jídlo a pití

štítky

50 knih


Rok v ProvenciRok v Provenci2005, Peter Mayle

V prvním díle volné trilogie o půvabech a zvláštnostech života v jihofrancouzské Provenci (Navždy Provence a Znovu Provence) se společně s autorem podíváme do líbezné krajiny, kde voní levandule, rodí se výborné víno a j... více


Madame Chic aneb Co všechno jsem se naučila v PařížiMadame Chic aneb Co všechno jsem se naučila v Paříži2014, Jennifer L. Scott

Když Jennifer Scottová, výměnná studentka z Kalifornie, přijede na šest měsíců do Paříže a zazvoní své nové rodině u dveří, otevře jí žena, která se stane její mentorkou a inspirací ještě na dlouhou dobu poté. Madame Chi... více


Jediná kniha o jídle, kterou potřebujeteJediná kniha o jídle, kterou potřebujete2020, Karolína Fourová

Výživa člověka se stala jedním z nejkontroverznějších témat poslední doby. Díky internetu a sociálním sítím, kde má možnost sdílet kdokoliv cokoliv, a to hned, se výživové mýty šíří rychlostí blesku. Pro běžného smrtelní... více




Vařila jsem pro PicassaVařila jsem pro Picassa2018, Camille Aubray

Román o umění, lásce a jídle v čarovné Provenci. Provence, jaro 1936: v přímořském městečku Juan-les-Pins panuje mimosezonní klid. Sedmnáctiletá Ondine, matčina pravá ruka, pracuje ve vyhlášené rodinné restauraci Café... více


Přístav nadějePřístav naděje2016, Nina George

Příběh plný laskavosti, vřelosti a životní moudrosti o tom, že nikdy není pozdě změnit svůj život. Když Marianne pohltily kalné vody Seiny, cítila se vlastně šťastná, poprvé v životě opravdu šťastná. To, že ji proti její... více


Slavnost Johna SaturnallaSlavnost Johna Saturnalla2013, Lawrence Norfolk

Román odehrávající se v 17. století vypráví životní příběh nejlepšího kuchaře tehdejšího světa, Johna Saturnalla, jehož příjmení odkazuje k slavnostnímu rituálu antických saturnálií, který jeho předkové tajně organizoval... více


Bruno, Chef de policeBruno, Chef de police2011, Martin Walker

Hlavní náplní policejního šéfa Bruna je starat se o řádný chod života malebného městečka St. Denis na jihu Francie, což obnáší tak důležité úkoly, jakým je například ochrana místních výrobců sýrů před dovozci z EU, organ... více


Večery v UmbriiVečery v Umbrii2017, Marlena de Blasi

Výtečné jídlo, výborné víno, západ slunce nad umbrijskými kopci a obyčejný, ale přitom bohatý život místních žen… To vše na vás čeká v nové knize Marleny de Blasi, autorky bestselleru Tisíc dnů v Toskánsku. Pravidelně ka... více


Kukuřice, komunismus a kaviárKukuřice, komunismus a kaviár2019, Anya von Bremzen

Anya von Bremzen se narodila v roce 1963. Vyrůstala v kolektivním moskevském bytě, kde osmnáct rodin sdílelo jednu kuchyň. Zpívala oslavné písně na Lenina, ve škole tajně prodávala žvýkačky Juicy Fruit a dívala se, jak j... více


Francouzské hodokvasyFrancouzské hodokvasy2002, Peter Mayle

Vyprávění anglického autora o půvabu francouzských kulinářských zvyklostí, o francouzské národní povaze a o anglickém smyslu pro humor, jedná se o kulinářský cestopis. více


Temný vinohradTemný vinohrad2012, Martin Walker

Druhý román Martina Walkera odehrávající se v idylickém městečku jihozápadní Francie vyhlášeném vínem, pohodou a dobrým jídlem navazuje na neuvěřitelný úspěch prvotiny Bruno, Chef de Police. Dvě události otřesou městečke... více


Přeplněný hrobPřeplněný hrob2015, Martin Walker

Čtvrtý detektivní román s policistou Brunem v hlavní roli nás opět zavede do malebné krajiny francouzského jihozápadu a městečka St Denis. Tentokrát spustí lavinu nepředvídatelných událostí jeden archeologický objev - na... více


V zajetí jídlaV zajetí jídla2012, Doreen Virtue

Nedaří se vám zhubnout? A myslíte si, že na vině je vaše nadměrná, nezvladatelná chuť k jídlu? Pak je knížka známé americké psycholožky Doreen Virtue, PhD, pro vás ta pravá. Doreen Virtue tvrdí, že chuť k jídlu je zela p... více


Černý démantČerný démant2014, Martin Walker

Třetí detektivní román spisovatele, novináře a politologa Martina Walkera a jeho hrdiny, policisty Bruna. Příběh se odehrává v St Denis, městečku v nádherné krajině francouzského jihozápadu, kde si lidé dovedou užívat do... více


Jídlo a pití v pravěku a ve středověkuJídlo a pití v pravěku a ve středověku2011, Magdalena Beranová

Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Velmi dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé mají svá specifika a ro... více


1