Pán ostrova

Pán ostrova https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/308524/mid_pan-ostrova-Nuw-308524.png 4 105 14

Viking Era série

< 2. díl >

Romantickému příběhu odehrávajícímu se v tvrdých časech v Anglii desátého století dominuje odvážná a nezávislá dívka Mirana. Je při přepadení hradu svého bratra Einara Vikingem Rorikem Haraldssonem unesena a držena jako rukojmí. Avšak Mirana, která osiřela ve dvanácti letech a byla bratrem vychována k nezávislosti, působí svému vězniteli nemalé potíže. Nakonec však v sobě najdou zalíbení, ale jejich soužití je přerváno bratrem Einarem, který Miranu unese zpět a nutí ji, aby se provdala za bohatého a starého krále. Její poslední nadějí zůstává Rorik.... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Lord of Hawkfell Island , 1993


více info...

Přidat komentář

Verunka4444
21.02.2021 3 z 5

Od této autorky jsem četla určitě lepší knihy,slůvko BAŽE už mi šlo opravdu na nervy,ale příběh jsem nakonec nevzdala a dočetla až do konce.Není to kniha,ke které bych se s radostí vracela,to rozhodně ne,ale ani nelituji jejího přečtení.

Lilithen
02.12.2020

Ti, kteří měli co dočinění s překladem, si mohli nastudovat severskou mytologii - pak by neudělali z Freyi chlapa.


petraj30
07.06.2020 3 z 5

Řekla bych, že to bylo o kousek lepší než první díl.
V prvním díle se mluvilo jen o tom, že to jsou Vikingové, ale kdyby to nikdo neřekl, tak by to člověk ani nepoznal. Tady se to dalo poznat, že je to příběh o Vikinzích - jak žili a bojovali.
Příběh jako takový byl celkem dobře napsaný, ale bylo to šíleně překombinované. Ne, že by se v tom člověk ztrácel, ale na příběh jednoho páru toho bylo až moc.
Vztah hlavních hrdinů jsem moc nepobrala. Nejdřív se snaží jeden druhého zabít, ale na konci je to láska jako trám a jeden bez druhého nemohou žít. Spíš jsem u toho obracela oči v sloup - nebylo to tak věrohodné, jako v ostatních knihách a abych vzhlížela k manželovi, který mě bije a týrá....to bylo přece jen trochu moc.
V knize Pán vášně se až přes míru vyskytovalo slovo "arci," tady zase slovo "baže." Strašně to rušilo celý příběh.
Nebylo to sice špatné, ale znám od CC mnohem lepší knihy:-)

Barbora H
22.10.2019 2 z 5

No... nic moc...

CelticKate
22.08.2019 1 z 5

Prosím vás, řekne mi někdo, kdy se ti dva do sebe jakože stihli tak osudově zamilovat??
Jsem to nějak nepostřehla, čtu čtu, 100, 200 stránek a nic. V jednu chvíli ji on vláčí po zemi jak kus hadru, nadává jí do všeho možného i nemožného, stejně tak ona ho chce propíchnout, uškrtit, zmlátit a já nevím,co ještě...a v druhé chvíli se o ní strááášně bojí a strááášně ji miluje? Ne ne, tohle jsem jim teda nevěřila ani náhodou..to už mě přesvědčili víc Haftner a jeho Entti. Baže, domluvila jsem!!

TerezaMondeková
01.08.2019 3 z 5

Kniha mě sice nenadchla obálkou ani názvem... vlastně jsem na ni narazila úplnou náhodou, ale podle popisu mi to nedalo a musela jsem si ji přečíst. Není špatná, mám ráda historické romance a vikingy. Ale je pár věcí, které se mi v knize nelíbily.
Hlavní hrdinka... líbila se mi její povaha, osobnost, nikomu nic nedarovala, ale vadilo mi, že ji nemělo rádo moc lidí, že se jí více lidí pokoušelo zbavit, prostě se mi to potom i trošku pletlo. Kdo, co udělal a proč...
A taky mi docela vadilo "baže". Ale nemůžu popřít, že v knize byly momenty překvapení. A samozřejmě romantický konec, který je od začátku jasný.

moudivlacek
20.07.2018 4 z 5

A mně se to tedy líbilo. Spisovatelku mám ráda, Vikingy mám ráda. Rorik si mě získal hned, i když je někdy drsný, ale proboha - je to Viking a bojovník k tomu. Však ani Mirana není žádné něžné kvítko, v ničem si s Rorikem nezadá, skvěle se k němu hodí, ať si rodina i okolí říkají, co chtějí. Ale nemají to jednoduché, o to víc pak po sobě opravdu touží.
Konec je prostě klasická romantika, ale tak to u tohoto žánru prostě má být.

Lembac
12.11.2017 2 z 5

Baže, to je teda dílo. Rorik pase po krvavé pomstě, ale v jádru je to správný chlap, takže unesenou Miranu týrá jenom trochu a jen aby se neřeklo. Baže, nebýt jeho záštiplné rodiny, nestálo by mladé lásce vlastně nic v cestě, ale nepřející Sira jim nedá pokoj. Na domovském ostrově Hawkfell zároveň probíhá něco jako genderová válka, kdy se ženy snaží muže oslabit podáváním hnusného jídla. Do této idylky jim zasahuje úchylný Einar a jeho nenávistné činy. Baže, ale i tento příběh nakonec dopadá dobře.

Nevím, jestli je špatný jenom překlad, nebo jestli je tak divně napsaná knížka i v originále, ale text mi připadal neživý, příliš strojený, nepřirozený. Tak jako v knížce žádný člověk nemluví, snad ani Viking z 10. století. Taky nadužívání slovíčka "baže" šlo docela na nervy. Prokousat se dějem mi někdy dalo dost fušku. ( Vydání z roku 1998 )

DUNIKO
24.04.2017 5 z 5

Bylo to celkem OK.

EvikU.
07.04.2017 3 z 5

První díl jsem nečetla. Tento celkem dobrý. Určitě jsou hezčí knihy.

havrmoni
26.06.2016 5 z 5

Slovo BAŽE je na tom asi stejně jako ARCI z jedné knihy ze série o středověku. Je ho tam moc a měla jsem pocit,že vyjadřuje cokoli. Jinak opět hezký příběh i když ne tak, jak předchozí. Pro mě tam bylo dost opakování popisu krásy hl.hrdinky a taková hluchá místa o ničem. Ale celkově čtivá kniha.

Verymach
10.12.2014 3 z 5

Dobře se četlo, ale časté BAŽE mě rozčilovalo. Na jedné stránce bylo snad 5 x.

macekkk
26.11.2013 2 z 5

Kniha mě celkem zklamala. Jsem zvyklá,že od téhle spisovatelky mě kniha zaujme ihned od začátku,ale u téhle knihy tomu bylo jinak. Myslela jsem,že knihu do konce nedočtu,ale nevzdala jsem to a v půlce knihy mě kniha zaujala. Celkový dojem průměrný,Spisovatelka má lepší knihy.

martina.nd
13.11.2013 5 z 5

Zajímavý děj, tato kniha se mi líbí hlavně pro to, jak je bez obalu popisována tehdejší doba.