Vražedné chardonnay

Vražedné chardonnay https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/232561/bmid_vrazedne-chardonnay-232561.jpg 4 56 20

Vinařská krimi série

< 4. díl >

Čtvrtý příběh z řady vinařských krimi se opět odehrává v kouzelném jihomoravském kraji pod Pálavou. Kapitán Kuba je pozván na VIP akci Tvář pro chardonnay, věnované tomuto výjimečnému moku. A právě tvář akce, krásná Tereza, záhadně zmizí. Nejhorší scénář se naplní hned příští den - dívka je nalezena mrtvá...

Přidat komentář

rafan65
13.01.2024 4 z 5

Pěkný příběh který pomalu plyne a čtenáře kolébá a hýčká krásou jižní Moravy. Je pravda že zápletka je hodně jednoduchá, vraha jsem odhalil hned jak jsem znal všechny postavy příběhu. Přesto jsem spokojen a kniha se mě líbila.

baji42
20.10.2023 3 z 5

Průměrná detektivka pro chvilky odpočinku. Vyzdvihnout lze znalost prostředí.


Bubo19
15.08.2022 4 z 5

Pohodová detektivka, která se odehrává v příjemném letním prostředí Pálavy. Škoda, že autorka ani v jednom díle nevynechala vzdechy hlavního hrdiny nad svým životem a nepřidala o něco víc detektivního vyšetřování. Dávám tři a půl hvězdičky.

Ignis
04.05.2022 3 z 5

No... detektivní zápletka není úplně světoborná, ale líbilo se mi prostředí a atmosféra, takže jako odpočinková jednohubka, proč ne.

jihej
19.09.2021 3 z 5

Jednoduché, nekomplikované, nic nečekaného, nic silně napínavého...čtení pro ukrácení chvíle na pláž, do vlaku... Pro milovníky Moravy, vinic, sklípků a vínka určitě fajn počtení - žádná temná ani tíživá atmosféra.

Ava365
15.12.2020 3 z 5

Z hlediska detektivek je to takové jalové. Za zmínku u této série stojí spíš popis prostředí vinařského kraje a slova o vínu.

knihomolka1197
15.09.2020 1 z 5

Nenáročné čtení, ale více méně nezáživné. Chybělo tomu napětí, nemělo to šťávu. Ostatní detektivky z edice Vinařská krimi jsou o něco lepší...

Florindela
06.10.2019 2 z 5

Detektivní zápletka snad OK, ale soukromý život kriminalisty je strašně nezáživný... nebaví mě. A tím jak celá série skončila, si to u mně fakt rozházel. Celkem 4 díly, ale nepochopila jsem, v jakém pořadí mám tyto knihy číst (když si je půjčujete z knihovny a autorka je označí jako příběh jarní, letní, podzimní a zimní, tak asi nezačnete podzimem... achjo) Tu poslední,která měla být první, už jsem ani neotevřela.

TeaPeter
03.09.2019 2 z 5

Tento díl už byl jednoznačně úpadkový. Taková sbírka nesmyslů a klišé by zabila i mnohem silnější sérii. Je to vážně škoda. Předchozí díly byly takové milé letní jednohubky...

haki34
24.06.2019 2 z 5

!!! SPOILERY !!!
...pokračovat ve "vinařské krimi" - sice napřeskáčku, ale pokračovat - raději ne. A hned objasním proč.
Autorčin slovník a nápady s dalšími díly evidentně klesly na dno rybníka Kačák, který zde hraje vedlejší roli... žasla jsem, nechápala jsem, ale jelikož se jednalo o velmi nenáročné čtení, přeci jen dočetla jsem...a další díly opravdu zkoušet nebudu...ani když je v knihovně uvidím...myslím, že v té mojí čeká spousta lepších kousků ve frontě na přečtení...

čím mě autorka dorazila : (jednak teda skoro stejným námětem - úžasná sexy dívka nalezena mrtvá...to už tady bylo, ne ???)
Dále : dialogy typu : "Zatím co ses tak úspěšně grilovala a rochnila v bazénu, já jsem vymýšlel další strategii." " A k čemu, prosím tě ?" "Milá, zlatá," začal klidně,pohlédl na ni s despektem, ale rozhodl se trochu takticky uhnout a přehodit výhybku, "fakt jsi celá zlatá jako dobře vypečený bochníček."...jakože dialog mezi manželi Vinařickými - WTF ??? doopravdy by někdo toto vypustil z úst ???

dále : "pohled, který na ni Vinařický vrhl, by paralyzoval i útočící zmiji. I jeho jedovatá žena zmlkla a dotčeně našpulila rty." .....bez komentáře ... ba jeden ano - špulení rtů, našpulených rtíků a podobných sousloví si zde užijeme opravdu dostatečně...

myšlenky kapitána Kuby :" Jak jsou dnes ty malé potvůrky důmyslně rafinované ! , napadlo ho, jak je mladinká, určitě jí bude pod dvacet."...úúú, to jsou myšlenky !!! kriminalista, nebo chlípný starý kocour ??? rozhodně nevylepšuje svou pozici v očích čtenáře, hlavně pokud hned v úvodní kapitole na sebe práskne, že se jen tak mimochodem spustil s kolegyní Maruškou, psycholožkou chytrou...která narozdíl od něj nebyla aspoň zadaná....
pak se jde hrdinně "rozejít" se starostkou Lenkou (která si to mimochodem musela domyslet sama i v přímém kontaktu odvykládat za něj sama, ba ne, nemusela...ale bylo to tak pro ni jednodušší, než čekat až se vymáčkne mlčící zbabělý oslizlý stárnoucí proutník)
"Chtěl se vrátit jako marnotratný syn, přeskočit těch 40 let, vymanit se z toho, co jej už přesahovalo, a začít znovu tam, odkud kdysi vyšel čistý. Jenže nebyla na světě taková voda, která by z něj smyla špínu vražd a trestných činů těch několika desítek let. Nalepila se na něj a vetřela se do všech jeho pórů až pod kůži." ó, jak poetické...a jeho těžký život kriminalisty asi má být omluvou pro jeho chování zejména vůči ženám ? nebo co to jako chtělo být ?? ne ne ne. Autorka sice pár vět a popisů napíše pěkně, a pak to zabije nějakým klišoidním výlevem, a nebo pasáží hodnou brakové literatury typu rozhovory manželů Vinařických.... nebo rozmluva Idy Vinařické s příchozími kriminalisty : "tak prosím, asi mi už nic jiného nezbývá," rezignovala Vinařická, s povzdechem otevřela dveře a ustoupila do haly," cestu už znáte. Já se vrátím do hajan, když dovolíte." - ruku na srdce, kdo z vás by takhle mluvil na policajty ?? nebo na kohokoliv nad 3roky věku ?? do hajan ?? néééé. Zlatý "sokolík" z prvního dílu !!!

a připojuji se a souhlasím s komentem u jiné autorčiny knihy z této série - sice vinařská, ale víno se opravdu nemusí vyskytovat na každé stránce !! hrdina Vinařický, s firmou na stáčení vín, vinohrady a sklepy kam se podíváš a většina lidí četně vyšetřovatelů popíjející - jak jinak - víno od rána do večera..jen "Kapitán Kuba" - ano, i překlepy a pravopisné chyby časté....se občas zalíval pivem...

no, dost bylo stesků a žalů, rozhodně nedoporučuji-....a dvě hvězdy jen za to, že jsem si dokázala díky autorce představit ten pěkný kraj a chuť chardonnay na jazyku.

Marla
15.01.2018 1 z 5

Tak dobré možná na cestu vlakem a pak na nádraží hodit do koše. A měla jsem chuť zbýt/viz str. 181/ toho, kdo u tohoto dílka dělal kontrolu pravopisu/jestli ji vůbec někdo dělal.../.

klarence
08.02.2017 1 z 5

No, na můj vkus velmi slabé. Netvrdím, že se to špatně četlo , ale bylo to plné klišé.. průhledné. konec se dal předpokládat.

Knižní střípky
05.11.2016 3 z 5

Mám ráda tuto vinařskou sérii českých detektivek, ráda si je vždy přečtu, odpočinu si u nich od severských šíleností a dalších zahraničních thrillerů....ráda sleduji životní osud kapitána Kuby a jeho blízkých spolupracovníků, proto doporučuji čísti popořadě. Mám ráda ten krásný kousek jihomoravského kraje zvaný Pálava, ráda tam jezdím, asi i proto se mi tyto knihy líbí....

LuBu
22.08.2016 5 z 5

Detektivka, která se dobře čte, byla jsem zvědavá, jak to dopadne, tak jsem knížku "hltala"
Toto je moje první knížka od Věry Fojtové, tak určitě si přečtu další.

Ulala
18.07.2016 5 z 5

Příjemná česká detektivka. Žádné "divočárny" a komplikované vztahy. Prostě jak život na jižní Moravě, se skleničkou dobrého chardonnay, běží.

ivoiro
05.04.2016 5 z 5

Velice milé ukončení celé série. Děj ubíhá plynule.

orinka3
06.11.2015 1 z 5

Slaboučká detektivka. Tiskové chyby ji taky nijak nevylepšují. Vrah se dá vytipovat od samého začátku, klišé v podobě milostných propletenců, různých odposlechnutých aktuálních hlášek...první kniha této autorky a další si odpouštím. Ovšem jako četba pro nemocné třeba ve špitále, v čekárnách je ideální, není potřeba si lámat hlavu.

Hřibče
22.03.2015 4 z 5

První polovina knihy se mi tentokrát zdála trošku rozvleklejší, než tomu bylo u předchozích knih této série, ale druhá polovina už dostala grády a čtení jsem si užívala. Opět příjemně oddychové čtivo bez potoků krve. :)

tanika
17.01.2015 4 z 5

Knížka se opět četla velmi dobře, doufám,že to nebylo poslední setkání s Otakarem Kubou, naporučíkem Vrbou ....a ženami. Škoda starostky Lenky,ale je jasné, že autorka potřebuje,aby se příběh vyvíjel dál. Detektika bez potoků krve, příjemné, oddychové čtení.

MartinaF
13.01.2015 4 z 5

Příjemná kriminální oddechovka, čtení jsem si užívala, vzájemné špičkování mezi kapitánem Kubou, nadporučíkem Vrbou a psycholožkou Marií bylo vtipné, trochu drsné, ale mně se líbilo.