Vaříme s Láďou Hruškou diskuze

Vaříme s Láďou Hruškou https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220335/bmid_varime-s-ladou-hruskou-Wqi-220335.jpg 1 287 78

Populární potravinový inspektor a reportér TV NOVA Láďa Hruška vstoupil do povědomí českých diváků také jako kuchař a dokázal, že vařit se dá levně a přitom chutně. Sestavil sbírku unikátních a většinou jednoduchých receptů na přípravu domácího pečiva, mléčných výrobků, polévek, sladkých i slaných hlavních jídel, dezertů, moučníků a dalších dobrot doslova za pár korun. Zkuste třeba domácí loupák potřený jahodovou marmeládou s vínem ke snídani, na oběd pizzu z pomazánkového másla a ke kávě nugátové croissanty. Podráždíte chuťové buňky a potěšíte peněženku! Recepty: - Čerstvé pečivo pro celý den - Co ještě můžete ochutnat - Dezerty a moučníky pro mlské jazýčky - Dobroty ke sledování televize - Hlavní jídla slaná i sladká pro začátečníky, kuchaře lenochy i gurmány - Mléčné výrobky k snídani, ke svačině, k pečivu - Polévky jsou grunt - Zmrzliny jako třešnička na dortu Recepty: Bábovka do hrnku, Banánové sušenky, Boží milosti, Bramboráčky, Bublanina z mikrovlnky, Cereální sušenky, Čarodějnické brambory, Čokoládovo-banánové šátečky, Čokoládovo-oříškový krém, Dietní langoše, Domácí bylinkové máslo, Domácí chleba, Domácí jogurt, Domácí koblihy z trouby, Domácí musli, Domácí pribinák, Domácí ruská zmrzlina, Domácí šlehačka, Domácí termix, Domácí veka, Domácí zmrzlina, Fitness banánové palačinky, Fitness guláš pro lenochy, Hrníčkové knedlíky, Chipsy z kuřecích kúžiček, Chlebová polévka, Chřestová polévka, Jablečňáky s perníkem, Jablkové rúžičky, Jahodová marmeláda s vínem, Jahodové knedlíky, Jogurtový koláč s jahodami, Kakaové sušenky, Korbáčiky, Kuřecí křídla jako z fastfoodu, Loupáky, nadívané kuřecí kúže, Nugátové croissanty, Okurková limonáda, Opilé kuře na plechovce, Ořechový celozrnný chléb, Paprikové lodičky, Pivní čokoládový dort, Pivní preclíky, Pivní rohlíky, Pizza z pomazánkového másla, Polévka z taveného sýru, Pudinkové šneky s rozinkami, Rajská omáčka z rajčatového džusu, Rychlá svíčková, Rychlokoláčky z taveného sýra, Řízky z černého bezu, Salát z kúžiček, Smažená tlačenka, Smažený sýr z hrnku, Sýr á la Lučina, Sýrové bulky, Šunková vrtule, Tátúv štrúdl, Tavený sýr, Trdelník, Třepací dort, Tvarohové knedlíky s banánem, Tvarohové nanuky, Tvarohový mazanec, Velikonoční aspik, Velikonoční beránek s pudinkem, Zemlbába do kapsy.... celý text

Diskuze o knize (22)

Přidat komentář

DominaCZ
05.03.2024 odpad!

Tester nelez mu tu do zádě, máš to marný. Národ z 99% Hrušouna a jeho blafy nesnáší.

vlkodlaq
25.07.2019

Že nakladatelům není líto tech stromů, které na tohle padly. Mě ano.


tester
02.09.2017 5 z 5

Bohužel, přes všechny hromy a blesky do Hrušky, Hruška stále žije a získává na popularitě. A malá poznámka. Gurmáni, domníváte se že ze surovin prodávaných v supermarketech se dá něco kvalitního uvařit? Negativními příspěvky nelze Hrušku zničit. Je to kvalitní a výstižná dobová literatura. Zůstane na věky uložená v paměti národa.

tester
18.07.2017 5 z 5

Člověk by neřekl kolik je zde špičkových kuchařů. Pochopitelně jim Hruška nechutná. V jednom šiku do Hrušky kopou v domnění že Hrušku zlikvidují. Bohužel viditelná ruka reálného trhu hlasuje pro Hrušku.
A nevidím zde nějaká doporučení na kvalitní kuchařku. Jen zlostné kvílení a proklínání.
Co kuří oko superkuchaři?

richard7959
11.07.2016 odpad!

A kde má Adélku? :D

Luvák
27.06.2016

Kniha o vaření pro chudé od člověka, který chudými pohrdá. Co víc dodat.

tester
24.10.2015 5 z 5

Tak kůžičky, vepřové uši nebo sulc ne? A co vaše klouby, jak vám vrzají? Budete šmatlat s hůlčičkami a vzpomínat na Hrušku. Vařte kohoutí tváře v páře.
A co ten český národ vaří? To vaří bezdomovci nebo lidi nemají peníze? Hruška si velmi šikovně našel místo na trhu a ostatní křečovití profi-knihopisci odtržení od života se můžou závistí užrat. Hruška umí a má za 1. Vařím a dokonce jím podobná jídla jako Hruška a pohoda. Televizní tanečky typu Prima vařečka jsou pro mně snobský kabaret. Dnešní autoři si asi nedělají průzkum co lidi v knize požadují. Vymýšlejí si sami jakási umanutá temata a pak se diví. Ještě musím navázat na chleba. Dnes se pečou stovky druhů chleba, v podstatě buchty s chlebovou příchutí, které mají záruční lhůtu 24hodin a pak je sežerou plísně. Klasický kváskový chleba je to nejlepší co mezi chleby existuje. Vydrží klidně týden. Konzumenti pomatení reklamou to nejí, protože je to trochu nakyslé. Podobně pomatení jsou naše kuchařky a kuchaři. neví co je zdraví prospěšné a vaří kdejaký blaf podle televize.

Koka
01.05.2015

Hodně mě udivují zdejší odsudky. Nemyslím, že by to byla kniha, podle které se má celoročně stravovat normální česká rodina, ale beru to spíše jako snůšku kuriozit, co všechno lze "vykouzlit" z naprosto divných ingrediencí - asi jako když někdo dělá šperky z různých drobných odpadků nebo sochy z vyřazených motorových součástek.
Mnohem více mě šokuje pořád běžící TV reklama na nějakou údajně nezbytnou ingredienci do guláše a na závěr, když ten guláš servírují, tak vidíme jeho přílohu - hranolky!!! Jak to, že se vůči tomu gulášový národ nezbouří a nepožádá o zákaz tak hloupé a kulinářsky nebezpečné reklamy?! Oproti této knize, které se lze vyhnout, tak té zhovadilé reklamě neutečete. Proto mi tato kniha přijde jako neškodný, i když poněkud trapný vtip. Rozhodně bych z její prodejnosti neposuzovala chuťovou či finanční situaci národa.

Daemon
11.02.2015 odpad!

yenda1
Mně to odvážné nepřijde. Když jsem psal o ostudě národa, myslel jsem to tak, že spousta lidí v ČR podle mně do knihkupectví ani nevejde jak je rok dlouhý, když někomu řeknu, že jsem si koupil knihu od Šabacha, nikdo netuší kdo to je a co napsal, ale jakmile Hruška a NOVA vydá kuchařku s recepty staženými z internetu, běží si pro ni 300 000 lidí. takhle jsem to myslel s tou ostudou... můj názor...

rasputin
10.02.2015

Je to o tom, co nám podsouvají média. To samozřejmě souvisí i s inteligencí každého jedince a schopnosti ignorovat tyto tv masáže. Dokáže někdo z těch, co si koupili tento návod na chemickou sebevraždu, vyjmenovat tři nositele nobelovy ceny za literaturu za poslední tři roky? Asi jich moc nebude. Oni to totiž na Nově neříkali.

Daemon
10.02.2015 odpad!

yenda 1: Já si myslím, že to ostuda je, pokud mám správné informace a TV Nova je nezmanipulovala, tak kuchařka Ládi Hrušky je nejprodávanější kniha v historii České republiky. Myslím, že tento titul by si zasloužilo hodně jiných knih...

Rosie1
23.01.2015 odpad!

Len jedna otázka: Ako môže toto niekto jesť? Ani na intráku som si tak blbo nevarila.... a to už je čo povedať...

milos3533
20.01.2015

Dobrý den,
mám tady jeden můj recept. Rohlíková polévka 2ks rohlíků, sůl, 250ml vroucí vody. Rohlík natrháme do talíře a přidáme sůl a vodu. Po 5 minutách se můžeme pustit do jídla :-D
Dobrou chuť
ps: jednoho dne budu milionář :-D

JardaHD
25.12.2014 odpad!

Vánoční dárek, kterým mi rodiče jasně dali najevo, co si myslí o mém vaření. Chci však paradox: Kuchařku L. Hrušky podepsanou Z. Pohlreichem.

TejmyG
21.12.2014 odpad!

Nechápu, jak někdo může vařit ten blaf, co kniha receptu od Hrušky obsahuje..

Gerbasin
08.12.2014 odpad!

Jen po pouhém nahlédnutí se mi přitížilo. Tyhle "zaručené recepty co dům dal" mohli vymyslet a následně i sežrat fakt jen Češi...A že se toho už prodalo. Báby jdou po tom jak slepice po flusu!

Wojcek
26.10.2014 odpad!

Brigádničím v knihkupectví na malém městě a už jsme jich prodali přes 100, aneb jak se dá zbohatnout na receptech, co vám pošlou vlastní diváci :)

Levis
17.10.2014

A to ještě není válka...to pak budou recepty typu: pomeleme slupky z brambor od oběda, přidáme mouku, osolíme- máme-li čím, opečeme, máme-li na čem.
Je to smutný, že vzhledem k statistikám nádorového onemocnění tlustého střeva v ČR, většina lidí slyší na kvantitu a cenu na úkor střídmosti a kvality.
Přiznám se, že chuťové buňky podle těchto receptů jsem ještě nedráždila, úspěšně odolávám i tlaku okolí něco takového zkusit, a to třeba i jen den před výplatou. Musím ale přiznat,že obdivovatele této knihy mám ve své blízké rodině.

AlesXXX
17.10.2014 odpad!

To mi někdo vysvětlete, co lidi tak strašně fascinuje na tom, když je něco levné. Je to šmejd a všichni to vědí, ale je to levně. Tak je Láďa Hruška populární (nic proti němu), lidi se o těch receptech baví a jsou schopní se s vámi hádat jak je to skvělé a jak je divný každý kdo vaří normálně a z kvalitních surovin. A to nemluvím o nějakých nízkopříjmových skupinách, ale o lidech s nadprůměrnými platy.
Je to celé postavené na hlavu. Místo aby se úroveň našeho stravování a života zvyšovala, tak lidi dobrovolně tuto úroveň snižují. A ještě jsou na to hrdí.

LordSnape
16.10.2014 odpad!

Nebojte. Už je dávno vyprodaná.

Madame R
06.10.2014 odpad!

Gastrotragédie - nechci být sprostá

LordSnape
26.09.2014 odpad!

Tak jsem četl, že už je prý vyprodaná. Už nám chybí v krámech vedle Babicovy zeleninové směsi jen Hruškovo domácí mražené listové těsto z listí.