Vaříme s Láďou Hruškou

Vaříme s Láďou Hruškou https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220335/bmid_varime-s-ladou-hruskou-Wqi-220335.jpg 1 287 78

Populární potravinový inspektor a reportér TV NOVA Láďa Hruška vstoupil do povědomí českých diváků také jako kuchař a dokázal, že vařit se dá levně a přitom chutně. Sestavil sbírku unikátních a většinou jednoduchých receptů na přípravu domácího pečiva, mléčných výrobků, polévek, sladkých i slaných hlavních jídel, dezertů, moučníků a dalších dobrot doslova za pár korun. Zkuste třeba domácí loupák potřený jahodovou marmeládou s vínem ke snídani, na oběd pizzu z pomazánkového másla a ke kávě nugátové croissanty. Podráždíte chuťové buňky a potěšíte peněženku! Recepty: - Čerstvé pečivo pro celý den - Co ještě můžete ochutnat - Dezerty a moučníky pro mlské jazýčky - Dobroty ke sledování televize - Hlavní jídla slaná i sladká pro začátečníky, kuchaře lenochy i gurmány - Mléčné výrobky k snídani, ke svačině, k pečivu - Polévky jsou grunt - Zmrzliny jako třešnička na dortu Recepty: Bábovka do hrnku, Banánové sušenky, Boží milosti, Bramboráčky, Bublanina z mikrovlnky, Cereální sušenky, Čarodějnické brambory, Čokoládovo-banánové šátečky, Čokoládovo-oříškový krém, Dietní langoše, Domácí bylinkové máslo, Domácí chleba, Domácí jogurt, Domácí koblihy z trouby, Domácí musli, Domácí pribinák, Domácí ruská zmrzlina, Domácí šlehačka, Domácí termix, Domácí veka, Domácí zmrzlina, Fitness banánové palačinky, Fitness guláš pro lenochy, Hrníčkové knedlíky, Chipsy z kuřecích kúžiček, Chlebová polévka, Chřestová polévka, Jablečňáky s perníkem, Jablkové rúžičky, Jahodová marmeláda s vínem, Jahodové knedlíky, Jogurtový koláč s jahodami, Kakaové sušenky, Korbáčiky, Kuřecí křídla jako z fastfoodu, Loupáky, nadívané kuřecí kúže, Nugátové croissanty, Okurková limonáda, Opilé kuře na plechovce, Ořechový celozrnný chléb, Paprikové lodičky, Pivní čokoládový dort, Pivní preclíky, Pivní rohlíky, Pizza z pomazánkového másla, Polévka z taveného sýru, Pudinkové šneky s rozinkami, Rajská omáčka z rajčatového džusu, Rychlá svíčková, Rychlokoláčky z taveného sýra, Řízky z černého bezu, Salát z kúžiček, Smažená tlačenka, Smažený sýr z hrnku, Sýr á la Lučina, Sýrové bulky, Šunková vrtule, Tátúv štrúdl, Tavený sýr, Trdelník, Třepací dort, Tvarohové knedlíky s banánem, Tvarohové nanuky, Tvarohový mazanec, Velikonoční aspik, Velikonoční beránek s pudinkem, Zemlbába do kapsy.... celý text

Přidat komentář

Květinka008
23.09.2023 1 z 5

Ráda vařím jednoduše, pár ingrediencí, méně času. Zděděného Láďu Hrušku jsem prolistovala spíš ze zvědavosti, co je pravdy na pečených kuřecích kůžičkách... No, jsou tam! :-D Ale jinak pro mě 40:60, taková nesourodá sbírka.

Vadí mi "zneužívání" názvů tradičních receptů jako třeba boží milosti nebo svíčková, nad některými zůstává rozum stát - třepací dort - z koupeného korpusu, koláčky z taveňáku, smažák z hrnku - ?! Ale jiné jsou naopak použitelné - knedlíky z hrnku, trdelník z trouby, dietnější koblihy nebo mazanec.

Calinda
13.04.2023 2 z 5

Kuchařku jsem dostala před lety jakože "vtipný" dárek, není to žádná vysoká gastronomie, ale to snad ani nikdo nečeká. Zkoušela jsem pouze dva recepty. Kakaové sušenky s kokosem od té doby dělám opakovaně, jsou luxusní, vždy se povedou a chválí je všichni, dělala jsem je na jarmark a pak jsem měla několik žádostí o recept (jó, kdyby tak tušili, že je to recept z knihy tolik kritizovaného a neoblíbeného moderátora). Langoše jsou pro mě spíše lehký podprůměr, i když muž si je naopak pochvaluje, sto lidí, sto chutí. Další recepty mě k vyzkoušení nelákají, neboť mám mnohem zajímavější kuchařky, ale o propadáku se mluvit nedá, na nějakou rychlou nenáročnou večeři či jednoduché pečení kniha určitě použitelná je. Recepty dávají smysl, jsou to obyčejná, rychlá jídla. Kolem knihy je mnoho zbytečného povyku, nemáte rádi autora? Tak si od něj nic nekupujte a budete v klidu.


IvcaIva
20.02.2023 4 z 5

Koupil jsem své mámě k Vánocům, pár receptů jsem i vyzkoušela, občas nějaká rychlovečeře se z knihy vybrat (i sníst) dá.

heavy66
08.08.2022 3 z 5

Nejsem žádný extra gurmán, vaření mě nebaví, a běžně nevečeřím Cargolade, Tielles Rouille de seiche nebo Foie gras à l'oeuf de caille et truffe noire.
Kritika této knihy je trochu nezasloužená. Speciality z kuřecích kůží zkoušet nebudu, ale řada receptů použitelná je, jako rychlé a jednoduché jídlo. Levné nevím, ceny v závorkách dnes už asi neplatí?! Přidám recept chudých studentů ze strahovských kolejí, Láďa ho může doplnit do příštího vydání.
Vezmi jedno vejce (nebo dvě, jsi-li při penězích), rozklepni do misky, rozšlehej, dochuť octem, solí a pepřem, namáčej kousky suchého chleba z menzy a nech si chutnat. Nevěřili byste, jak je to dobré, když byl hlad a peněženka prázdná! :-)

*Pájuše*
09.01.2022

Těžko říci, jestli hodnotit nebo ne. Komentář si ale neodpustím. Jen protože je obsah zaměřen na jídlo, za kuchařku bych to nepovažovala. Levná inspirace pro "studentský život". Nicméně, pokud bychom se měli šidit i v tom, co nám chutná, co bychom z toho života měli?

JancaMia
15.12.2021

Kuchařka souseda z Mestce králové , nejedna se o literární skvost ba ani kulinarsky , nicméně pokud mate hluboko do kapsy tak vás potěší .

reknihy
22.09.2021 5 z 5

Moje nejoblíbenější kuchařka.

MOu598
13.04.2021 2 z 5

Vizuálně hezká knížka. Mám ale radši nešizená jídla - co by člověk pak na světě měl.

Naďa2411
07.04.2021 1 z 5

Když už opravdu nevím, co uvařit a mám jiné kuchařky prolistované sáhnu i sem. Zrovna recept níže zmiňované Opilé kuře na plechovce vaříme doma často. Smažený sýr z hrnku, do toho opravdu bych nešla. Průměr pro začínající mladé kuchařky.

Ladis777
13.02.2021 odpad!

Podobně jako jiní jsem hmátl po kuchařce kvůli Čtenářské výzvě. Kdysi jsem ji jako sranda dárek dostal k narozeninám a hodil někam co nejdál mezi normální kuchařky.
Knihu jsem přečetl asi za půl hodiny. Nebudu se vyjadřovat k receptům, mezi podivnostmi a blafy jsou i normální, běžné i zbytečné. Samotný text je mizerný. Ke každému receptu je jakýsi hloupě motivační úvod, kde se to jen hemží slovy "drahý", "není levný", "nejlevnější", to je první převažující informace, která až uráží. Druhé, co děsí, jsou rozpočty cen (dnes už zastaralé) na každou přísadu, aby člověk tu "nádhernou" levnost viděl. Popis postupu je v bodech, ovšem na několika místech mi přišel nelogický.
Není to tedy ani žádný výkvět stylistický, půjde zpátky na své místo, kde nebude vidět.

Usire
26.01.2021 2 z 5

Většina receptů mi moc nesedí (např. Opilé kuře na plechovce), ale třeba někomu přijde vhod.

Peleus
10.01.2021

Kuchařku od Ladislava Hrušky, tedy ne kuchaře, ale bývalého moderátora, bych sám od sebe nikdy nepořizoval. Nemám důvěru v bývalé herce, novináře, politiky a jiné gastronomické "hobíky", kteří se rozhodnou sdílet svoje postřehy a zkušenosti na tomto poli s veřejností.

Nicméně Čtenářská výzva 2021 vybízí k přečtení knihy z jednoho z žebříčků na Databázi do 15. místa v něm. Z těch dobrých jsem téměř všechno četl, nezbývalo než se podívat na opačný břeh řeky Styx. Hned na první příčce, jsem objevil dílo, jež obstálo v tak tvrdé konkurenci jako Deníky biomanželky, biomanžela, fejsbukové matky či Sexu ve městě. Uznejte, že nešlo odolat!

- Na druhou stranu odolat dokážu některým receptům. Můj oblíbený, jemuž říkám Vlad napichovač, se jmenuje Opilé kuře na plechovce. To jsem skutečně nepochopil.
- Některé hodně pobaví už názvem: Fitness guláš pro lenochy. "Lákavé". Guláš. K tomu fitness. A ještě pro lenochy. Navíc levně. Do toho chutně. Autor ví, jak na cílovou skupinu!
- Naproti tomu Dietní langoše smysl dávají. De facto jde o pečené placičky, které si pak upravíte dle chuti (česnek, kečup, sýr...). Problém však je, že už nejde o langoše, jak je známe a jak je leckdo má rád - nasáklé olejem, horké s kečupem a sýrem (moje vzpomínka ze střední).

A tak je to s celou knihou. Některé recepty nevzbuzují chuť je vůbec zkoušet. Některé jsou mišmaš kombinace. Jiné jsou akceptovatelné, ale nevím, zda atraktivní (Čarodějnické brambory - uděláme zářezy do omytého bramboru, do nich nandáme kolečka salámu apod., necháme v alobalu upéct v troubě. Proč jsou čarodějnické?).

Pročež knihu nehodnotím. Své příznivce si zřejmě najde. Vím jen, že k nim nepatřím, byť nebylo zcela bez zajímavosti zjistit, na čem všem se dá vydělávat.

Kontryhelka
30.12.2020 2 z 5

Něco dobré něco špatné a něco fakt děsné. Úplně bych asi tuto kuchařku nezatracovala, má jistě spoustu příznivců i pan Hruška, ale já prostě znám lepší.

ijcro
08.12.2020 3 z 5

Pan Hruška nemůže za to, že není některým lidem sympatický, prostě se nemůže zavděčit všem. Ale ruku na srdce, podle té jeho přehlížené a odsuzované kuchařky leccos uvařit lze (i když ty recepty nejsou z jeho hlavy). Dokonce si myslím, že i jeho videonávody pro neumětely jsou názorné a lze podle nich velmi jednoduše a rychle postupovat. Oceňuji třeba recept na rychlý guláš, chleba nebo hrníčkovou buchtu. Nejsou to tedy žádné vykopávky z kontejneru, jak jsem někde viděl, ale hanět lze v podstatě cokoliv.

ava.s
28.11.2020 1 z 5

Nemyslím si, že by tento počin byl použitélný jako dobrá kuchařka, byť jsou recepty spíš sesbírané z internetu...

0079
13.11.2020 odpad!

Mein Kampf je lepší k přečtení než tenhle odpad

Olous1
18.06.2020 1 z 5

Tuto rádoby kuchařku jsem dostala jako pozůstalost,dám jí do kniho-budky,snad si svého příznivce najde.Za snahu dávám 1 hvězdou, jinak Hrušku nemusím ani v televizi.

Cinik
23.05.2020 odpad!

Některé knihy by neměly existovat. Tahle k nim patří. Ne že by se většina z toho nedala jíst, ale ... Je to zvrhlost a propagace úpadku.

hellena1523
03.01.2020 odpad!

Já vím, že spousta lidí se snaží ušetřit na jídle a ono to jde. Já to dělám taky. Ale to ještě neznamená, že by museli konzumovat takové nechutnosti, které jsou ještě z hlediska nějaké výživy totální shit. A že by musely vznikat kuchařky, aby se ty humusárny /většinou/ ještě víc rozšiřovaly, to mi přijde vůbec jako sabotáž jakýchkoliv snad šířit mezi lidmi povědomí o vyvážené stravě.
Já neříkám, sem tam tam není tak úplně špatný tip, ale nejsou to v prvé řadě recepty pana Hrušky, který ve finále vydělává na tom, jak učí lidi šetřit na žrádle...pak nemiluj paradox, tvl!

tomexx
23.11.2019 odpad!

Dostal som knihu od bývalých kolegov ako humorný darček na rozlúčku. Predpokladám, že i sám autor to celé zamýšľal ako vtip. Bohužiaľ, obsah je skôr na plač.