Píseň vodopádu

Píseň vodopádu https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/255947/bmid_argentinska-saga-3-dil-pisen-vodopa-cxl-255947.jpg 4 65 10

V zemi korálového stromu série

< 3. díl

Argentina, 1897 Clarissa a Javier chtějí oslavit první výročí sňatku výpravou k vodopádům Iguazú. Nádherný den ale skončí hrozně. Javier zemře, Clarissa spadne do dravého vodopádu... Právě v tu dobu se zdržuje v džungli mladý lékař Robert Metzler. Najde na břehu řeky Clarissu v bezvědomí. Dopraví ženu, která si nemůže na nic vzpomenout, na farmu svých rodičů, aby ji tam léčil... Třetí díl trilogie V zemi korálového stromu, Laguna plameňáků.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Historické romány

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Das Lied des Wasserfalls


více info...

Přidat komentář

zandu
20.01.2022 3 z 5

Tento díl mě nebavil tolik jako dva předchozí, ale na druhou stranu jsme se dozvěděli i o osudech některých aktérů z předchozího dílu.
Opět hezké čtení, ale podle mě to bylo už takové zbytečné natahování série.
Co ale musím vyzdvihnout - nádherné obálky. Ty jsou opravdu velmi povedené.

Szilvia1
02.01.2022 5 z 5

Třetí díl argentinské ságy je dokonalým koncem jedné rodinné kroniky,která připlula do Argentiny,aby si zlepšila podmínky žití,našla štěstí a lásku.Ve třetím díle ságy jsme se střetli zase s Annou a Viktorií,i když ne ony byly hlavními hrdinkami této části příběhu.Hrdinkami byla její vnučka(Annina) a Viktoriina švagrová,která se starala o Viktorinu vnučku Stellu.Byla to pěkná sága,přečetla jsem bych od téhle autroky i jiné knížky ,kdyby vyšly.


petrulkaa
12.05.2020 4 z 5

Ani tento třetí díl mě nezklamal, byl napínavý až do konce. Tak jako předešlé dva díly,tak i tento závěrečný je napěchovaný příběhy lidí s kterými jsme se seznámili již dříve. A tak jako v předchozích přibylo několik nových postav. A naopak některé zmizely.
Doufám,že autorka nevyčerpala svoji fantazii a že se dočkáme dalších nádherných příběhů z drsné Argentiny. Je mi líto, že se musím s těmito zajímavými osudy několika generací rozloučit.

danka13
14.04.2020 5 z 5

Za mě rozhodně 5 hvězdiček, až mi bylo líto, že kniha končí. Docela si neumím představit, že bych tu všechno nechala a odstěhovala se na opačný konec světa. Asi tenkrát měli lidé daleko více odvahy. Neříkám, že bych se do Argentiny nechtěla podívat, ale je přece jen trochu z ruky.

bábuška
08.01.2019 4 z 5

Loučím se s trilogií o Anně, její rodině a přátelích. Anna je matkou, babičkou a pro mnohé věrnou přítelkyní, stále ochotnou pomoci. Zocelená tvrdou prací ve zprvu nehohostinné nové domovině, přijímá do svého srdce a podává pomocnou ruku dalším z nových osadníků. V této knize se také poprvé setkáváme s doktorem Metzlerem, dobrým člověkem, pozoruhodnou postavou tohoto příběhu. Celá sága nás průběžně provází popisováním přírody, seznamuje nás s různou subtropickou květenou, těžkým bojem s nemocemi, cholerou, žlutou zimnicí a morem, a hlavně s bojem o úrodu. Je to velice pozoruhodná kniha pro vytrvalé čtenáře.

Danago
14.04.2018 4 z 5

Pokračování životů lidí se kterými jsme se seznámili v předchozích dvou dílech. A také přibylo několik nových postav. A naopak některé v průběhu těžkých let zemřeli nebo jsou v ústraní.
Nemyslím si ,že je tento díl slabší, ale možná je pro někoho těch příběhů a dalších generací už moc. Je pravda, že první díl se soustředil hlavně na dvě hlavní hrdinky. S dalšími díly jak se rodiny rozrůstají a postav hodně přibývá tím jsou příběhy jsou více rozmělněné.
Přesto mě se celá sága hodně líbila.

orinka3
29.10.2017 2 z 5

Nejslabší ze tří dílů je právě tento. Po dramatickém úvodu se kniha rozmělňuje stále se opakujícími zamilovanými dvojicemi, které překonávají překážky. Nastupující generace neřeší vlastně nic jiného, než své rozhárané nitro. Nemůžu si pomoct, ale napadá mi srovnání s Limonádovým Joem, Pytlákovou schovankou, případně Zlým větrem z hor z Cimrmana.

eva-lupen
04.09.2017 3 z 5

Hezké, ale závěry jednotlivých lidských příběhů to pokazily. Jsou až moc sladké. Nejvíc se mi líbil prostřední díl ságy. Tohle už zas bylo slabší. Přesto jsem si to ráda přečetla.

Babo
24.02.2016 5 z 5

Tak jako předešlé dva díly,tak i tento závěrečný je napěchovaný příběhy lidí s kterými jsme se seznámili již dříve. A tak jako v předchozích přibylo několik nových postav. A naopak některé zmizely.
Doufám,že autorka nevyčerpala svoji fantazii a že se dočkáme dalších lidských propletenců a že její styl psaní příliš "nezčervená" . Občas jsem měla pocit náběhu.

zuzana2599
22.01.2016 5 z 5

Tímto třetím dílem skončila má snová cesta do Argentíny, a musím přiznat, že byla plná zážitků, dobrodružství, rodinné pospolitosti a pohody. Osudy všech hrdinů se nakonec určitým způsobem propojí, jejich osud dojde naplnění, kruh se uzavře. Mohu jen a jen doporučit tuto ságu, skvělá práce paní autorko !

Štítky knihy

romantika Argentina

Autorovy další knížky

Sofia Caspari
německá, 1972
2013  78%V zemi korálového stromu
2014  80%Laguna plameňáků
2015  79%Píseň vodopádu

Kniha Píseň vodopádu je v

Právě čtených1x
Přečtených84x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených5x
Knihotéce129x
Chystám se číst59x
Chci si koupit8x