Stanice odložených lásek

Stanice odložených lásek https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/140154/stanice-odlozenych-lasek-140154.jpg 4 417 128

Vesnice Stamice série

< 1. díl >

Nová kniha Hany Marie Körnerové vypráví o osudech dvou kamarádek Laděny a Kamily na pozadí událostí sedmdesátých a osmdesátých let minulého století. Lásky šťastné i nešťastné, manželství vydařená i nevydařená, průšvihy, trapasy i humorné historky. Je to příběh o tom, jak ustát životní kotrmelce, nezbláznit se a jít dál.

Přidat komentář

Lovana
02.04.2024 4 z 5

Další kniha autorky, opět ve formě audioknihy (přiznám se, že žádnou knihu autorky jsem nečetla z knihy, ale všechny jsem poslouchala ve formě audioknih), tato autorka je pro mě zárukou dobrého poslechu, žádná z jejich knih, kterou jsem poslouchala mě zatím nezklamala.
Příběh mě velmi bavil, velmi rychle jsem si oblíbila Kamilu, s Laděnou to bylo trošku horší, ale ani ona mi nevadila. Byla jsem zvědavá na vývoj jejich života, zejména toho Kamilina a poslouchala každou volnou chvíli.
Celý příběh krásně plynul, jen závěr mi přišel takový příliš rychlý a čekala jsem, že úplný závěr bude trochu delší a více rozvinutý.

Hodnocení 4,25*/5*

Dixinka
01.04.2024 5 z 5

PĚKNÁ ODDECHOVKA. Moc pěkně se četla.


Lka
28.11.2023 5 z 5

Audiokniha :
Další pěkná kniha od oblíbené autorky. Příběh dvou dívek. Trochu jsem si zavzpomínala, jak i já jsem studovala na zdrav. škole. Poslech v podání René Slováčkové jsem si užila.

Danago
08.11.2023 3 z 5

Na mě knížka působila jako lehká oddechovka. Ano přesně tak to tenkrát bylo, ale děj mě zase za srdce tak moc nevzal. Oproti knize Heřmánkové údolí je to slabší, takový pro mě běžný život v socialismu.
Příběh byl dost povrchní , nepropracovaný. Autorka zde ženy popisuje jako naivní, které se neumí prosadit a bez nějakého sebevědomí, což s realitou možná jen občas koresponduje , ale nebylo to pravidlem ani za totality. Jak už jsem psala od autorky znám mnohem kvalitnější knihy.
Na odpočinek, když nechcete nad ničím moc přemýšlet je to ideální čtení.

Audio verze je ovšem dost strašná přehnaný afektovaný přednes, až mi to fakt bylo nepříjemné, ale snažila jsem se nad to povznést a věnovat se ději příběhu.

E_Lan
21.10.2023 5 z 5

Jednoduchý a přitom velmi poutavě podaný příběh dvou dívek a jejich tak trochu předčasného dospění. Neskutečně dobře se to čte, je to napínavé a uvěřitelné navíc. Vynikající kniha.

katerina3368
17.10.2023 5 z 5

Autorka je pro mě objev roku, umí vykreslit jakékoliv historické období opravdu perfektně a s lehkostí. Kniha se četla sama, hořkosladké příběhy já ráda. Těším se na další příběhy z pera této dámy.

ArwenAragorn
12.10.2023 4 z 5

80%

Pěkná čtivá oddechovka. Připomněla jsem si, jak to u nás vypadalo za socialismu, i když v sedmdesátkách jsem byla ještě dítě školou povinné.
Doporučuji.

janina66
12.10.2023 4 z 5

Opravdu věrné vyobrazení života za socialismu. Mluvím ze své zkušenosti, i já to zažila. Ať jde o zdravotnictví i co vše se nedalo koupit.
Musím říci, že kniha na mě působila velice depresivně. Alespoň konec byl pozitivní.

Radimka
30.09.2023 4 z 5

Vlastně trochu o ničem, ale moc hezky se to četlo. Taková příjemná oddychovka. Četla jsem ji v nemocnici a k tomu účelu byla ideální. Skvěle vykreslená atmosféra 70. let.

Honey0105
23.09.2023 5 z 5

Už jsem si říkala, že jsem opravdu ostuda, protože těm českým autorům moc nedávám. Na tuhle autorku jsem ale na Audiotéce koukala už dlouho. Při jedné noční jsem se rozhodla, že začnu s tímto titulem. Líbilo se mi hodnocení zde na webu a také četné pozitivní komentáře. K těm se teď i ráda připojím. Hodně lidí v komentářích na Audiotéce psalo, že se jim nelíbil přednes René Slováčkové, která knihu namluvila. Já jsem s ní ale neměla vůbec žádný problém. Oba vyprávěné příběhy se mi moc líbily. Sice to nebyla procházka růžovým sadem, hlavně co se Laděny týká, ale dobře se to poslouchalo. Když Kamila líčila průběh maturity, tak jsem zavzpomínala na tu svou a probíhalo to vlastně úplně stejně, tak jsem si říkala, že alespoň něco se nemění. Určitě se těším na další příběhy z pera autorky.

evvva
17.09.2023 5 z 5

Druhé setkání s autorkou...oproti knize předešlé,tohle bylo zcela jiné kafe. Takové příběhy ze života miluji, kniha se četla sama, nakonec proč neprolenošit neděli s knihou, však ten úklid se pro jednou o chloupek posunout může( nebo pro podruhé....)

Linqva
23.08.2023 5 z 5

Kniha mě mile překvapila, četla se dobře a byla jsem napjatá, jaký osud hrdinky čeká.

prochajda
04.08.2023 5 z 5

Skvěle napsaná kniha, přesně vystihuje tehdejší dobu a život v socialismu. "Každá doba má svoje extrémy. Kdo ví co bude normální za dalších třicet let. A je škoda, že poučení z vlastních kotrmelců nemůžeme předat dětem. Žádná mladá generace nedá na tu starší. Zkušenost je nesdělitelná, každý si musí nabít nos sám." a pod to se klidně podepíšu. Doporučuji přečíst.

Vivetkav
18.07.2023 4 z 5

Tak jsem zjistila že je to první díl 3 dílně série a já už četla druhy díl ..no, ale nevadilo to ..moc pěkné napsaný ..jdu se vrhnout hned na ten 3

Amneris
25.06.2023 5 z 5

Jako první jsem četla druhý díl této série, takže jsem to teď napravila. A vlastně to ani nevadilo. V tomto díle se setkáváme se dvěma dívkami - Laděnou a Kamilou. Obě zažívají veselé i smutné věci ve svých životech a vždy se s nimi vyrovnají po svém. Musím říct, že tento příběh se mi od pani Körnerové moc líbil, stejně jako druhý díl :-)

brunettlibrary
16.06.2023 4 z 5

Styl psaní autorky se mi zamlouvá čím dál víc. Při čtení mám pocit, jako bych se dívala na jeden z českých nekonečných seriálů a moc jsem si ho užívala. Obě hlavni hrdinky mi sedly a já jsem s nimi prožívala vzestupy i pády jejich životů. Jedna hvězda musela jít dolů, jelikož někdy mi přišly situace natáhne a přitažené za vlasy. Ale jinak nemám knížce co vytknout, doporučuju k přečtení!

Limonadovyjoe
15.06.2023 5 z 5

Takové to, když si k poslechu na audiotéce vyberete knihu zdarma a vyklube se z toho poklad.
Skvělé oddechové čtení na léto jako dělané :)

Stamice, malá vesnice a konečná stanice.
Dvě kamarádky, 70.léta a první zkoušky dospělosti. Ať už první nešťastné lásky, pokažené manželství nebo maturita. Zejména s Laděnou jsem prožívala všechny její životní kotrmelce, kterou život nešetřil oproti studentským létům kamarádky Kamily. S tou jsem zase prožívala její praxe na zdrávce, které mi mnohdy vyčarovaly úsměv na rtech.
Bavila jsem se moc a těším se na pokračování série, protože obě holky mají před sebou ještě určitě spoustu životních nástrah.

Když se budeš tak rychle zamilovávat, budeš mít vždycky smůlu.

Čteno jako audiokniha v geniálním podání René Slováčkové.

Airelle
04.06.2023 3 z 5

Další setkání s Hanou Marií Krönerovou mě neobyčejně nadchlo. Máme tu příběh o obyčejných ženách napsaný neotřelým a velmi poutavým stylem. Knihu jsem poslouchala jako audioknihu.

Laděnu i Kamilu potkalo v jejich věku spoustu překážek a bylo jen na nich, jak se s tím v životě poperou, navíc jsou právě 70.léta, a tak jsou některé životní situace dost ošemetné jako je třeba neplánované těhotenství, zrušená svatba, ženich ve vězení

Jak se jejich příběhy budou dál odvíjet, už nechám na přečtení Vám. Opravdu mohu knihu jen a jen doporučit!

klokan.1905
06.05.2023 5 z 5

Stanice odložených lásek...
Občas se prostě vyplatí koupit knihu pro moji drahou polovičku a přečíst si ji... ;-) Pro mě se jednalo o čtvrtou knihu, kterou jsem od autorky četl... Nelituji, určitě časem sáhnu po dalších... Jedná se asi o literaturu pro ženy, alespoň je tak označena, ale snad se na mě nebudete zlobit dámy, že jsem Vám opět vlezl do zelí... Košíček jsem Vám tam nerozšlapal, ale vytáhl jsem z domácí knihovny další skvost od Hany Marie Körnerové... ;-)
Patřím mezi Husákovy děti, vždy mě přepadne taková nostalgie, když čtu knihy z této, nebo kolem této doby... Jsem rád, že patřím mezi Husákovy děti, měl jsem nádherné dětství plné kamarádů a spoustu zážitků, nedržel jsem neustále v ruce mobilní telefon a nekoukal do PC... No, dost jsem odbočil, tak zpět ke knize...
Autorka Vás seznámí s dvěma děvčaty - Kamilou a Laděnou... V podstatě celý příběh se bude odehrávat v sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století... Tu dobu popsala autorka tak, že na Vás bude ze stránek doslova dýchat... Nebudu nijak více prozrazovat, prostě si knihu přečtěte... ;-)
Knihy Hany Marie Körnerové, které jsem doposud přečetl, jsou naprosto skvělé, nejedná se o žádnou červenou knihovnu... Prostě skvělé čtení, zejména pro ty, kteří v té době vyrůstali...

Miretti
26.04.2023 3 z 5

Audioverze
Těšila jsem se na další příběh autorky. Po náročnější předchozí četbě jsem chtěla jen obyčejný příběh pro chvíle oddychu. Zvolila jsem audioverzi. Takhle přehnaný přednes jsem u audioknihy ještě nezažila a byl až protivný, afektovaný.. zajímalo mě, jak se osudy dvou kamarádek vyvinou, tak jsem knihu doposlouchala. Bohužel i příběh jako takový mi přišel poněkud plytký. Dobu, o které se píše, jsem zažila. Přesto mi to přišlo poněkud přehnané v mnoha směrech..ženy tu byly vykresleny trochu nelichotivě ( naivní, dělající stále ty stejné chyby), vývoj postav jsem čekala jiný, nebylo to pro mě uvěřitelné. Uznávám, že čtu více jiné žánry, ale od paní autorky znám mnohem kvalitnější knihy.

Kniha Stanice odložených lásek je v

Právě čtených4x
Přečtených617x
Čtenářské výzvě59x
Doporučených26x
Knihotéce176x
Chystám se číst174x
Chci si koupit43x
dalších seznamech6x