Tajemná nevěsta

Tajemná nevěsta https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15440/tajemna-nevesta-15440.jpg 4 119 14

Sherbrookeovi série

1. díl >

Alexandra Chambersová, mladší dcera vévody z Beresfordu, upřímně a beznadějně miluje hraběte Douglase Sherbrookea. Tento čestný muž však dá přednost službě vlasti v armádě, i když v srdci skrývá hluboký cit ke zbožňované ženě. Jeho vyvolenou však není Alexandra, ale její sestra Melissande. Na tu hrabě myslí celé tři roky válčení. Douglas netuší, zda se jeho milovaná Melissande mezitím neprovdala. Na radu své energické sestry Sinjun se hrabě odhodlá a zkusmo požádá otce své vyvolené o její ruku. Kupodivu obdrží bleskově nejenom souhlas, ale i brzký termín svatby. Překotný sňatek se uskuteční ; a Douglas se záhy nestačí divit, jak rozmazlenou osobu pojal za choť. Ke všemu ho pronásleduje duch Panny nevěsty, strašidlo, jež se v rodinném sídle objevuje už po staletí. Říká se, že jeho přítomnost vždy něco důležitého předznamenává&... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

The Sherbrooke Bride , 1992


více info...

Přidat komentář

babiočka
16.04.2024 1 z 5

Částečně klamná anotace.
Děj knihy je i s nadhledem směšný a chabý.
Za mě proto nic, co by stálo za věnování další pozornosti této autorce.

Ála1968
12.06.2023 4 z 5

Mě se to líbilo.Byla tam romantika a mělo to děj.Stále se něco dělo.Nemyslím, že by to bylo tak špatné.


mazlak
06.09.2022 4 z 5

Kniha celkem pěkná. Od skoro nenávisti až po naprostou zamilovanost a Touhu jeden po druhém. I děj byl pozvolný místy maličko napínaví. Celkově pohodové a klidné počtení.

Jacinda123
09.08.2021 5 z 5

Kto nechce spoilery nech nečíta ďalej.
Najlepšie na knihe boli niektoré komické hlášky.
Kto čítal pochopi.
Príklad
štvrťročné počítanie sherbrookovskych lavobockov.
"Má vodnate oči, kostnate lakte, dve mená a rodičia ju oslovujú oboma."
"Aj keď oslom v tejto dráme som ja na mne si nezajazdite!"

petraj30
21.11.2019 3 z 5

Pěkný čtivý příběh, ale to jak se choval Douglas?.. To byl prostě výsměch se vším všudy. Já chápu, že láska je slepá a Alex mu taky občas dávala kapky, ale podle mě to bylo málo.
Přijde mi, že téměř všichni hrdinové CC se chovají jako ufňukané slečinky a myslím, že kdybych je vyvraždila všechny, asi by kvůli mě obnovili trest smrti:-):-)
Tony byl naprosto skvělý a je velká škoda, že nedostal více prostoru nebo samostatnou knihu. Dalším příjemný rozptýlením byla Sinjun - její vtipné komentáře opravdu neměli chybu, od srdce jsem se zasmála.
Postupně si přečtu celou sérii, tak doufám, že se tam budou chlapi chovat, alespoň trochu normálně

ariel platto
05.10.2016 5 z 5

Kniha mě moc bavila. Líbilo se mi jak hlavní hrdinové mezi sebou propadli vzájemné vášni. No a navíc jsem se i nasmála. Zejména když Sinjun zmiňuje jméno kobylky :)))

havrmoni
07.06.2016 3 z 5

Tak já nevím,četla jsem a nepřeskakovala,ale že bych byla nějak odvázaná to tedy ne. Víc se mi líbili Tony s Melissande než ústřední dvojice. Douglasovi jsem se ze začátku nedivila,že tak vyvádí,taky komu by se to líbilo,mě ne. No a pak se projevoval jeho sklon všechno mít pod konrolou nějak mi nevadil. Zato Alex to je jiná,jakoby se autorka nemohla rozhodnout jestli bude naivní husa nebo statečná a chytrá a všechno dohromady. Nevyznala jsem se v ní a dost mě rozčilovala. Možná více stran o té vedlejší práci Douglase a bylo by to lepší dílko.

martiiinkajjj
14.01.2016 5 z 5

Naprosto úžasná série :) doporučuju.

moudivlacek
17.08.2015 4 z 5

Pěkná knížka, nasmála jsem se, odpočinkové čtení.

Dreisii
26.09.2014 5 z 5

Oddechové čtení :)

macekkk
18.02.2014 4 z 5

Kniha celkem zaujala, líbilo se mi jak je popsán přechod z nucenosti na zamilovanost. Každopádně jsem čekala od knihy víc.

PomněnkaPrvní
13.06.2013

Dvěma slovy: stupidní slátanina.
A teď více slovy. Doufám, že první zde uvedený komentář není pravdivý, protože toto byla opravdu ubohost, jakou jsem na poli červené knihovny ještě nezažila. Zápletky trapné a uměle vymyšlené, aby autorce seděly do krámu. Když je tam něco náhodou zajímavého, autorka to nedostatečně popíše. Trapné a bezduché jsou i dialogy hlavních hrdinů. A co se těchto hrdinů týče, ani s jedním se nemůžete ztotožnit. Douglas je sebestředný primitiv, který Vám rozhodně nebude imponovat. Chová se hnusně a neurvale a ačkoliv se na samém závěru knihy má změnit v milujícího a charakterního muže, nedá se to autorce uvěřit. Kdyby mně muž v každém druhém rozhovoru říkal: "Chápeš to? Řekni, že to chápeš!" A nebo "Rozumíš mi? Řekni, že mi rozumíš!" A já bych vždy musela poslušně odpovědět "Ano Douglasi, chápu to, ano, rozumím Ti, ano, je mi to jasné...". Ani s jedním z nich se nedá sypmatizovat. Jediný, kdo mě tam bavil, byl jejich majordomus, ten se autorce celkem povedl. Sečteno a podtrženo, mám dalších 7 knih této série a teď se bojím sáhnout po další (hlavním hrdinou má být Douglasův mladší bratr Ryder), jaké utrpení to zase bude. Doufala jsem třeba, že tuto nebetyčnou blbost autorka napsala kdysi hodně dávno třeba jako nějaký pokus o spisovatelství. Bohužel tomu tak není, nějaká dílka napsala už před Tajemnou nevěstou, takže ani toto ji nemůže omlouvat. Já většinou hvězdičky nedávám, přijde mi to dost těžké hodnotit podle hvězdiček, raději napíšu svůj názor. Ale nerozumím tomu, jak může vedle autorek, jako jsou Lisa Kleypas, Sabrina Jeffries, Shannon Drake, Johanna Lindsey a pod. dostat pět hvězdiček i Catherine Coulter, když číst jí napsané řádky bylo opravdu místy utrpením.

mariva
29.10.2012 5 z 5

Myslela jsem, že jsem z řady o rodu Sherbrookeových už četla všechny, ale opět jsem narazila na novou. Tentokrát nejstarší z rodu Douglas získá manželku, o kterou původně nestál, ale nakonec zjistí, že je to ta nejlepší, jakou mohl potkat. Příjemná oddechová četba, ideální pro nevlídné podzimní dny, takže jsem ji zvládla za jeden podzimní deštivý den.

barkabara
07.08.2012 5 z 5

ze série "nevěst" rozhodně nejlepší :)