Vánoce s vůní čerstvého chleba

Vánoce s vůní čerstvého chleba https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460713/bmid_vanoce-s-vuni-cerstveho-chleba-SvN-460713.jpeg 3 115 27

Čerstvý chléb série

< 3. díl

Přílivový ostrůvek Mount Polbearne v Cornwallu a Polly Watefordová, která se na něj po krachu předchozího vztahu a podnikání odstěhovala, aby tam začala nový život, jsou už mnohým čtenářkám známé z předešlých volných pokračování Ostrov s vůní čerstvého chleba a Léto s vůní čerstvého chleba. Do nové knihy se ovšem může pustit každý, nehledě na to, jestli už o Polly četl, nebo ne. Tento příběh nás vtáhne do zdánlivě poklidného předvánočního času, kdy se z Pollyny pekárničky linou i jiné vůně než tradiční vůně chleba. Pod povrchem však bobtnají problémy a odkrývají se dosud nevyřčená rodinná tajemství. Je, nebo není nutné je sdílet se svými nejbližšími, anebo do jaké míry? Mají v opravdovém kamarádství či partnerství tajnosti své místo? Jak mohou tyto situace narušit vztahy? S tímhle vším se potýkají Polly s přítelem Hucklem i jejich kamarádi, manželé Kerensa a Reuben. A jak je u Jenny Colganové zvykem, v závěru knihy čtenáře opět naláká na několik neodolatelných receptů.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Argo
Originální název:

Christmas at the Beach Street Bakery , 2016


více info...

Přidat komentář

Damonka12
25.12.2023 3 z 5

Ideální vánoční čtení. Přiznám se, že mě některé postavy mě rozčilovali, ale kromě toho jsem si knihu užila.

Martule44
18.12.2023 3 z 5

Milé, předvánoční čtení, kde navzdory očekávání a špatných vyhlídek, vše nakonec skončí šťastně, až pohádkově :-)


babicka_amalka
11.07.2023 3 z 5

hm, tak z trilogie nejslabší, už hodně nastavované, dost se opakující (přišlo mi to jako časté používání CTRL+C, CTRL+V ;-) );
no ale na prázdniny to šlo;

manasx
21.02.2023 3 z 5

Asi jsem to četla ve špatnou dobu. Nějak zvlášť mě to neuchvatilo…

ferdada
03.01.2023 1 z 5

Ach, bože, to bylo trápení. Ne, tohle není pro mě. Čtení jen pro čtení, žádný pěkný pocit, přínos - smyslové obohacení. Zbytečný. Aspoň vím, čemu se příště vyhnout a vějičku konejšivé obálky nechat bez povšimnutí vějit… :-)

Bramborak81
27.12.2022 2 z 5

Vánoce s vůní čerstvého chleba jsem si vybrala pro navození vánoční atmosféry, a to se bohužel nestalo. Ze série Čerstvého chleba je tato kniha za mne nejslabší, sešitá horkou jehlou. Z postav mi nebyl nikdo sympatický, všeho bylo tak nějak moc, některé situace přehnané, jiné nedotažené. Aspoň obálka je hezká a vánoční.

yonda
07.11.2022 1 z 5

Sáhla jsem po této knize protože: Líbila se mi obálka, zaujal mě popisovaný děj a recenze nešetřily chválou. No.. asi v půlce jsem zjistila, že mě to vlastně vůbec nezajímá, nemám ráda ani jednu postavu a jediné co jsem se dozvěděla je počasí v Cornwallu. Posledních cca 60 stránek už začal mít děj trochu spád, ale to je za mě trochu málo...

evismaior
24.08.2022 2 z 5

35% - po celkem ucházejícím druhém pekařském dílu z přílivového ostrůvku v Cornwallu, je třetí vánoční díl už skutečným vařením z vody. Postavy se chovají vesměs, jako kdyby jim přeskočilo v hlavě (u Reubena je to klasika, ale poté, co zazdí výročí svatby, to Kerensa řeší po svém, načež následky řeší po zbytek knihy a posléze informovaní Polly a Huckle se dohadují o tomhle i o svém vztahu, aniž by si dokázali něco pořádně vyříkat), snad jediná zajímavá dějová linka je ta s Pollyiným dosud neznámým otcem, kdy Pollyiny reakce na nové situace jsou uvěřitelné - což ovšem celkem zabije v závěru knihy, který už se zas nese ve stylu kýčovité přeplácanosti a s ohledem na to, jak se postavy chovaly v uplynulých měsících (ze zhroucené Kerensy je náhle hvězdná organizátorka megaakce apod.), se jeví jako naprosto postavený na hlavu. Ale papuchalk Neil je pořád za mazlíka, tak aspoň tak. Nicméně toto jsou opravdu knihy na letní dovolenou, ke kterým nebudu mít potřebu se vracet.

knihovniceS
22.06.2022 3 z 5

Vánoce s vůní čerstvého chleba
Třetí díl série mě dost zklamal. Zpočátku se děj táhl, jako by to psal někdo jiný. Připadalo mi to, že autorka, kterou mám jinak ráda, už vše o milé pekařce vyčerpala. Nejvíc se mi líbil druhý díl. Tentokrát dávám 3 hvězdy, ale nikoho neodrazuji. Pokud jste přečetli 1. a 2. díl, 3. zvládnete také.

Mojepočteníčko
07.02.2022 3 z 5

Jenny Colgan je moje stálice. Nicméně z této trilogie se mi líbil a líbí stále nejvíc první díl. Její kniha s vánoční tematikou se mi líbila zhruba do poloviny. Měla takovou příjemnou, hřejivou atmosféru. Pak ale přišly na řadu vztahy, nějaké rodinné problémy a ve finále na můj vkus přeslazený závěr. Škoda. Nicméně i tak zůstávám autorce a jejím knihám nadále věrná.

martina.culik
16.01.2022 3 z 5

Oddechovka do zimních dní. První kapitoly byly trochu stylem "v minulých dílech jste viděli". Nečetla jsem předchozí díly, ale ničemu to nevadí - vše důležité je v knize vysvětleno. Příběh není moc složitý a je to opravdu spíše odpočinkové čtení. Ostatní díly asi pravděpodobně číst nebudu.

knihovnička007
27.12.2021 3 z 5

Hodnotím jako průměr. Neurazí, nenadchne. Přijde mi, že knihy autorky jsou podle jedné šablony. Z vánoční knihy by se dalo vytěžit daleko více... škoda :(
Více v recenzích nebo na FB Tučňákův knižní svět.

LiLinka
16.12.2021 1 z 5

Bohužel jsem se nechala nalákat (už loňský advent) na vánočně laděnou obálku a hřejivě znějící anotaci. Vůbec jsem netušila, že to je xté pokračování příběhu Polly, kterou vůbec neznám a nečetla jsem.

Děj byl nijaký, nepřenesl na mě ani kapku vánoční atmosféry. V postavách jsem se za celou dobu nestihla zorientovat a ke konci, když už to začalo dávat smysl, tak vyvrcholení bylo na pár stranách.

Mrzí mě, že jsem si ji vybrala jako jednu z posledních knih letošního roku, protože mě ponořila do menší čtecí krize, ale věřím, že to ještě stihnu napravit.

Herča76
18.11.2021 5 z 5

Určitě jsou knihy Jenny Colganové pro některé čtenáře nezáživné nebo nudné, ale já se v nich našla. Mám strašně ráda autorčin způsob líčení atmosféry a charakterů jednotlivých postav. Díky tomu se ponořím do čtení a vlastní představivosti, klidu a pohody, něhy, přátelství .....

Buchtičkajani
15.07.2021 2 z 5

Knížka mě nebavila, děj nijaký, půlka knihy nuda a pak sladký konec.

cerna7151
10.07.2021 3 z 5

Oddychové, nenaročné čtení na jeden den. Neurazí, nenadchne. První díl byl určitě lepší.

kotatkoz
08.07.2021 2 z 5

Nebýt to součástí trilogie, je to absolutně brak, ale tím, že je člověk naladěný na notu Mount Polbearne a chce dál číst o Polly a ostatních, nějak se překousne i to, že děj je vcelku nijaký, postavy pořád stejně ploché... a po 3/4 knize nudy přijde totálně přeslazený závěr (a ještěže tak). Kdyby to někdo chtěl číst jako samostatnou knížku, tak snad raději né, to je kvanta vhodnějších v daném žánru, ale jako díl trilogie, budiž.

Nixa
19.04.2021 3 z 5

Nečetla jsem předešlé autorčiny knihy a tak jsem se trochu ztrácela v postavách. Když už jsem se zorientovala, bylo to lepší a začalo mě to čtení bavit. Kniha má nádhernou obálku a přiznám se, že právě kvůli ní jsem si knihu koupila. Ztráta času to nebyla, ale úplně nadšená také nejsem. Takový průměr, ideální oddechové čtení na vánoční čas.

happy-smile
11.03.2021 4 z 5

Opět ztřeštěný příběh, ale na to už jsme zvyklí. Romantika, dojemné chvíle, humor, za vlasy přitažené situace, prostě těkový mix. Počet stránek je velmi střílivý. Fanouškům Jenny Colgan doporučuju.

rumova_kulicka
01.03.2021 5 z 5

Cornwall, papuchalk a pekárna to je prostě láska. Třetí setkání s Polly a jejími blízkými je stejně vydařené jako dva předchozí díly a vůbec bych se nezlobila, kdyby vyšel ještě další díl. Je to příjemné oddychové čtení nejen na zimní večer. Jestli jsem to dobře pochopila, tak Polbearne je umístěn na reálný St Michael's Mount, který můžu jen doporučit k navštívení stejně jako i celý Cornwall :-)