Knihkupectví u jezera

Knihkupectví u jezera https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462992/bmid_knihkupectvi-u-jezera-YLr-462992.jpeg 4 249 75

Skotské knihkupectví série

< 2. díl >

Uprostřed skotské Vysočiny, na farmě u vesničky Kirrinfi ef, žije Nina. Vlastní pojízdné knihkupectví, ale teď nutně potřebuje někoho, kdo by za ni práci na čas převzal. Na kopci nad vesnicí, přímo na břehu jezera Loch Ness, stojí velké panské sídlo, v němž žije osamělý muž se třemi dětmi, od kterých právě v slzách utekla už šestá chůva. Daleko na jihu se svobodná matka Zoe zuby nehty snaží uživit sebe a svého čtyřletého němého syna. Pak ovšem přijde dopis oznamující zvýšení nájmu a Zoe nezbývá než sbalit sebe i syna a odjet do Skotska, kde přijme místo Nininy pomocnice a au pair ve strašidelném domě. Je ale vůbec možné zapadnout do tak úzce semknuté komunity, nahradit milovanou knihkupkyni, a navíc zvládnout tři nezvladatelné děti, které o její péči ani v nejmenší nestojí? A kam se vlastně poděla jejich matka? Knihkupectví u jezera je volným pokračováním Pojízdného krámku snů. Je to příběh o naději, víře, lásce a o tom, že štěstí může člověk najít i tam, kde by je vůbec nečekal.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

The Bookshop on the Shore , 2019


více info...

Přidat komentář

uzivatel3865
03.03.2024 4 z 5

Za mě ještě lepší než první díl , čte se jedním dechem.

astroweb
14.01.2024 5 z 5

Paráda, volné pokračování a musím napsat, že ještě lepší a delší.


kolacky
09.01.2024 5 z 5

Všechna klišé na jednom místě! Zbědovaná dívka s mlčícím synkem, zachmuřený muž se smečkou nevychovaných dětí, nevlídná hospodyně, příšerná odkopnutá blondýna, přátelští venkované, zanedbané sídlo... a k tomu "paní Rochesterová"! A možná i Lochneska... Naštěstí si s tím vším autorka senzačně poradila a dala nám příjemné čtení s trochou té romantiky, která pohladí.


Mimochodem jsem si užila autorčiny poznámky o čtení, čtenářích, knihách, čtečkách a dostala mě tahle: (Čtečky) Ty jsou určené jen pro lidi, kteří čtou opravdu HODNĚ.
I pro nás, přátelé.

cernoska
04.01.2024 5 z 5

První díl jsem nečetla a asi to vůbec nevadí. Kniha mě naprosto pohltila.

malýčtenář
03.12.2023 4 z 5

I druhý díl je takový romantický příběh, líbivý, ale i naivní. Přesto jsem se ráda přenesla do krásné skotské vesničky a její přírody, kterou umí autorka krásně popsat. Zkrátka znovu se setkat s hlavními hrdiny a prožít s nimi jejich neuvěřitelný příběh.

Martule44
25.10.2023 4 z 5

Když se vám po dočtení knihy po tváři rozlije blažený úsměv a cítíte se příjemně, jak kdyby jste právě dopili lahodnou čokoládu... stálo to za to. A právě tak se teď cítím :-)

Mijurija
24.09.2023 4 z 5

Milé romantické počteníčko pro pošmournou neděli.

irena8302
24.09.2023 5 z 5

Krásné lehké čtení. Přesně knížka u které můžu vypnout a snít o romantice a druhých šancích.

yellow
14.09.2023 4 z 5

I druhý díl byla taková ne moc reálná pohádka se zbytečně uspěchaným koncem. Ale opět se to dobře četlo a bylo to takové příjemné. Nina mě neskutečně iritovala, takže doufám, že v dalším díle už by nemusela být. A ještě by to chtělo trochu zapracovat na tom místopisu. Za 3 hodiny se z Inverness člověk dostane do Glasgow nebo do Edinburghu, takže jet do Inverness 3 hodiny od Loch Ness... to úplně nesedí.

Sitting-Bull
02.08.2023 3 z 5

Dobře, dala jsem i druhý díl, i když tady už na mě ta slaďárna odkapávala až příliš, aneb jak se "divnej chlap" změnil, chudá dívka ke štěstí přišla a ještě u toho dokázala ze zloby a zášti vyléčit tři zlobivé děti... Jako oddychovka do špitálu OK, ale třetí díl budu otvírat leda zase až mi bude ouvej ve špitále... Samozřejmě plusové body za hezky popsané krásy Skotska, ač místopisně souhlasím s Jjanulí...

jjanule
13.06.2023 4 z 5

No... nevím, jestli autorka tuší, kam se dá dojet tři hodiny z Inverness na jih podél Loch Ness... Téměř nejjižnější místo LochNess na východním břehu je autem hodinu... Stejně tak je divné pojmenovat někoho ze sídla příjmením Urquat, což je název pevnosti na západním břehu jezera. Když si člověk odmyslí podobné nelogičnosti, tak se to asi dá číst...
Jen bych právě netvrdila, že je kniha skvělá pro milovníky Skotska, protože ti tyhle detaily znají...
Nepopírám, že mě autorka několikrát překvapila.

TeraBla
09.01.2023 4 z 5

Ach, to bylo příjemné a milé. Po dlouhé době jsem chtěla být v knížce se všemi postavami. Děj předvídatelný, pár nečekaných zvratů, skotské počasí a láska. Tohle jsem si užila. Závěr mi přišel trochu šitý horkou jehlou. Aj, sem se ráda zase vrátím.

renisla
09.01.2023 4 z 5

Přijde mi trošku slabší než Pojízdný krámek snů. A to jsem se na ni tolik těšila :(

Marika Vanova
16.12.2022 4 z 5

Romantický příběh od jezera Lochnes se čte dobře. Jak jsem v prvním díle Nině fandila, tak tady mě lehce vytáčela. Ale jinak si od autorky další knihy ráda přečtu.

bookcase
12.11.2022 4 z 5

Milé čtení, Jenny je pro mě sázka na jistotu - laskavé, romantické čtení.

makacek
02.11.2022 4 z 5

Kniha splnila očekávání. Příběh po povedený, dopadlo to jak mělo. Taková pohádka. :-)

mynonka
02.11.2022 4 z 5

Trochu mi to připomínalo film Kosmetička a zvíře, ale bylo to moc příjemné čtení. Romantická linka mohla být trochu víc propracovaná, ale jinak si nestěžuji.

Ishir
26.10.2022 3 z 5

Příběh mě začal bavit až od 3. části.

AlcaLou
20.10.2022 3 z 5

Po prvním díle jsem se na tento strašně těšila. A přišlo docela velké zklamání. Postavy sympatické, ale kniha se mi tak strašně vlekla, kolikrát jsem se i přistihla, že nevnímám, co čtu. Nějaký zajímavější děj to začalo mít tak v polovině. Kdyby kniha měla o 100 stran méně, prospělo by jí to. Romantická linka pro mě byla dalším zklamáním. Žádná chemie, bylo to celé takové ploché.

klarenzi
13.10.2022 4 z 5

Moc fajn oddech! Krásný příběh, prostředí a atmosféra. Je to ten druh knihy, který se vám odvíjí před očima jako film.
“Uprostřed skotské Vysočiny, na farmě u vesničky Kirrinfi ef, žije Nina. Vlastní pojízdné knihkupectví, ale teď nutně potřebuje někoho, kdo by za ni práci na čas převzal.
Na kopci nad vesnicí, přímo na břehu jezera Loch Ness, stojí velké panské sídlo, v němž žije osamělý muž se třemi dětmi, od kterých právě v slzách utekla už šestá chůva. Daleko na jihu se svobodná matka Zoe zuby nehty snaží uživit sebe a svého čtyřletého němého syna. Pak ovšem přijde dopis oznamující zvýšení nájmu a Zoe nezbývá než sbalit sebe i syna a odjet do Skotska, kde přijme místo Nininy pomocnice a au pair ve strašidelném domě.
Je ale vůbec možné zapadnout do tak úzce semknuté komunity, nahradit milovanou knihkupkyni, a navíc zvládnout tři nezvladatelné děti, které o její péči ani v nejmenší nestojí?” @knihodura