V zemi korálového stromu

V zemi korálového stromu https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/214716/mid_v-zemi-koraloveho-stromu-214716.jpg 4 130 31

V zemi korálového stromu série

1. díl >

V létě roku 1863 se při plavbě do Buenos Aires poznají dvě mladé ženy Anna a Viktoria. Obě jsou na cestě za svými manžely, kteří tam cestovali před nimi. Viktoriina muže povolaly naléhavé obchody na jeho usedlost na severu Argentiny.

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Knižní klub
Originální název:

Im Land des Korallenbaums , 2011


více info...

Přidat komentář

momo.kg
05.05.2023 5 z 5

Parada! Tohle se cetlo jednim dechem :)

Jonna
18.10.2022 2 z 5

Knihu jsem teď četla podruhé, jelikož jsem zapomněla o čem je. A nedivím se. :-) Dočetla jsem jen silou vůle, naštvaná na spoustu nesmyslů (osmiměsíční dítě běhá, roční plynule mluví, a další dítě během pár měsíců zestárne o několik let apod.) Sbírám odvahu přečíst si druhý díl.


broskev28
09.09.2022 3 z 5

Souhlasím s komentářem zandu - docela čtivé a svižné čtení, ale místy trochu nelogické (Gustav jako kavalír pro Estelle? Byl sice mladší bratr a jeho věk není zmíněn, ale z textu to vidím nejméně na třicátníka, a to je pro dívku Estellina věku jen krůček před hrobem!) a nedotažené (na s.356 se objeví věta: "Přiveďte svědky!" Na dvoře? A co se dělo dál?).
Když jsem navíc zjistila, že druhý díl rozvíjí osudy jiné rodiny, nechystám se něj.
Děkuju za komentáře adrianna0305 a Gabetka, které taky napadlo srovnání s novozélandskou ságou Larkové, ta je určitě povedenější. Ale oceňuju exotičnost argentinského prostředí i slovník, od nynějška pro mě sombrero má úplně jiné kouzlo a Andy jakbysmet!

Kenan
06.02.2022 3 z 5

V r. 1863 nasedají Anna, Viktorie a Julius na loď, která je odveze do Argentiny, kde všichni očekávají lepší zítřky. Anna jede za svou rodinou, která odplula již dřív, Viktorie míří za svým manželem a Julius chce dokázat svému otci, že je stejně schopný jako on. Ačkoliv jsou z jiné společenské třídy, na lodi se skamarádí a i když je zpočátku jejich osud zavede každého jinam, jejich životy se protínají. Nejen historická romance, která se moc dobře četla a líbila se mi po celou dobu čtení. Jen ten akční závěr nebyl v mém stylu, ale každopádně se pouštím do dalšího dílu.

zandu
29.12.2021 4 z 5

Nic světoborného, přesto příjemné, svižné čtení. Ráda se pustím do druhého dílu.

Szilvia1
26.12.2021 5 z 5

Začátek knížky,kde ještě dívky plují na lodi do Argentiny není zajímavý,ale když se Anna shledá s rodičema a manželem,tak od té stránky je to napínavější.Je to pěkně napsaná knížka,kde není nouze o romantiku,o životě chudí i bohatích,je tam pěkně popsaná krajina a neposlední řadě nakonec i nějaká t přestřelka s dobrým a pěkným koncem.Přečtu i druhý ale i třetí díl,a přečetla bych i další knížky od téhle autorky,kdyby jí vyšly i další.

JarkaM
27.05.2021

fajn, ale třetí díl byl už moc

Dreisii
29.07.2020 4 z 5

Kniha se mi moc líbila, děj se četl celkem svižně. Krásná knížka na letní čtení.

ANDY28
04.06.2020 5 z 5

nejdřív jsem si říkala, uf! tolik stránek a když jsem to dočetla tak mi bylo málo

petrulkaa
17.04.2020 4 z 5

Opravdu nádherné kniha. Četla se skvěle. V této nelehké době koronovirové karantény to bylo úžasné rozptýlení. Měla jsem problém knihu odložit a každou volnou chvíli jsem se k ní vracela. Příběh chudoby a bohatství byl plný napětí, lásky i zla. Barvitě byla vykreslena nekonečná plavba po moři z Německa do Argentiny, kde měl hrdinku čekat lepší život s manželem a rodinou, ale samozřejmě ji čekalo nemilé překvapení v podobě na smrt nemocného manžela, věčně opilého otce, zbídačené matky a sestry, které těžko hledaly práci a nakonec dvou bratrů, kteří od nich odešli a živili se jako zločinci. Bylo to moje první setkání s touto spisovatelkou a jsem moc ráda, že jsem ji objevila. Hned otevírám druhý díl Laguna plameňáku a věřím, že napínavý a úžasně líčený příběh bude pokračovat ve stejném duchu. . Rodinné ságy čtu moc ráda. Doporučuji

danka13
29.03.2020 5 z 5

Za mě úžasná věc. Před pár lety jsme v našem městě potkali Argentince, který mluvil německy a hledal dům, kde kdysi bydlela jeho babička. Měl už málo času, nechal mi vizitku. Dům jsem našla a poslala jsem mu fotku. Měl obrovskou radost. Teprve po přečtení této knihy jsem pochopila, kdy se vzali Němci v Argentině. Už se těším na další díl a pak ještě na další.

josska
05.02.2019 5 z 5

Knížka se moc líbila,ságy mám moc ráda,bylo to i napínavé,těším se na další díly,,,

bábuška
26.12.2018 4 z 5

První část obsáhlé trilogie se odehrává v druhé polovině devatenáctého století, kdy bída v Evropě nutí odvážnější obyvatele ke stěhování do dosud neprozkoumaných jihoamerických krajin. Tak se stalo i německé rodině Brunnerových, která se vydala do Argentiny, následovalo ovšem kruté zklamání. Místo vysněného statečku, musí každé z dětí brát jakoukoliv práci a žijí v bídném obydlí v Buenos Aires. Stěžejní postavou je houževnatá dcera Anna a její přátelé Viktoria Santosová a Julius Mayer. Poznáváme ráz krajiny, bohatá květenství, ale i tvrdou realitu života v novém domově.

Danago
07.04.2018 4 z 5

Příběh začíná v roce1863 hlavní hrdinky Anna a Viktoria se poznají při plavbě do Argentiny, kam cestují za svými manžely. Viktorie je bohatá a její manžel má usedlost na severu Argentiny. Annina rodina naopak očekává, že v Argentině na ně čeká lepší budoucnost než v Německu. Cesty obou dívek se po připlutí do Argentiny rozdělí.
Knížka je opravdu plná děje , velice dobře se čte , rozhodně to není sladká romantika, spíš bych ji zařadila mezi dobrodružný román pro ženy.
Mě se líbila a určitě si přečtu další díly.

Lemurka
29.12.2017 1 z 5

Začátek knihy vypadal slibně, pak to začlo být hrozně roztahané až nudné, že jsem začala přeskakovat a nakonec knihu v půlce odložila.

orinka3
22.10.2017 5 z 5

Tak jsem si po té strašné Perle Petrohradu spravila chuť. 1. díl rodinné ságy se mi opravdu dobře četl a svými spletitými osudy hlavních hrdinů upoutal. Anně bych vyčetla pouze jediné: že na lodi včas nezasáhla a nezachránila toho chudáka kluka, kterého lotři hodili přes palubu. A ona to viděla. Potěšila mě jihoamerická příroda, popisy tehdejšího života jak na haciendách tak ve velkoměstě. Osoby v knize vystupující jsou plné života, prostě žádná nuda a dobré čtení.

helenkan
30.03.2017 3 z 5

Určitě znáte pocit,když vás knížka naprosto pohltí a vtáhne do děje. Přesně tohle jsem čekala u téhle,po té co jsem přečetla obsah. Bohužel,trochu jsem se zklamala. Obálky,jsou na všech dílech moc hezké.

hlina
12.03.2017 3 z 5

Zajímavé čtení o osudech žen. Nechybělo napětí, city, ale místy mi to přišlo upovídané. Na druhý díl se zatím nechystám.

eva-lupen
25.01.2017 3 z 5

Romantický historický román - tedy první díl ságy. Trochu lepší průměr, ale je to psané čtivě a docela napínavě. Pro mne atraktivní prostředí Agentiny, protože jsem tam byla.

JessieEx
04.10.2016 4 z 5

Mám moc ráda knížky o kolonizaci, většina těch, co jsem četla byla o Austrálii a většinou byly velmi romantické (což mi nevadilo :)). O Argentině jsem ještě nečetla, takže tím pro mě byla knížka velmi zajímavá - popisy města i krajiny, domorodých obyvatel i zvířat. Popisků ale nebylo mnoho. Samotný děj byl vystavěn na příbězích dvou hlavních hrdinek. Jedna byla chudá a druhá bohatá. Obě ale v nové zemi zažívaly to samé: lásku, bolest, ztrátu, zoufalství i novou naději. Vztah mezi Annou a Juliem nebyl tak vášnivý, jak jsem čekala, spíš byl dost upozaděn. Z celkového pohledu příběh dost kolísal, nejprve byl napínavý, potom nudný, pak zase napínavý a na konci knihy atraktivita zase trochu klesla. Knížka sice byla nabitá velkým množstvím událostí, ale některé bych vypustila, na jeden svazek toho bylo až moc. Ty kladné části příběhu naštěstí převládly a celkový dojem byl nakonec velice kladný.
http://bookaholicjessie.blogspot.cz/2016/12/knizni-osudove-lasky-ted-predvanoci-je.html