Vězeň na Křivoklátě

Vězeň na Křivoklátě https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/361521/vezen-na-krivoklate-gBO-361521.png 3 9 4

Historický román z Čech,z doby panování krále Ferdinanda popisuje pronásledování nekatolických stavů v Čechách. S milostnou zápletkou.

Přidat komentář

Francoa
09.09.2023 3 z 5

Některé knihy autora Svátka mám docela rád a i něco jsem přečetl vícekrát, ale tato se četla velice těžce.Také jsem jí louskal docela dlouho.Hned v další čtené knize první kapitola je příjemným osvěžením.

soukroma
25.05.2020 2 z 5

U Železné koruny jsem přišla Svátkovi na chuť a těšila jsem se na další zajímavý kousek. Ale ouha, zatímco nakladatel u Železné koruny ji povýšil na čtivo pro současného čtenáře sice minimální, ale potřebnou úpravou stylu a gramatiky, zde se MOBA nepokusila o nic a klidně vydala v roce 2016 román z roku 1870 prakticky bez jakýchkoli jazykových změn (tedy použili vydání někdy zpřed 120 let, což už tedy nehraje roli). Zasekla jsem se hned na první straně a prostě dál se prokousávat nečitelným (tedy jen rozžvýkatelně srozumitelným) textem prostě nehodlám. Velká škoda a velká chyba nakladatele.


čef
27.04.2017 4 z 5

Kronika tato archaickou a vznešenou řečí psána jest, velikých událostí L.P. 1548 se týká, kdy velké vzbouření stavů a zejména Jednoty bratrské proti králi Ferdinandovi se dělo. Lidé dnešní, počítaje v to i mne, však řeči této již nemnoho rozumí a převeliké úsilí vynakládati musí, aby tuto kroniku vůbec k prospěchu svému dočísti mohli. Odpusťme těmto chabým hříšníkům trpělivosti nemnoho a přejme klidu jejich duši při čtení knih dnešních o historii naší slavné kupříkladu mistra Vondrušky raději.

vincek1
03.11.2012 5 z 5

Moje první historická kniha, kterou jsem jako dítě četl po svém "Štorchovském" období. Dějepis na základních školách by byl podle mého názoru pro mládež záživnější, kdyby byly podobné knihy probírány. Nejedná se totiž o suchá data, ale je zde příběh, který tato data zpřístupní téměř každému. Doporučuji.