V zemi korálového stromu

V zemi korálového stromu https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/157175/v-zemi-koraloveho-stromu-157175.jpg 4 130 31

V zemi korálového stromu série

1. díl >

V létě roku 1863 se při plavbě do Buenos Aires poznají dvě mladé ženy Anna a Viktoria. Obě jsou na cestě za svými manžely, kteří tam cestovali před nimi. Viktoriina muže povolaly naléhavé obchody na jeho usedlost na severu Argentiny. Annina rodina naopak nebyla schopná dát dohromady prostředky na společnou plavbu. V daleké zemi, s níž si obě spojují velké naděje, se jejich cesty na čas rozejdou. Avšak Viktoriina zdánlivě šťastná budoucnost se utváří jinak, než čekala, a Annu očekává po příjezdu hrozná zpráva...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Im Land des Korallenbaums , 2011


více info...

Přidat komentář

momo.kg
05.05.2023 5 z 5

Parada! Tohle se cetlo jednim dechem :)

Jonna
18.10.2022 2 z 5

Knihu jsem teď četla podruhé, jelikož jsem zapomněla o čem je. A nedivím se. :-) Dočetla jsem jen silou vůle, naštvaná na spoustu nesmyslů (osmiměsíční dítě běhá, roční plynule mluví, a další dítě během pár měsíců zestárne o několik let apod.) Sbírám odvahu přečíst si druhý díl.


broskev28
09.09.2022 3 z 5

Souhlasím s komentářem zandu - docela čtivé a svižné čtení, ale místy trochu nelogické (Gustav jako kavalír pro Estelle? Byl sice mladší bratr a jeho věk není zmíněn, ale z textu to vidím nejméně na třicátníka, a to je pro dívku Estellina věku jen krůček před hrobem!) a nedotažené (na s.356 se objeví věta: "Přiveďte svědky!" Na dvoře? A co se dělo dál?).
Když jsem navíc zjistila, že druhý díl rozvíjí osudy jiné rodiny, nechystám se něj.
Děkuju za komentáře adrianna0305 a Gabetka, které taky napadlo srovnání s novozélandskou ságou Larkové, ta je určitě povedenější. Ale oceňuju exotičnost argentinského prostředí i slovník, od nynějška pro mě sombrero má úplně jiné kouzlo a Andy jakbysmet!

Kenan
06.02.2022 3 z 5

V r. 1863 nasedají Anna, Viktorie a Julius na loď, která je odveze do Argentiny, kde všichni očekávají lepší zítřky. Anna jede za svou rodinou, která odplula již dřív, Viktorie míří za svým manželem a Julius chce dokázat svému otci, že je stejně schopný jako on. Ačkoliv jsou z jiné společenské třídy, na lodi se skamarádí a i když je zpočátku jejich osud zavede každého jinam, jejich životy se protínají. Nejen historická romance, která se moc dobře četla a líbila se mi po celou dobu čtení. Jen ten akční závěr nebyl v mém stylu, ale každopádně se pouštím do dalšího dílu.

zandu
29.12.2021 4 z 5

Nic světoborného, přesto příjemné, svižné čtení. Ráda se pustím do druhého dílu.

Szilvia1
26.12.2021 5 z 5

Začátek knížky,kde ještě dívky plují na lodi do Argentiny není zajímavý,ale když se Anna shledá s rodičema a manželem,tak od té stránky je to napínavější.Je to pěkně napsaná knížka,kde není nouze o romantiku,o životě chudí i bohatích,je tam pěkně popsaná krajina a neposlední řadě nakonec i nějaká t přestřelka s dobrým a pěkným koncem.Přečtu i druhý ale i třetí díl,a přečetla bych i další knížky od téhle autorky,kdyby jí vyšly i další.

JarkaM
27.05.2021

fajn, ale třetí díl byl už moc

Dreisii
29.07.2020 4 z 5

Kniha se mi moc líbila, děj se četl celkem svižně. Krásná knížka na letní čtení.

ANDY28
04.06.2020 5 z 5

nejdřív jsem si říkala, uf! tolik stránek a když jsem to dočetla tak mi bylo málo

petrulkaa
17.04.2020 4 z 5

Opravdu nádherné kniha. Četla se skvěle. V této nelehké době koronovirové karantény to bylo úžasné rozptýlení. Měla jsem problém knihu odložit a každou volnou chvíli jsem se k ní vracela. Příběh chudoby a bohatství byl plný napětí, lásky i zla. Barvitě byla vykreslena nekonečná plavba po moři z Německa do Argentiny, kde měl hrdinku čekat lepší život s manželem a rodinou, ale samozřejmě ji čekalo nemilé překvapení v podobě na smrt nemocného manžela, věčně opilého otce, zbídačené matky a sestry, které těžko hledaly práci a nakonec dvou bratrů, kteří od nich odešli a živili se jako zločinci. Bylo to moje první setkání s touto spisovatelkou a jsem moc ráda, že jsem ji objevila. Hned otevírám druhý díl Laguna plameňáku a věřím, že napínavý a úžasně líčený příběh bude pokračovat ve stejném duchu. . Rodinné ságy čtu moc ráda. Doporučuji

danka13
29.03.2020 5 z 5

Za mě úžasná věc. Před pár lety jsme v našem městě potkali Argentince, který mluvil německy a hledal dům, kde kdysi bydlela jeho babička. Měl už málo času, nechal mi vizitku. Dům jsem našla a poslala jsem mu fotku. Měl obrovskou radost. Teprve po přečtení této knihy jsem pochopila, kdy se vzali Němci v Argentině. Už se těším na další díl a pak ještě na další.

josska
05.02.2019 5 z 5

Knížka se moc líbila,ságy mám moc ráda,bylo to i napínavé,těším se na další díly,,,

bábuška
26.12.2018 4 z 5

První část obsáhlé trilogie se odehrává v druhé polovině devatenáctého století, kdy bída v Evropě nutí odvážnější obyvatele ke stěhování do dosud neprozkoumaných jihoamerických krajin. Tak se stalo i německé rodině Brunnerových, která se vydala do Argentiny, následovalo ovšem kruté zklamání. Místo vysněného statečku, musí každé z dětí brát jakoukoliv práci a žijí v bídném obydlí v Buenos Aires. Stěžejní postavou je houževnatá dcera Anna a její přátelé Viktoria Santosová a Julius Mayer. Poznáváme ráz krajiny, bohatá květenství, ale i tvrdou realitu života v novém domově.

Danago
07.04.2018 4 z 5

Příběh začíná v roce1863 hlavní hrdinky Anna a Viktoria se poznají při plavbě do Argentiny, kam cestují za svými manžely. Viktorie je bohatá a její manžel má usedlost na severu Argentiny. Annina rodina naopak očekává, že v Argentině na ně čeká lepší budoucnost než v Německu. Cesty obou dívek se po připlutí do Argentiny rozdělí.
Knížka je opravdu plná děje , velice dobře se čte , rozhodně to není sladká romantika, spíš bych ji zařadila mezi dobrodružný román pro ženy.
Mě se líbila a určitě si přečtu další díly.

Lemurka
29.12.2017 1 z 5

Začátek knihy vypadal slibně, pak to začlo být hrozně roztahané až nudné, že jsem začala přeskakovat a nakonec knihu v půlce odložila.

orinka3
22.10.2017 5 z 5

Tak jsem si po té strašné Perle Petrohradu spravila chuť. 1. díl rodinné ságy se mi opravdu dobře četl a svými spletitými osudy hlavních hrdinů upoutal. Anně bych vyčetla pouze jediné: že na lodi včas nezasáhla a nezachránila toho chudáka kluka, kterého lotři hodili přes palubu. A ona to viděla. Potěšila mě jihoamerická příroda, popisy tehdejšího života jak na haciendách tak ve velkoměstě. Osoby v knize vystupující jsou plné života, prostě žádná nuda a dobré čtení.

helenkan
30.03.2017 3 z 5

Určitě znáte pocit,když vás knížka naprosto pohltí a vtáhne do děje. Přesně tohle jsem čekala u téhle,po té co jsem přečetla obsah. Bohužel,trochu jsem se zklamala. Obálky,jsou na všech dílech moc hezké.

hlina
12.03.2017 3 z 5

Zajímavé čtení o osudech žen. Nechybělo napětí, city, ale místy mi to přišlo upovídané. Na druhý díl se zatím nechystám.

eva-lupen
25.01.2017 3 z 5

Romantický historický román - tedy první díl ságy. Trochu lepší průměr, ale je to psané čtivě a docela napínavě. Pro mne atraktivní prostředí Agentiny, protože jsem tam byla.

JessieEx
04.10.2016 4 z 5

Mám moc ráda knížky o kolonizaci, většina těch, co jsem četla byla o Austrálii a většinou byly velmi romantické (což mi nevadilo :)). O Argentině jsem ještě nečetla, takže tím pro mě byla knížka velmi zajímavá - popisy města i krajiny, domorodých obyvatel i zvířat. Popisků ale nebylo mnoho. Samotný děj byl vystavěn na příbězích dvou hlavních hrdinek. Jedna byla chudá a druhá bohatá. Obě ale v nové zemi zažívaly to samé: lásku, bolest, ztrátu, zoufalství i novou naději. Vztah mezi Annou a Juliem nebyl tak vášnivý, jak jsem čekala, spíš byl dost upozaděn. Z celkového pohledu příběh dost kolísal, nejprve byl napínavý, potom nudný, pak zase napínavý a na konci knihy atraktivita zase trochu klesla. Knížka sice byla nabitá velkým množstvím událostí, ale některé bych vypustila, na jeden svazek toho bylo až moc. Ty kladné části příběhu naštěstí převládly a celkový dojem byl nakonec velice kladný.
http://bookaholicjessie.blogspot.cz/2016/12/knizni-osudove-lasky-ted-predvanoci-je.html

Štítky knihy

19. století osidlování Argentina společenské romány ságy

Autorovy další knížky

Sofia Caspari
německá, 1972
2013  78%V zemi korálového stromu
2014  80%Laguna plameňáků
2015  79%Píseň vodopádu

Kniha V zemi korálového stromu je v

Právě čtených1x
Přečtených171x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených14x
Knihotéce146x
Chystám se číst126x
Chci si koupit13x
dalších seznamech3x