Vikomt, který mě miloval

Vikomt, který mě miloval
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466010/bmid_vikomt-ktery-me-miloval-l2q-466010.jpg 4 1430 1430

Rok 1814 slibuje rušnou společenskou sezónu a vikomt Anthony Bridgerton má nejvyšší čas se oženit. Dokonce se už rozhodl, kterou z mladičkých debutantek si vybere - vyhlášenou krásku Edwinu Sheffieldovou. Jedinou překážkou je starší sestra jeho vyvolené, Kate - ta nejvšetečnější žena, jaká kdy poctila návštěvou londýnský ples. Tato troufalá intrikánka ho dohání k šílenství svým odhodláním překazit mu zásnuby, ale když Anthony zavře v noci oči, Kate ho stále víc pronásleduje v neuvěřitelně erotických snech... Vybral si vikomt za nevěstu tu správnou sestru? A co Kate? Dokáže toto rázné děvče ochránit před zpustlým ničemou Anthonym nejen sestru, ale i samu sebe? Zvlášť, když při každém setkání s ním pociťuje takový hněv a takovou touhu? Když se Anthonyho rty dotknou jejích, není si už jistá ničím...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Viscount Who Loved Me , 2000


více info...

Přidat komentář

dana_vrana
24.07.2024 4 z 5

Absolutně oddechové čtení, pohádka pro velký holky, enemies to lovers, happy end... Co chtít v létě víc.

Danielle22
23.07.2024 5 z 5

Dva večery (noci) stačí k přečtení dalšího poutavého dílu. Pohled nejstaršího z "dětí" této pozoruhodné rodiny je zcela odlišný od Daphne, ale je to velmi milé okořenění série. Nelze hodnotit jinak než dát opět 5* a doporučuji ji všem čtenářům, kteří mají tuto knihu v knihovně (samozřejmě s 1. dílem). Není čas otálet. ;)
Těším se na další díl, který už mám nachystaný.


lucky4ever
21.07.2024 3 z 5

Začátek mi hodně připomínal film Deset důvodů, proč tě nenávidím. Opět opravdu jen oddechové čtení, ale neuvěřitelně se táhlo. Postavy jsou bez výraznějších charakterových rysů, jednou se chovají tak, podruhé jinak. Kate je tu opěvována jako nezvykle chytrá a rázná dívka, aby e pár stránek nato začala chovat jako naivní fiflenka. Knihy nám také nabízejí pohled do doby, kdy muži žili se svými mindráky a ženy jako husičky bez možnosti vlastního názoru a vlastní osobnosti čekaly, který si je vybere.
Ale jako letní oddechovka super.

rilajaan
19.07.2024 4 z 5

Není to žádné hluboké čtení, ale momentálně je to přesně to, co potřebuju číst. Takže pokračuju.

Vikinka224
18.07.2024 3 z 5

Bridgertonovi jsou jedna z mála sérií, kde je lepší seriál, než kniha. Bylo to čtivé, ale hrozně nudné a utahané. No do dalších dílu se pustím, jelikož je mám doma, ale mezi díly budu asi potřebovat větší pauzu.

knihárna
03.07.2024 5 z 5

Druhý díl Bridgertonových se mi líbil ještě víc, než ten první. Opět, extrémně čtivá kniha, kterou jsem přečetla za den. Miluju enemies to lovers a tady to bylo skvělý. Vtipný, romantický, spicy.
Kate a Anthony jsou dvě z mých nejoblíbenějších postav z celé série Bridgertonových- Violet je moje číslo jedna . Jejich vztah se mi hrozně libí a teda, když budu mluvit i o seriálu, ten seriálový je snad ještě lepší. Jsou děsně roztomilí, věčně naštvaný a vystresovaný Anthony vedle Kate zkrotl jako beránek a ta láska a chemie mezi nimi *chefs kiss*. Co se mi naopak líbilo víc v knize, bylo vyřešení celé Edwina situace. V knize ani k jejich svatbě nedošlo, Edwina věděla, že se Kanthony milují snad ještě dřív, než to věděli oni sami a celá situace byla podstatně jednodušší a milejší než to drama v seriálu.
Takže, pokud máte rádi historický romány, moc doporučuju!

andrejci
28.06.2024 5 z 5

Na příběh Anthonyho a Kate jsem se moc těšila, protože mě nejvíc bavila jejich série a tudíž jsem byla na knížku hodně zvědavá. No a měla jsem pocit, že jsem četla úplně něco jiného než jsem viděla.
Anthony a Kate mě moc bavili a jejich dohadování bylo naprosto skvělé. Ta chemie mezi nimi se mi moc líbila. Líbilo se mi, že i oporoti seriálu měla Kate také ,,svůj problém" a byla mi tím pádem sympatičtější.
Knížka byla vtipná a rozhodně mě bavila více než příběh Daphne a Simona. U těch dvou jsem ráda, že se tam objevili. Na další díl se moc těším, protože to bude první díl, který nebudu mít shlédnutý a tudíž to bude úplná premiéra. .

adela.hol
12.06.2024 4 z 5

Anthony, nejstarší ze sourozenců Bridgertonových, si je vědom, že má nejvyšší čas se oženit. Protože láska v jeho slovníku neexistuje, nemá problém si čistě pragmaticky, vybrat tu správnou nevěstou. Tou má být Edwina Sheffieldová, nejkrásnější ze všech debutantek. Ovšem zásadně proti je Edwinina starší sestra Kate. Dle Anthonyho pověsti si o něm myslí své a pro svou sestru si představuje někoho lepšího. Ačkoliv Kate možná nenabrala tolik krásy jako Edwina, je to paradoxně ona, která svým chováním postupně přivádí Anthonyho k šílenství. A on začne pochybovat, zda si vybral tu správnou sestru.

Vzhledem k tomu, co Anthony předváděl při zásnubách Daphne a Simona, jsem byla zvědavá, jak se popere s tím, až se taky jednou zamiluje. Jemné narážky mezi ním a Kate v jejich počátcích jsem si opravdu užila. Kate se s ničím nemazala a vůbec si nedělala hlavu s tím, jak s Anthonym mluví. Což pro něj bylo zase nesmírně přitažlivé, že Kate byla první, která si z něj nesedla na zadek.

Hodně se mi líbily scény s bouřkami, kde ukázal, že rozhodně není jen hejsek a řekla bych, že u té první scény se to v něm definitivně zlomilo. Trochu mě mrzelo, že si tu zamilovanost tak dlouho nechtěl přiznat. Sice jsem chápala, jak to měl, proč se tomu tak bránil, ale například o svatební noci, kdy Kate udělal tu přednášku o kráse, tak opravdu chtěl někomu tvrdit, že ji nemiluje? A když už si to uvědomil, tak moc scén, kde by si to mohli vzájemně říct, neměli, což byla škoda.

Nechyběly Colinovy hlášky, kterými vždy vše příjemně osvěžil. Ze společných scén, kde se objevily i postavy z minulého dílu, mě nejvíc pobavila hra pall mall. Už jen rozdělení, kdo měl pálku smrti a kdo růžovou, protože i červená se záhadně ztratila, bylo skvělým rozjezdem. Kate se před sourozenci rozhodně nenechala zahanbit.

V sérii budu nadále pokračovat. Až zas někdy budu potřebovat vypnout a nepřemýšlet, tak jednoduše sáhnu po dalším sourozenci.

Jane2016
09.06.2024 5 z 5

Ah, má nejoblíbenější série ze seriálu Bridgertonových! Příběh Anthony a Kate zbožňuju a viděla jsem jej už nesčetněkrát! A konečně nadešel čas na to si tento příběh přečíst.

A musím uznat, že děj byl maličko jiný, ale to mi vůbec nevadilo. Opět jsem cítila tu magickou energii mezi Antohym a Kate, a to mi bohatě stačilo. Skvěle napsaný díl.

LenkaStr
02.06.2024 3 z 5

Tohle bylo za mě o dost lepší než první díl. Sice to pořád nemá tu šťávu, co jsem čekala, ovšem ta groteska se včelou a třemi sudičkami? Tak ta povznesla ono obligátní „museli se vzít“ na úplně novej level.

B.Wilde
31.05.2024 3 z 5

(SPOILER) Vím, že bych neměla tolik srovnávat seriál a knihu, ale série s Kate a Anthonym u mě nasadila opravdu vysokou laťku. Ty dva jsem si zamilovala na první dobrou a jejich příběh se mi moc líbil - popravdě zatím jako jediný ze všech tří netflixovských sérií. Vlastně i proto jsem se pustila do této knihy, s tím, že na žádnou další z knižní série nejspíš nikdy nedojde... ale bylo to... dost jiné, než jsem čekala.

Ano, překvapilo mě, jak moc se děj seriálu a knihy liší, i to, že to ze začátku bylo takové nemastné neslané. Ale to nebyl rozhodně problém mých pozdějších rozpačitých pocitů. Dokonce musím říct, že se mi v knize hodně líbila linka spojená se strachem obou hlavních hrdinů a jejich cestou k tomu, otevřít se jeden druhému a nějak s tím bojovat (což ale bylo zároveň i to jediné fakt velmi výrazné v celém příběhu). Při některých scénách jsem dokonce zvažovala lepší hodnocení, i to, že dám šanci dalším knihám...

Ale... potom přišla pasáž s tím, jak se to celé semlelo s jejich zasnoubením a já byla tak zklamaná! Prostě mi to přišlo tak hloupé. A postupně jsem viděla, jak se z Kate Sheffieldové stává další nezajímavá hlavní hrdinka, další z velké kupy těch, co o sobě pochybují, co se podceňují a jsou to "nevinní panny, které nevěří, že by je sexy bohatý hejsek mohl chtít"... ne... já už na takovýhle linky asi fakt nemám. Naštěstí po líbánkách se to zase o něco zlepšilo, ale rozpačité pocity to nevymazalo. Jsem fakt ráda, že něco v podobném duchu nebylo i v seriálu.

Seriálová Kate Sharma přesně takováhle nebyla (díky za to) a možná i proto se mi její vyobrazení v seriálu tolik líbilo. Nezapadala do klasických škatulek a i když se mi kniha snažila namluvit totéž, mnohdy jsem neměla pocit, že by se až tak velmi lišila od jiných slečen při svatební sezóně. Celé to prostě mělo úplně jiný vibe. Aspoň že u knižního Anthonyho jsem si ho docela dokázala spojit i s jeho seriálovou verzí. Kathani ale její indické kořeny a vyšší věk rozhodně dost přispěly k tomu, aby pro mě byla mnohem zajímavější a okořenilo to celý seriálový příběh. Kdyby to bylo totiž jen na knize, asi si na ně po pár týdnech ani nevzpomenu...

tereza5050
24.05.2024 5 z 5

Musím říct, že tenhle díl mě bavil zatím nejvíc. Chápala jsem víc postoje Anthonyho i jeho myšlení a proč zrovna se tak choval oproti seriálu. Navíc mě bavily vtipné situace se slečnou Shefildovou, kdy byla na kordy se samotným Anthonym.
Je pravda, že hlavně hrdina měl někdy chování vyloženě neústupné, tvrdohlavé.....ale aspoň nebyla nuda :)

Zlajda95
01.05.2024 2 z 5

Druhá sezóna TV verze rozhodně předčí svou předlohu. Byla jsem zaskočená, jak moc Anthony, alespoň z počátku knihy, byl toxický. Pak to sice polevilo, ale na facku byl skoro až do konce. Bohužel.

MartinaCh27
14.04.2024 4 z 5

Kniha je vzrušující historická romance, která nás vtáhne do londýnského společenského víru roku 1814. Hlavní hrdinka Kate Sheffieldová je inteligentní, odvážná a neústupná - všechno, co vikomta Anthonyho Bridgertona rozčiluje, ale zároveň k němu přitahuje. Jejich dobrodružství plné vášně, nečekaných zvratů a pikantních scén nás drží v napětí až do samého konce.

ZNellyZ
29.03.2024 3 z 5

Seriál jsem neviděla, ale z toho, co vím mi asi znovu přijde zajímavější než kniha. Divně se to celé táhlo a vlastně jsem se do čtení musela trochu přemáhat. Začínám mít pochybnosti o celé téhle sérii, protože seriál z toho zatím vždy vychází jako vítěz, což se mi nikdy snad nestalo.

kurama45
25.03.2024 3 z 5

Oveľa lepšie ako prvá časť a oveľa sympatickejšie postavy ako v seriáli. Prinajmenšom sa tu Kate a Edwina správali ako skutočné sestry a nie účastníčky Ruže pre nevestu. Všetky reflektory na seba ale zase strhol Colin a jeho dohadzovačstvo. A záver s (nie až tak) tajomnou Whistledownovou opäť pobavil.

Martina852
17.03.2024 5 z 5

Tentokrát z klanu Bridgertonových sledujeme nestaršího z potomků Anthonyho.
Knižní a seriálová verze, už se od sebe dosti liší. Musím říct, že knižní byla dosti zajímavější. Bylo snadnější pochopit Anthonyho a tak společně čelit jeho i Katinýmu strachu v jejich životech a následně jejich překonávání.
Pěkná odpočinková četba.

roman9276
14.03.2024 4 z 5

Za mě o trochu slabší než první díl. Jsem ovlivněn seriálem, kdy jsem byl překvapen, kolik změn oproti knižní předloze nastalo, ale knižní zápletka se mi líbila více než ta seriálová. Anthony mi tady lezl místy dost na nervy a kniha byla o méně legračnější než první díl, ale i tak nechávám konstantně 4 hvězdy. Příjemný oddychový román, kdy je vidět, že člověk míní, ale pán bůh mění :D

_Žanet_
10.03.2024 4 z 5

Asi půjdu trošku proti proudu, když přiznám, že se mi první díl téhle série líbil o něco víc, než tenhle. Přesto dávám stejný počet hvězdiček jako u dílu předchozího, protože tři si určitě nezaslouží.
Příběh Anthonyho a Kate mě vtáhnul do děje a ačkoliv jsem ze začátku lehce bojovala s nemalými odlišnostmi se seriálovou verzí, po několika kapitolách jsem si zvykla a celou knížku si od seriálu tak trochu oddělila a brala ji jako samostatnou jednotku, kterou je seriál pouze inspirovaný. A přesně díky tomu jsem si příběh dvou paličatých hlavních hrdinů mohla přečíst jako by to bylo poprvé, protože jsem neměla tušení, co všechno se stane.
Moc se mi líbil i epilog společně s dodatky od autorky na konci knížky a už se nemůžu dočkat, až si přečtu příběh dalšího ze sourozenců Bridgertonových.

bajulda
08.03.2024 5 z 5

Stejně skvělá červená oddychovka jako první díl. Serii jsem si zamilovala.