Valdštejn: Zkamenělé srdce v moci ďábla

Valdštejn: Zkamenělé srdce v moci ďábla https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406072/mid_valdstejn-zkamenele-srdce-v-moci-da-UwZ-406072.jpg 4 18 8

Ve vzduchu mrazivé únorové noci roku 1634 visí něco temného. Albrecht z Valdštejna má neblahé tušení, že příští okamžiky rozhodnou o jeho dalším osudu. I přes zlé myšlenky se ovšem neubrání vzpomínkám na milovanou Lukrécii, ženu, která byla až do své poslední chvíle tím nejlaskavějším člověkem, jakého kdy poznal.

Žánr:
Pro ženy , Literatura česká , Historické romány

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Valdštejn - Zkamenělé srdce v moci ďábla , 2019


více info...

čef
čef
19.10.2021 4 z 5

Myslím, že se záměr, ukázat osobnost Valdštena trošinku jinak, autorce docela povedl dotáhnout do vítězného konce. Nejsou zde sice zachyceny všechny zákruty historie první poloviny třicetileté války, ale osobnost našeho hrdiny je snad vylíčena lépe, než jinde. Převažuje pohled na jeho rodinné problémy, což samozřejmě ukazuje na to, komu je tento román především určen.

mariva
mariva
26.11.2020 4 z 5

V českých dějinách mám hodně velké mezery a tato kniha je docela příjemným způsobem pomáhá vyplňovat, alespoň co se postavy Albrechta z Valdštejna týká. S jeho jménem jsem se setkávala při návštěvě Frýdlantu, Chebu, ale ani jsem netušila, že mu patřila i panství tady na Moravě a o něm samotném jsem toho věděla velmi málo. Je skvělé, že se autorka zaměřila na české dějiny a historické postavy představuje i jako lidi s jejich kladnými i zápornými stránkami. Knížka se moc dobře četla.


VendulaB
VendulaB
15.02.2020 3 z 5

Autorka píše velmi lehce a čtivě, pro první seznámení s osudy vojevůdce bych knihu doporučila. Na druhé straně jsem měla pocit, že je dílo trochu odbyté (snad stokrát se opakuje Valdštejnův "dravčí pohled") a rozhodně nejde o knihu, ke které by se čtenář opakovaně vracel. Nenadchne, neurazí.

katka134
katka134
09.02.2020 4 z 5

Pěkně napsaná kniha o velikém generálovi, který se spojil s ďáblem. Valdštejn, jako válečník, by si zasloužil zemřít v boji, a ne zapíchnutý skoro na smrtelné posteli.

alnahu
alnahu
08.02.2020 4 z 5

Opět další poutavě napsaná kniha z české historie.Tentokrát o Albertu z Valdštejna -příběh velkého válečníka z doby třicetileté války ,kterou vedli Habsburkové proti německým protestantským knížatům.Jeho život se velmi změnil po smrti jeho milované manželky Lukrécie -stal se velmi ctižádostivý ,krutý a nemilosrdný k nepříteli-což z něj dělalo ve válce geniálního velitele.

RendyaDav
RendyaDav
07.01.2020 5 z 5

Autorka,která je z našeho kraje...Její styl psaní mě vždycky vtáhne naplno do příběhu,který se mi moc líbí...Píše podle skutečných událostí.....Píše ze současnosti i z minulosti....

jahlina
jahlina
12.12.2019 4 z 5

Knížka o Albrechtu z Valdštejna je napsána čtivě a dává nám možnost nahlédnout do jeho životního příběhu a pohnutek, které formovaly jeho snahu o budování kariéry úspěšného a mocného válečníka. Je to další zajímavé čtení z pera této autorky, ke které se ráda vracím.

pagac17
pagac17
21.10.2019

Se zájmem jsem si přečetl tuto publikaci, byla poutavě napsána spisovatelkou i když onen děj o Albrechtovi z Valdštějna byl již i jinde publikován.