V zajetí jídla

V zajetí jídla https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/158634/v-zajeti-jidla-158634.jpg 4 41 10

Nedaří se vám zhubnout? A myslíte si, že na vině je vaše nadměrná, nezvladatelná chuť k jídlu? Pak je knížka známé americké psycholožky Doreen Virtue, PhD, pro vás ta pravá. Doreen Virtue tvrdí, že chuť k jídlu je zela přirozená věc, kterou není nutné zcela potlačit, a místo toho vás naučí, jak jí porozumět. Jste závislí na čokoládě, burských oříškách, chipsech, zmrzlině nebo na něčem úplně jiném? Zde se dovíte se, jaký emociální problém se za tím skrývá, a dokonce se vám dostane i rad, co s ním dělat a jak ho řešit. Jakmile pochopíte, proč máte na určité jídlo chuť, přestane vás vaše chuť ovládat a jen a jen vy si určíte, kolik toho sníte. Naléhavá potřeba přejíst se vás už nebude sužovat, a tak postupně a zcela přirozeně zhubnete, a váhu si dokonce udržíte. Hodně zdaru! ... celý text

Přidat komentář

Martina1725
27.11.2022 4 z 5

Na knize je znát, že je z Ameriky napsaná už nějakou dobu, kdy se věřilo, že škodí tuky a sacharidy nevadí. Přínosná je psychologická stránka věci, kterou je dobré vzít vpotaz.

lucie.dc
01.08.2022 4 z 5

Naucna a velmi zajimava. Byt nejsem obezni (vaha jde ale nebezpecne hore), ve spojitostech se vidim a problem ovladat chute mam. Cim dal vice se mi jevi, jak je vse propletene skrz na skrz.

Autorka cuca z pokusu druhych i z vlastni terapeuticke praxe.

Vse je psano pochopitelne a v lajcke reci. Trochu me tam irituji chybejici slova, tam sloveso, tam dalsi cast vety...

Kdyby nebyla ve sleve, nevzala bych si ji, myslela jsem si, ze je to jen dalsi blbost o hubnuti, ale intuice me donutila ji do kosiku dat a vesmir s cenou taky pohl, abych si ji proste vzala a nelituji, dobra volba.


Opatov
29.01.2022 4 z 5

Psychologie chuti. Docela zajímavá knížka a od této autorky dost překvapivá.

Aghatte
31.08.2019 5 z 5

Velmi pěkná obálka, která je ale zavádějící. Nejde o další zaručenou dietu.
Je to zdařilá psychologická příručka a od "duchařky" velké překvapení. Četla jsem od Doreen kdysi něco o andělech, tak jsem se obávala podobně přeslazeného obláčkového dílka. Ale byla jsem velmi příjemně překvapena.
Přidala jsem si knihu při poštovném zdarma k nákupu jiných knih, jelikož stála pár desítek korun, takže i výprodejová cena mě dopředu varovala.
Nedávno jsem byla velmi zklamána knihou o intuitivním stravování - byla nepřátelská až zlá vůči všem těm slabochům tlouštíkům, kteří se nedokážou ovládat. Téma skoro stejné, a dá se podat úplně jinak.
Zde naopak autorka všechny chápe, všechno vysvětlí, srozumitelně i pro laiky (tedy nelékaře a nechemiky), podá pomocnou ruku a máte chuť s tím zatočit. Ale nejste zhnuseni, ani sebou, pokud se vás problém týká, ani ostatními, jako v případě výše zmíněné knihy.
A není to nuda. Přečetla jsem ji jako beletrii, každou kapitolu, každý řádek, na jeden zátah :-)

moničina
13.07.2018 4 z 5

Vyšla aj v slovenskej verzii v roku 2013 pod názvom Nutkavé Chute.

lenuskav
15.01.2018 3 z 5

Čekala jsem teda trochu víc

Dixinka
23.12.2016 4 z 5

Konečně jsem dočetla. Slibovala jsem si od ní víc. Ale zase jako psychologická příručka celkem působivá.

sira
06.08.2016 5 z 5

Kniha je zajímavá a propojuje podrobně emocionální rozpoložení s tím, jak se to odráží na fyzické stránce. Autorka tu přehledně uvádí i všechny možné varianty jídla, po kterém lidi baží a co to o nich vypovídá - tj. čeho mají nedostatek a na co se zaměřit. Moc se mi líbila. I když nemám nadváhu, tak stejně mám různé potraviny ve značné oblibě a popis od autorky opravdu sedí.

midlajs
18.03.2016 4 z 5

Zajimave cteni, urcite. Jen si myslim, ze lidem s nadvahou at jen malou nebo morbidni to akorat hraje do karet. Jsem nemocny, ja za to nemuzu. Ale to je spise nazor k problemu, o kterym se pojednava k teto knize. Je to hezky napsane, urcite doporucuji precist tuto knihu, kdo se zajima o toto tema. Jen...vsechno s rezervou, ze :-) v dnesni dobe muze kazdej vydat co chce ...

Warana
09.04.2015 4 z 5

I pro "nejedlíky". Líbila se mi psychologie chutí a co o nás vypovídá. Našla jsem se v lékořici a pikantních jídlech :)