Pán tvrze

Pán tvrze https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15433/pan-tvrze-15433.jpg 4 69 7

Viking Era série

< 3. díl >

Norsko 916 n.l. Román Pán tvrze se opět vrací do 10.století. Hlavním hrdinou příběhu je Viking Merrik Haraldsson, mladší bratr Rorika. Merrik vládne na usedlosti Malverne, kterou zdědil po zemřelých rodičích. Krásná dívka Laren, dcera vikingského náčelníka, je křivě obžalována z vraždy. Stala se totiž obětí svých závistivých, pletichářských sester, které se jí v boji o moc chtějí zbavit. Laren se ocitá v otroctví, kde se seznamuje s Merrikem Haraldssonem. Oba mladí lidé musí společně překonat mnohé překážky, aby si vybojovali právo na svou lásku. ... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Lord Of Raven´s Peak , 1994


více info...

Přidat komentář

uzivatel83509
15.02.2023 5 z 5

Krásná historická romance

petraj30
22.06.2020 2 z 5

Bohužel mě příběh vůbec neoslovil. Řekla bych, že to nebylo tak poutavě napsáno jako ty předešlé díly a ty mimochodem taky nebyly nic moc světového.
Jediná světlá výjimka celého příběhu byl Merrik. V minulém díle se choval přímo nesnesitelně, ale tady byl obrat o 180 stupňů. Hrdinka se mi taky celkem zamlouvala, ale to její "dobrodružství" se mi jevilo jako velice málo pravděpodobné. Ale ty její příběhy byly na druhou stranu kouzelné
Taky bych řekla, že anotace byla poněkud mimo mísu.
Jedna hvězdička za Merrika a druhá za pěkné příběhy. Vím, že to spisovatelka umí líp


DUNIKO
09.10.2018 3 z 5

Nejdřív jsem si myslela že knížku ani nedočtu.Slovo “znásilnění“ se v prvních dvou-třech kapitolách skloňuje ve všech pádech, pak se to trochu rozjede.Ta pasáž v Normandii se mi moc nelíbila.Taky si myslím že být dva roky v otroctví a zůstat pannou a se svým bratrem...Celkově nic moc.

moudivlacek
15.08.2018 4 z 5

V předešlém díle Merrik nic moc, zato tady byl mým oblíbencem od začátku, zkrátka dospěl a našel rozum. Moc jsem si ho cenila za to, co udělal na trhu s otroky. A také za jeho jednání a chování k ostatním. Laren je velice záhadná, ale rozhodně to není žádná uťáplá mladá žena a k sobě se hodí.
Konec příběhu mě rozesmál i rozesmutnil, tento díl se prostě povedl.

Lembac
13.11.2017 3 z 5

Zatím nejhezčí příběh z řady Viking Era. První polovina knihy je pomalejší, dozvídáme se v ní něco málo o minulosti hlavních hrdinů a poznáváme jejich charakter. Merrik je ve srovnání s ostatními muži popsán velmi kladně - je ohleduplný, citlivý, ochranitelský a samozřejmě taky udatný bojovník a chytrý kupec. K Laren se nikdy nechová jako k otrokyni, nepoužívá násilí, naopak ji pomáhá. Laren v dobách otroctví využila všechny své schopnosti, aby zachránila nejen sebe, ale i Tabyho. Jestli by jí skutečně pomohl převlek za chlapce, to nechám stranou. Druhá polovina příběhu je o poznání akčnější - Merrik a Laren musí čelit nepřejícností, závisti, chtíči a vůbec všelijakým intrikám.

Tato kniha se četla dobře, hlavní postavy byly sympatické, Larenino vyprávění děj příjemně odlehčovalo.

havrmoni
27.06.2016 4 z 5

Anotace trochu popletená,obvinění až někde v polovině
a o těch sestrách je to jen doměnka. Všechno se dovídáme až v druhé půlce,která je plná akcí a dořešení apod. Otrokynì byla dva roky a chránila bratra. Že je to nepravděpodobné? Je to romance a ne dějepis. Nejvíce se mi líbili pověsti,které vyprávěla pro pobavení a rozptýlení. Celkově docela pěkný příběh.

Evaevelína
31.03.2013 3 z 5

knihu jsem sehnala za hříšné peníze, a dojem?? jsem nakrknutá. Autorka je asi vysazená na panny, ale prominte, žít dva roky v otroctví i s malým bratrem /4roky/ a uchovat si panenství tak to jsem tedy nepobrala.Sice se nějakou dobu vydávala za chlapce,ale i ti nebyli ušetřeni násilí. A ještě po tu dobu v otroctví dokázala ochránit malého bratříčka. Je tam spoustu zápletek a spousta rozuzlení až mi šla hlava kolem. Ukončení knihy bylo hodně překvapivé.Román se mě nelíbil, zato kniha /pán ostrova/ o bratru Merrika,Rorikovi byla moc pěkná.

Štítky knihy

Vikingové historické romance

Autorovy další knížky

Catherine Coulter
americká, 1942
2004  83%Tajemná nevěsta
2002  81%Bohatá nevěsta
2000  86%Bludiště
1998  82%Ohnivá píseň
2002  79%Svůdnice

Kniha Pán tvrze je v

Přečtených122x
Doporučených2x
Knihotéce90x
Chystám se číst13x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x