Triaška

Triaška https://www.databazeknih.cz/img/books/72_/72430/triaska-72430.jpg 4 946 159

Vlci z Mercy Falls série

1. díl >

Jedného dňa napadnú malú Grace vlci. Jeden z nich, ten so žltými očami, ju však ubráni a odtiahne do bezpečia. O niekoľko rokov Grace nájde na verande svojho domu postreleného chlapca so žltými očami... Chlad Grace roky pozorovala vlčiu svorku v lese za domom svojich rodičov. Jeden zvláštny vlk so žltými očami – jej vlk – zas tajne sledoval Grace. Zdalo sa jej, že ho pozná, ale netušila odkiaľ. Horúčava Sam viedol dva životy. Ako vlk ticho sprevádzal dievča, do ktorého sa zamiloval. Na krátky čas v roku, v lete, sa z neho stával človek. Grace sa však neodvážil osloviť... až teraz. Triaška Grace a Sam si nikdy nepripúšťali, že by mohli niekoho milovať, ale láska si ich napokon celkom podmanila. Sam musí bojovať, aby zostal človekom, a Grace – aby zostal s ňou, aj keď to znamená prijať bolestnú minulosť, krehkú prítomnosť a budúcnosť bez nádeje.... celý text

Romány Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Shiver , 2009


více info...

Přidat komentář

Kaka.cs
18.11.2022 4 z 5

Knížku mám v hledáčku už poměrně dlouho. Vlkodlaci jsou jedním z mých oblíbených témat. Trochu jsem se bála, aby to na mě nebyla moc velká slaďárna, ale ta romantika byla podána tak nějak příjemně a nenásilně, takže mi to nijak nevadilo. Byla to taková příjemná oddechovka.

Hels-is-unicorn
20.10.2022

Knihu jsem poprvé četla kolem 15, teď jsem se k ní po 10 letech vrátila. A pořád je naprosto úžasná a dokonalá. Obzvlášť v tomhle ročním období je velice působivá, když člověk ráno a večer mrzne, ale odpoledne může pobíhat po venku jen v tričku. Jasně, není to žádný akčňák nebo epická fantasy, je to krásný lyrický příběh o lásce s velmi působivou atmosférou. Hezká, milá oddechovka, ke které se v budoucnu určitě i nadále budu ráda vracet :-)


jsemknihomolka
30.03.2022 1 z 5

Tato kniha je napsaná pro moji věkovou kategorii ale musím říct že hruza . Nápad výborný , miluju vlkodlaky , twillight a takové věci ale ten příběh je jak špatně napsaný wattpad příběh . Všechno je moc zdlouhavé a takové nudné . Za mě rozhodně ne .

simona5372
28.03.2022 4 z 5

Kniha byla pěkná ale moc mě teda nenadchla možná kdybych byla puberťák tak bych asi byla odvazána.

Miliamka
04.10.2021 3 z 5

Neříkám, že je to špatné. Ale bylo to špatné pro mě. Být mi asi o 20 let míň, nejspíš bych tuto knihu milovala. Ale pro mě to bylo moc uplakané, roztáhlé a navíc mi připadalo, jakoby postavy měnily charakter podle toho, jak se to zrovna hodilo. Do dalších dílů se pouštět nebudu.

Karolin77
09.08.2021 3 z 5

Odpočinkový AY příběh, který do pár týdnů skoro zapomenete a nic ve Vás nezanechá.
I když teď co jsem napsala jsem myslela vážně, knížka se mi ve skutečnosti docela líbila.
Autorka píše čtivě a knížka hezky utíká.
Postavy neměli hloubku a nijak zvlášť jsem si je neoblíbila. Romantická linka mezi hlavními hrdiny mi přišla svým způsobem uspěchaná. Což mi nijak zvlášť nevadilo, co mi ale vadilo bylo to, že mezi hlavními hrdiny nebyla žádná chemie.
Děj hezky plynul a bavil mě.
Co ale bylo na knížce nejlepší, byli vlkodlaci ( taky hlavně kvůli nim jsem se do knížky pustila ) Byli zajímavě zpracování. Líbili se mi,ale na jednu stranu mi jich bylo spíše líto,než že bych chtěla být jednou z nich.
Když to celé shrnu knížka je dobrá, ale je vhodná spíše čtenářům okolo 13 let. Těm se bude zaručeně líbit. Znovu bych se do ní asi nepustila a nejsem si jistá, jestli se budu pouštět do pokračování. Ale zaručeně nelituji,že jsem si knížku přečetla.
A i když to teď vypadá,že jsme jsme tento titul zkritizovala, vlastně musím říct,že ho můžu doporučit, ale jak jsme psala spíše mladším čtenářům a teď nechci tvrdit, že by se nemohl líbil i těm starším.
Lepší průměr 3,4*/5*

ElessaRiverbow
05.05.2021 3 z 5

Knihu jsem četla už kdysi před lety, kdy se mi dostala pod ruku úplnou náhodou a tehdy se mi líbila a přišla mi lepší. Příběh je jednoduchý a vcelku čtivý. Líbilo se mi, jak se střídaly pohledy obou hlavních hrdinů. Grace mi přišla sympatičtější než Sam, protože ten se někdy choval strašně přecitlivěle, až mi to opravdu vadilo. Další věc, která mě na knize vytáčela, byl jejich vztah. Přišel mi až moc uspěchaný a někdy vcelku nereálný. Konec skončil tak, jak jsem předpokládala. Kdyby tam ale nebyla poslední kapitola, kde se Sam vrátí, možná by mě to ke čtení dalšího dílu lákalo víc.

karolina5333
03.02.2021 4 z 5

Roky zapomenutá knížka v knihovně, u které jsem si řekla, že než ji pošlu někomu dál, tak si ji přečtu. Byť dávno nejsem cílovka, myslím, že jsem udělala dobře. Je to pěkná romanťárna, která se čte dobře a vlastně všechny postavy mě bavily.
Myslím, že 4* si to ve svém žánru zaslouží. A vzhledem k tomu, že mám v knihovně i druhý zapomenutý díl, pokračuju dál :D

Padfoot
06.01.2021 3 z 5

Sam vlkodlak a Grace puberťačka zblázněná do vlků. Příběh je prostý až primitivní, ale i tak se mi líbil a je mi celkem sympatický, že si autorka ani na žádnou vysokou literaturu nehraje. Je to tak trochu Malá mořská víla naopak, takže ani moc nejde nedržet té mladé lásce palec. Aspoň jeden.

Bórborka
28.12.2020 1 z 5

Možná jsem náročná, ale od knihy jsem čekala více.
Děj byl naprosto o ničem a zápletka jednoduchá. V nějakých situacích chybí přirozená návaznost. Všechny postavy se vyznačovaly jedním charakterovým rysem - chameleon - tedy, že se jejich osobnost měnila, jak autorka uznala za vhodné, i přes to ovšem ani jeden z hrdinů nebyl sympatický.
Jazyk, kterým je knížka přeložena je fádní, bez jakéhokoliv náboje (tedy až na slovo "fištrón").
Knihu bych nedoporučila ani mladší věkové kategorie, jelikož by jí mohla odradit od čtení.

daza.dt
10.12.2020 4 z 5

Kniha zbyla na polici v knihovně mezi horory - tak jsem po ní sáhla, zařazení v knihovně úplně nevychytali. Ale ok je tam vlkodlak, tedy je to "horor". :)
Milé čtení, taková oddychovka na dobrou noc. Pro cílovku asi ideální, ale to já už tedy nejsem.

Alnima
06.11.2020 2 z 5

Četla jsem již dříve, ale kniha ve mně moc vzpomínek nezanechala. Vlastně skoro žádné.

klaraj093
22.10.2020 4 z 5

Knihu jsem četla už před několika lety a nedávno si pořídila celou sérii znovu. Takže se v podstatě chystám na rereading.. Každopádně, první díl mě chytil, tak se těším na pokračování...

hellena1523
11.10.2020 4 z 5

A mně se to líbilo. Jakože fakt moc. I přes tu jednoduchost příběhu, zápletky a postav. Četla jsem před pár lety a fakt mě to chytlo. Teď jsem sehnala zbylé díly v knižním bazaru naší městské knihovny, tak se na ně těším. Nevím, jestli mě to bude bavit tolik, jako když jsem byla mladší a pohlcena Stmíváním, ale risknu to s chutí :-)

tynka65
26.09.2020 3 z 5

Kéž bych to poprvé četla před těmi 10 lety, kdy to byla novinka. Já bych byla puberťák a knížka by mi vzala dech!.. Bohužel jsem o 10 let starší a příběh mi přišel nějak moc jednoduchý, vztah hlavních hrdinů moc uspěchaný (chápu, že mají vyměřený čas).Ale nejvíc mi vadilo, že Sam je prostě bábovka, chlap a chová se jako křehká květinka. Tím mě opravdu štval! V některých momentech mi přišlo, že má až dívčí jednání (hádka s Beckem). Takhle se chlap prostě nezachová!.. Tak uvidím v dalším díle, třeba se trošku pochlapí a Grace bude tou jeho květinkou.

Latté
25.08.2020 3 z 5

Jenom jsem chtěla něco nenáročného a tohle kniha splnila. Už nejsem věková skupina pro tento žánr, ale i tak to pro náctileté doporučuji, milostný příběh je hezky napsaný.

Arianachan
04.05.2020 5 z 5

Četla jsem ji už před lety, ale chystám se ji přečíst znovu. Ta kniha je nádherná a některé scény se mi doslova vryly do srdce. Třeba scéna, kdy musela Grace Sama dostat do vany s horkou vodou, aby se zahřál, bouračka v autě... Ty scény byly tak neuvěřitelně procítěně napsané! Skvělý příběh.

DreamerX9
25.12.2019 2 z 5

Kniha mi dost připomíná stmívání ale řekla bych že je těžký vymyset něco originálního o vlkodlacích. Děj takový průměr ale není to špatné a hlavně zamilované. Komu se líbila serie twilight bude se mu líbit i tohle.

Kacennnka
02.11.2019 4 z 5

Romantický fantasy příběh, který zahřeje u srdce. Dýchá z toho Stmívání, ale hlavní hrdiny budete mít rádi a Sam nechce Grace sežrat ani nemá podivně stalkerské vlastnosti, takže fajn. Jinak text je naprosto skvělý, vyprávění autorky velice příjemné a příběh vás několikrát opravdu dojme.

Nikoll2
02.10.2019 5 z 5

Díky skvělému ději a postavám, které si zkrátka musíte zamilovat, jsem si čtení této knížky užívala od začátku do konce.