládí je krásné a k tomu všemu patří první lásky i radosti a starosti.

miska.misule
23.10.2022 5 z 5

Tak tahle knížka se mi vyloženě trefila do nálady. Hezky jsem si zavzpomínala na pubertální léta, kdy jedním z mých nejoblíbenějších filmů byly Bravo, girls! s Kirsten Dunst. A ne vůbec se to nestydím přiznat :-D
Prostě - obdivuhodný sport, dřina, nějaké to nedorozumění, friends to loveres, co víc si vlastně přát? ;-)

MartinaF
28.09.2022 5 z 5

Co příběh, to naprostá pecka. Je to sice příběh pro náctileté, ale knihu jsem si užívala i já, která už náctiletá není už hodně dlouho. Sice ten konec mohl být trochu jiný, ale jsem maximálně spokojená. Příjemné a odpočinkové čtení. Doporučuji!

marwinmh
25.08.2022 4 z 5

Příjemná letní teen romantika, kterou přečtete za jeden den. Sympatická ústřední dvojice - krásní, mladí, nadaní, vtipní, a i když jde o klasický scénář lásky mezi nejlepšími kamarády, tak vás čtení bude rozhodně bavit a k tomu jako bonus na vás dýchne prázdninová atmosféra. Za mě palec nahoru.

Lidska_ctecka
30.07.2022 4 z 5

Drahouškové,
tato kniha super oddechovka na prázdniny, kterou jsem přečetla za odpoledne. Ubíhá rychle, nejen díky super dialogům, ale i chat zprávám.
Příběh moc neodpovídá anotaci, za což jsem velmi vděčná. Je mnohem zajímavější a zábavnější. Občas mi přišlo, že děj/vztah postav skáče z různých stádií příliš rychle a trochu neohrabaně. Ale autorka to vynahradila charakterem postav a vtipem.
Navíc má Petra Martišková u mě velké plus za to, že se do příběhu vrací postavy z jiných jejích knížek. Můžeme si na ně zavzpomínat a vidět, jak se jejich život vyvíjí dál...

Knihomolka97
26.07.2022 5 z 5

Autorka opět nezklamala :)
4,5 * / 5*

petulkapeta
23.07.2022 5 z 5

(SPOILER) Zvedl mi bradu tak, abych se mu dívala do očí. ,,Ty jsi pro mě to nejúžasnější stvoření na světě, jediná o mně víš úplně všechno, jsi moje nejlepší kamarádka, s tebou můžu být sám sebou. Jsi moje láska. Moje druhá půlka a já celý roky doufal a přál si, abys to jednou cítila stejně, abych nebyl jen kamarád. Umím si představit svět bez každého, ale bez tebe to nejde. Miluju tě už celou věčnost, ale to neznamená, že si nemyslím, že si zasloužíš někoho lepšího, než jsem já."

Tomu říkám láska i když nedorozumění vzniká ze špatné komunikace,nebo proto že to spolu neproberou,ale prazdniny si užili a epilog za to davam velky palec nahoru. Krasny příběh.

Karin94
20.07.2022 3 z 5

Nesmelá Letty (Valentýna) a svojrázný Dam (Adam), ktorí sú najlepšími kamarátmi snáď od plienok. Teda presne povedané boli najlepšími kamarátmi. Teraz majú spoločné len tréningy a vzájomnú nevraživosť. Takže spoločné prázdniny na chalupe sú pre oboch nočnou morou. Keď nemôžu pred sebou utiecť, aspoň si navzájom robia zo života peklo. Lenže od nenávisti býva iba krôčik k láske a táto ma nezameniteľnú vôňu leta.
.
Zaujímavým čítaním boli práve hlavní hrdinovia a ich vzťahy, kde čitateľ nechápe, ako je možné, že z dvoch najlepších kamarátov, ktorí sa venujú cheerleadingu, milujú film Rýchlo a zbesilo a často komunikujú cez SMSky vrátane všetkých emotikonov, sa zrazu stanú skoro „nepriatelia”.
.
Aj keď knihy čo sa týkajú aút, športu a pod. nemusím, tak mi to v tomto prípade až tak nevadilo.
Aj tak hlavnou témou príbehu bol hlavne ich naštrbený vzťah, ktorému sa autorka venovala, a ktorý sa pomaly, ale isto vyvíja a rieši.
.
Letty bola neskúsená, ale celkom sympatická postava, ktorá zbožňuje šport, ale aj jedného chalana ..trochu mi išla na nervy so svojou detinskou povahou. Dam? Opäť úžasná mužská postava. Síce sa uráčil urobiť jednu podstatnú vec trochu neskôr.., ale aspoň bol úžasne vychovaný a k ženám sa choval ako k princeznám.
.
Milá dievčenská, pre mňa priemerná oddychovka, ktorú si viem predstaviť čítať hlavne v letnom období niekde pri mori. Odporúčam.

knihomolkaJani
20.07.2022 5 z 5

Hledáte oddechovou knihu na léto? Právě jste ji našli!
Příběh Letty a Dama si určitě zamilujete. Najdete zde milé prostředí a sympatické hlavní i vedlejší postavy. Kapitoly jsou tak akorát dlouhé, a dialogy jsou přesně, dle vhodnosti a úměrnosti k jejich věku (17.-18. let).
Celý příběh je ozvláštněn SMS zprávami, které jsou rovněž do detailu propracované (včetně veškerých emotikonů). Díky těmto detailům se do příběhu vžijete na maximum!

Knize nemám co vytknout, užila jsem si každičkou stránku.
DOPORUČUJI!

_.about.books._
19.07.2022 4 z 5

(SPOILER) Knížka Vůně léta je skvělá kniha na oddech, někam k vodě, a teď, když je léto, tak na čtení úplně ideální. Autorka má neskutečně čtivý styl psaní, kterým vás vtáhne hned do děje a nešetří různými zápletkami.
S hlavní hrdinkou, Letty, jsem trochu zápasila :D Byla mi sympatická, obdivovala jsem ji v tom, co dělala za sport, ale někdy se chovala, jak kdyby jí bylo pět a ne sedmnáct.  
Dama jsem si od začátku zamilovala. S Letty byli skvělá dvojka. Ráda bych se koukla na nějaké jejich sestavy v cheerleadingu.
Konec mě překvapil, měla jsem takové tušení, ale nečekala jsem to. Mohl být trochu více rozvedený, zajímalo by mě, jak to bylo dál a tak, na druhou stranu příběh skončil v tom nejlepším a epilog, jakožto zakončení knihy, byl skvělý.
Tohle je má třetí přečtená kniha od autorky a určitě ne poslední. Jestli hledáte nějakou letní knihu, sáhněte po Vůni léta. Z ní to léto totiž naprosto voní
~ 4,4/5
~ děkuji moc @petra_martiskova #spoluprace

jitka_dankova
08.07.2022 4 z 5

Příběh o dvou kamarádech a jednom velkém nedorozumění. A já nedorozumění fakt zrovna moc nemusím a docela trpím, když je ve vztazích napětí kvůli tomu, že spolu dva nemluví a nevyjasní si, co se děje. Takže jsem část této milé knížky protrpěla a ke konci úpěla za každou druhou větou. Grrr... Zapomeňte na tu anotaci, kniha je o něčem úplně jiném. Rozhodně není o nějaké nenávisti. Právě naopak, hlavní hrdinka je až po uši zamilovaná do svého kamaráda, který o ni nejeví zájem. Nebo to tak aspoň vypadá. A příběhem se prokousáváte přes několik trpkých kotrmelců v jejich vztahu až ke sladkému, vtipnému a překvapivému závěru. Jde o fajn krátkou knihu na léto, byť letní atmosféra na mne z ní absolutně nedýchala a vůni léta jsem jaksi vůbec necítila. Ale nevadilo to. Pokud máte styl psaní autorky rádi, jde prostě o další knihu, kde si zopakujete její vtipy, hlášky a trefné komentáře, kterými jsou obvykle její knížky protkané.

lucie5019
04.07.2022 5 z 5

Tahle knížka se mi moc líbila!! Hodí se na letní čtení a je skvělá ️ Tahle autorka má samé skvělé knížky, četla jsem už většinu a můžu jen doporučit Vůně léta je skvělá!

Danago
03.07.2022 4 z 5

Velice milý a čtivý dívčí román. Letní atmosféra na čtenářky z knížky úplně dýchá . Pro mladší dívky od 12ti let bude čtení strhující a pro nás starší zase velice příjemný návrat do mládí, i když se v knize spíše přiblížíme k současné generaci. Hlavní hrdinka se svými přáteli studuje a zároveň provozuje vrcholový sport a to pro českého čtenáře velice nezvyklý sport. Já jsem se s názvem CHEERLEADING setkala poprvé a musela jsem si jej vyhledat. Překládá se jako roztleskávačky , ovšem až do přečtení této knihy jsem měla o roztleskávačkách úplně jinou představu. O tom, že tento sport dělají i chlapci jsem vůbec neměla ponětí. Doporučuji si najít nějaká vystoupení , je to opravdu velmi náročný sport , ale je na co se dívat. Všechna čest.
Určitě nic neprozradím když řeknu, že hlavním tématem je kromě sportu i láska s klasickým klišé, ale to ani jinak nejde.
Moc příjemná letní oddechovka 4.5*

dračice.
20.06.2022 5 z 5

Autorce děkuji za krásný příběh, který vás zaručeně naladí na na léto.
Ano, kniha opět nezklamala a příběh se mi moc líbil.
Takže pokud hledáte příjemné letní čtení, pak určitě neváhejte! Pro mě osobně jsou autorčiny knihy sázka na jistotu i když už dávno nespadám do kategorie dívčí román, tak si je moc ráda čtu. Určitě knihu zkuste, v létě u vody si čtení této knihy jistě užijete!