Vezmi si mé srdce

Vezmi si mé srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520357/bmid_vezmi-si-me-srdce-651d2aca9eccd.jpg 4 37 6

Lásku si koupit nemůžeš... ale zachránit se dá. Wren všichni považují za moc organizovanou. Ale když do kavárny vejde Asher, kluk k nakousnutí, pravidla letí z okna. Asher je okouzlující… a taky ho pěkně napálila holka, se kterou si dlouho psal. Wren se impulzivně rozhodne, že se bude tvářit, že to ona je ta, na kterou čeká, a zachrání ho před trapasem. Najednou předstírá, že randí s klukem, o kterém nic neví. A je to boží. Brzy už kvůli Asherovi porušuje další a další ze svých pravidel. Ale odpustí jí, až se dozví, že není ta, za kterou se vydává?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Borrow My Heart , 2023


více info...

Přidat komentář

MishRarach
05.02.2024 5 z 5

Kasie West mě nikdy nezklame. I tady jsem si hlavní hrdiny zamilovala a s radostí s nimi strávila den.

Books_by_Dee
10.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Přiznávám, že nečtu pořád jenom knížky, kde do toho buší od rána do večera. Občas mám ráda klasickou „šolíchačku“ young adultku a po knížkách právě Kasie Westové vždy sáhnu. U poslední její knížky Vzdálenost mezi námi, jsem se trochu zklamala. Ne, že by se mi nelíbila. Jen jsem si u ní řekla, že už jsem na tenhle typ knížek moc velká.

Přece mi to ale nedalo a tuhle novinku s krásnou obálkou ilustrovanou českou autorkou jsem si pořídila. A ještě, že jsem tak udělala.

Tahle Westovka se snad stává mojí nejoblíbenější.

Možná za to může ten předstíraný vztah? Ale rozhodně Vám tuto knihu doporučuji.

Tohle je přesně ta jednoduchá oddechovka, kterou si chcete jedno odpoledne přečíst. Není to úplně drama free knížka, protože do toho všeho Wren řeší svojí matku, která od nich před několika roky utekla, řeší svojí sestru, se kterou nemá moc dobrý vztah a Chada, kluka z útulku, který se jí vždy líbil.

Na konci nás čeká zápletka, která mě lehce naštvala a zamrzela a celé její vyřešení mě úplně nesedlo, z toho důvodu odebírám hvězdičku.

Kniha by měla být součástí série a já myslím, že se to i skvěle nabízí, když vedlejší postavy měly v knize takového prostoru a určitá chemie tam cítit byla. Kniha zatím nemá žádný název a ani není známo datum publikace v angličtině.


Ketfl
30.12.2023 4 z 5

3,5/5*

Autorku Kasie West mám poměrně ráda. Sice jsou její knihy pro mladé čtenářky, ale i já si ráda u nějakého takového sladkého nevinného počtení odpočinu. Líbí se mi, že její knihy mají vždy nějaký zajímavý prvek nebo téma. V tomto případě autorka zapracovala témata útulku, marketingu a vlivu sociálních sítí. Hlavně téma sociálních sítí a jejich vlivu na lidi a okolí je dost aktuální, takže proč ne? Příběh sám o sobě mi špatný vůbec nepřišel. Problém jsem trochu pocítila u hlavních postav. Jako takhle, postavy mi rozhodně nepřišly špatné, jen mi prostě přijdou jak přes kopírák z jejích dalších knih.

Co za mě ale bylo velké zklamání, tak samotná zápletka, která mi přišla prostě na hlavu, a pak hlavně její "vyřešení". Já si nemůžu pomoc, mně to přišlo spíš trapný a nedotažený. Takže v závěru musím říct, že jsem ze čtení i krapet zklamaná. Jak má kniha nádhernou obálku, tak bych ji zařadila spíš k těm slabším od autorky. Další knihu si ale určitě ráda přečtu.

Marthas
27.12.2023 3 z 5

(SPOILER) 3,2/5 Tato knížka má jednoznačně zajímavý námět a i celkem sympatické a propracované postavy. Jak už jsme u autorky zvyklí, je téma knihy hluboce aktuální. V tomto případě jsou to mimochodem i sociální sítě a jejich dopad na vztahy a okolí jedince, jež je používá a nebo nepoužívá.
Hlavní postava Wren sice není taková sympoška, ale má k tomu své důvody a my je poznáváme v průběhu příběhu. Poté, co se seznámí s Asherem, jenž se jeví jako opravdový sympaťák.. Ale nebyla by to Kasie West, aby vše bylo tak jednoduché, jako se zdálo na začátku. A nebyl by to ani život sám, aby to bylo tak jednoduché, a to já právě na Kasie obdivuju, jak se dokáže nacucat inspirací ze života a jednotlivé zážitky pak přetavit v barvitý knižní příběh, třeba o něčem úplně jiném. Její story jsou obvykle jako puzzle s mnoha dílky a obvykle vše pěkně sedí. Cosi mi ale nesedělo tady. Problém jsem měla s tím, že mi hlavně zpočátku utíkal význam dialogů mezi jednotlivými hrdiny, což se mi bohužel občas stává i u jiných knih a nemusí to být nutně chyba knihy. Hlavní, co mi ale vadilo, byl ten podraz, i když se autorce fakt povedlo to zaonačit tak, že z této strany jsem to opravdu nečekala. Hezky nás povodila za nos. Nepřijde mi ale realistické, že by se takovýto zádrhel mezi vztahy vyřešil tak snadno a to hlavně díky nastavení hrdinky. Jinak kvituji pěknou kreslenou obálku a i to další téma knihy, které vlastně autorka ještě nikdy nevytáhla a to je práce dobrovolníka ve zvířecím útulku. Po přečtení mám bohužel pocit, že se jedná o jedno ze slabších děl autorky a jsem vlastně ráda, že už mám plno. Přesto ale doporučuju k přečtení, aby si čtenáři udělali na knihu názor sami. Přece jen každý jsme jiný a každému se líbí něco jiného. Už třeba kvůli seznámení se s prací v útulcích, osobně jsem se s knihou, kde by se o tom psalo ještě nesetkala. Koneckonců tahle pasáž byla docela osvěžující.

Lutzinka
08.12.2023 2 z 5

Za mě asi nejhorší westovka.
Nesedlo mi to "snadné" odpuštění celého toho podrazu, a to mi naprosto zkazilo konec knihy.
Jinak je to jako vždy čtivé, na jedno odpoledne.

jitka_dankova
04.12.2023 5 z 5

Milý moderní romantický příběh pro mladé dívky. Je k neuvěření, jak dokáže Kasie West napsat každou knihu s jinou zápletkou a s jinými náměty k přemýšlení. Zápletka tohoto dívčího románu mi skoro vyrazila dech, překvapila mne a to jsem od ní četla každou knihu. Jsem nadšená, že mi autorka přináší stále něco nového. Cením si hlavně zpracování tématu falešných profilů, TikToku a sociálních sítí obecně, vlivu anonymních komentářů, natáčení videí a hlavně neškodných lží i lží, co umí ubližovat... a taky toho, co jde někomu odpustit. Doporučuji všem čtenářkám "westovek".