jídlo a pití

štítek, 28 knih


Madame Chic aneb co všechno jsem se naučila v PařížiMadame Chic aneb co všechno jsem se naučila v Paříži2014, J. L. Scott

Když Jennifer Scottová, výměnná studentka z Kalifornie, přijede na šest měsíců do Paříže a zazvoní své nové rodině u dveří, otevře jí žena, která se stane její mentorkou a inspirací ještě na dlouhou dobu poté. Madame Chi... více


Večery v UmbriiVečery v Umbrii2017, M. d. Blasi

Výtečné jídlo, výborné víno, západ slunce nad umbrijskými kopci a obyčejný, ale přitom bohatý život místních žen… To vše na vás čeká v nové knize Marleny de Blasi, autorky bestselleru Tisíc dnů v Toskánsku. Pravidelně ka... více


Jídlo a pití v pravěku a ve středověkuJídlo a pití v pravěku a ve středověku2011, M. Beranová

Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Velmi dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé mají svá specifika a ro... více



V zajetí jídlaV zajetí jídla2012, D. Virtue

Nedaří se vám zhubnout? A myslíte si, že na vině je vaše nadměrná, nezvladatelná chuť k jídlu? Pak je knížka známé americké psycholožky Doreen Virtue, PhD, pro vás ta pravá. Doreen Virtue tvrdí, že chuť k jídlu je zela p... více


O výživěO výživě2019, A. Jakešová

Srozumitelně podané informace o výživě, které jsou podložené vědeckými studiemi a ověřené praxí samotných autorek – nutričních terapeutek z poradny Ne hladu. Dozvíte se, jak jednoduše vylepšit svůj jídelníček, jak rozumě... více


Česká strava lidováČeská strava lidová1945, M. Úlehlová-Tilschová

Monumentální dílo známé české odbornice na výživu nazvané Česká strava lidová, pietně vydané s minimálními jazykovými úpravami, je sice poznamenáno dobou svého vzniku – kniha byla vysázena v květnu roku 1945, a jak autor... více


Taková normální kuchařkaTaková normální kuchařka2019, Z. Pohlreich

Už dlouho jsem chtěl udělat kuchařku z obyčejných jídel a surovin pro každého - Takovou normální kuchařku s recepty, které nejsou složité, netrvají dlouho a nákup surovin na jejich přípravu se dá uskutečnit pohodlně v ka... více


Jedlom k zdraviuJedlom k zdraviu2000, J. Briffa

V tejto knihe sa dozviete: o generovaní energie v našom tele a o dopĺňaní jej zásob, o živinách, na ktoré čakajú naše jednotlivé orgány, o vzburách orgánov proti nedostatku, prebytku a škodlivinám, o diétách účelných aj ... více


Basic cookingBasic cooking2002, S. Sälzer

100 oblíbených jídel a základní recepty více


SlovegánSlovegán2019, N. Kováčová

Vegán je prvá skutočná slovenská vegánska kuchárka. Nájdete v nej 78 tradičných slovenských receptov v netradičnej vegánskej verzii. Nechýbajú najväčšie vychytávky slovenskej kuchyne- halušky,pirohy, guláš, sviečková ale... více


Jídlo a pití za Rudolfa II.Jídlo a pití za Rudolfa II.1997, M. Beranová

Přitažlivě upravená publikace přináší pestrou paletu informací o všem co souvisí se stravováním, pitím a stolováním v období české renesance. Podává svědectví o tom, že naši předci často holdovali velkému a nemírnému pit... více


Divoký zelinář aneb Plané rostliny jako jídlo, koření i lékDivoký zelinář aneb Plané rostliny jako jídlo, koření i lék2019, R. Němec

Zajímáte se o využití divokých rostlin v kuchyni? Máte rádi neobvyklé a exotické chutě a vůně na talíři? Vypravte se na objevitelskou cestu právě s námi. Přestože půjdeme po mnohokrát vyšlapané pěšině, dívat se budeme no... více


Atlas jídla celého světaAtlas jídla celého světa2017, G. Malerba

Tato velkoformátová kniha se stane pro čtenáře ve věku 7–11 let průvodcem po gastronomické kultuře celého světa od Jižní Ameriky po Evropu, od Blízkého východu po Austrálii… Ilustrace Febe Sillaniové, doprovázené krátkým... více


Jak se fotografuje jídloJak se fotografuje jídlo2019, A. Hrbková

Přední profesionální fotografka jídla Alena Hrbková přináší první českou knihu o této disciplíně. Kniha je vytvořena pro všechny, kdo se zajímají o fotografování jídla, ať už v domácím využití (rodinné kuchařky, blogy) n... více


Staré plzeňské hostince aneb Kde se v Plzni jedlo, pilo a veskrze dobře žiloStaré plzeňské hostince aneb Kde se v Plzni jedlo, pilo a veskrze dobře žilo2014, M. Maškovská

Kniha Staré plzeňské hostince vznikala mnoho let. Autorka pracovala s obrovským množstvím archivních pramenů, novinových článků, dobových publikací, zachytila vzpomínky mnoha přímých pamětníků nebo jejich potomků a ruka... více


1

Doporučené štítky

Plzeň mapy fotografování jídla pravěk historie korejská kuchyně zdravá strava zvyky a obyčeje léčivé rostliny Francie