V temnotách

V temnotách https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536054/bmid_v-temnotach-66157a61cf5b8.jpg 4 103 30

Matěj Mlynář série

< 3. díl >

Ztracená studentka, rituální vražda novorozence, sekta, drogy, krvavé běsnění Takové zlo prochází ulicemi poklidného Jindřichova Hradce, kde žije knihkupec Matěj Mlynář, bývalý policista, dnes soukromé očko. Poté co ho vyhledá matka zmizelé studentky, se zaplete do vyšetřování, které ho zavede do nejtemnějších stok. Pod vlídnou tváří města bují nenávist, předsudky, xenofobie Ještěže má Matěj svou Pavlu, která pracuje u policie, s níž může společně čelit zlu, které se nenápadně šíří. 1x CD MP3... celý text

Přidat komentář

hana1039
11.04.2024 audiokniha 5 z 5

Matěj se musí vypořádat nejen se smrti své dcery Rebeky, ale i s chováním dcery Terky, která se mu odcizuje... navíc se pustí do hledání ztracené studentky a zdá se, že jsou oba případy - smrt kojenců - propojené...konec napovídá, že se můžeme těšit na další díl :-))

tereza1964
03.04.2024 4 z 5

Asi zatím pro mě nejhorší kniha ze série, příběh mi ke konci přišel zbytečně uspěchaný a trochu mi vadilo neustálé vyznávání lásky mezi Mlynářem a jeho partnerkou Pavlou.


marci8
16.11.2023 4 z 5

Kniha byla čtivá a napínavá. Zatím jsem jinou knihu od tohoto autora nečetla, tak nemám s čím porovnat.

Joyce24
06.06.2023 3 z 5

Tak tento příběh se mi líbil nejméně z celé série. Pohřešované mladé dívky, rituální vraždy miminek a všem okolo nedochází kam, proč a za jakým účelem se dívky ztrácejí? Konec se mi zdál až velmi uspěchaný a jakoby nedotažený, utnutý až příliš brzy.

petrpospa
24.01.2023 1 z 5

Tak to byla vážně jízda. Začátek vypadal celkem zajímavě, krimi z Jižních Čech, domácí autor, tři hvězdy by neměly být problém. A pak to začalo. Akce střídá akci, hodní rodinní gangsteři se střídají s těmi zlými, drogy se vaří ve velkém, holky se prc...í, kojenci se propichují, a když se zjistí, že můj táta nebyl můj táta, a moje máma mi tajila, že mám dceru, dozvím se tu radostnou zprávu, že budeme mít miminko. A to se přece musí oslavit! (v tomto okamžiku už jsem na mínus čtyřech hvězdách). Nejlépe tak, že vezmeme kvéry a baterky, luk a šípy a jdeme zastřelit pár loupežníků. Kam? No přece do podzemí v Jindřichově Hradci....
...si ze mě děláte prdel, ne???!

Olous1
15.11.2022 5 z 5

Opět kvalitní zpracování detektivky. Styl psaní pana autora se mi líbí a určitě doporučuji a půjdu na další knihu. 100%.

Fidibus
15.11.2022 5 z 5

Styl psaní tohoto autora se mi líbí, ale ta zápletka, drsná, počítejte s tím. Příběh je o nebezpečí sekt, dnes stále aktuální, jen trochu přehnaný na tuto lokalitu. Ale proč ne, jinak jsou reálie a osobní rovina, tedy Matěj a jeho rodina, moc pěkné.
Jdu na další, protože zde nakousl téma otce Vlka.

Zuzulinka
04.08.2022 5 z 5

Krásná kniha! Líbí se mi styl psaní autora; provázanost postav, odlišnější způsob vyšetřování i realita všedního života! Těším se na další knihu.

čef
25.12.2021 4 z 5

Příslušníci ozbrojených sborů ČR se asi musí při čtení tohoto románku uchechtat, jak se může soukromá osoba zamotat do vyšetřování vražd atd. No, berme to jako fikci z jiného světa. Pokud to takto přijmeme, můžeme ocenit dobrodružný příběh, plný rvaček, vražd, drog, potrhlých příznivců kultu a hloupoučkých děvčat. Také nějaké to rodinné tajemství a usmiřování. Pro každého něco od pejska a kočičky.

NannyOgg24
23.12.2021 5 z 5

Opět kvalitní detektivka z českého prostředí. Matěj je mi velmi sympatický. Napínavé až do konce.

Andrea7272
09.01.2021 5 z 5

Další díl Matěje mě bavil. Trochu temný ,jak sám název napovídá, ale líbilo a těším se další díl :-) snad brzy bude :-)

Kočičáci
03.01.2021 4 z 5

Autor tentokrát ve třetím příběhu Matěje Mlynáře mírně ubral bitek a přidal více lásky a cukrování mezi Matějem a Pavlou, z čehož jsem byla celkem nesvá - no nevím, třeba se to už příště povede vyvážit.
Jinak téma opravdu temné - drogy, sekta, rituální vraždy miminek a pohřešované dívky. Na maloměsto typu Jindřichova Hradce celkem slušná nálož. Ovšem velmi si cením každého českého autora, který jde s detektivkou na trh, takže ráda doporučím a hodnotím opět zaslouženými čtyřmi hvězdami.

jarda007
15.10.2020 odpad!

Prvni dil serie usel, ikdyz hrdina nebyl 100% sympatak.
Koupil sem pak rovnou 3dil s tim ze se to treba rozjede.
No hrdina je tvrdak vnitrne rozervanej nasracky, co prvni pulku knihy resi sve psycho sracky.
Druha pulka knihy je akce za akci bez jakekoliv logiky. Proste Cckovej film z Honkongu a ne z Cech.
Hrdina se chova jako magor a vsichni okolo nej taky. Happy end tam samozrejme je...

ctenarkaEva
02.10.2020 4 z 5

Temný příběh. Oceňuji děj soustředěný do českého prostředí, ale téma mi až tak úplně nesedlo.

V28
02.10.2020 2 z 5

Tak Jindřichův Hradec se nám fakt změnil v nejtemnější město v ČR.
Je to čtivé, má to spád i nápad (sekta). Ale ty ostatní věci včetně toho jak dlouho někomu trvá pochopit do očí bijící věc ....ano, kde je berou?......atd.....prostě víc než dvě nedám.

Foks
30.09.2020 1 z 5

Odkládám, nedočteno. Drsňák, který nejde pro ránu daleko, se doma chová jak blembla z červené knihovny. Neopodstatněné a nelogické výbuchy hněvu, kožené dialogy, věčná ubrečenost. Psychologie postav vykreslená neskutečně amatérsky. Pro mě ztráta času.

hs777
14.09.2020 5 z 5

Každý další díl se mi zdá lepší a lepší, Matěj Mlynář mě fakt baví, stejně tak jako v poslední době české detektivky. Doporučuji.

rajcatko
28.08.2020 3 z 5

Matěj Mlynář si drží svůj standard drsného chlapa se smyslem pro spravedlnost. Jeho třetí příběh je sice trochu netradiční na české poměry, ale přesto stále neskutečně čtivý. Doporučuji číst za sebou, osobní příběh hlavního hrdiny se začíná pěkně vyvíjet.

ennlady
08.08.2020 5 z 5

Tak tenhle příběh se mi ze všech mlynářských líbil nejvíc. Taky možná proto, že náš hrdina už po všech těch zkušenostech pomalu dostává rozum a nevrhá se tak bezhlavě do svých oblíbených sebedestruktivních sóloakcí. Málem jsem si už myslela, že už nad nimi definitivně udělal kříž, ale to on zas úplně ne... No budiž mu to odpuštěno, tady šlo fakt o hodně.
Příběh sám o sobě je od samého začátku chytlavý a čtivý, ale nesmírně burcující. Těžko věřit, že se takovéto věci vůbec dějí, natož pak u nás, ale jisté je, že když se člověk ovlivnitelný nechá zmanipulovat šikovným ovlivňujícím, nic dobrého z toho nevzejde.
Knížku tedy hodnotím plným počtem vzhledem k tomu, že jsem předchozímu dílu dopřála 4 *. A taky proto, že mám ráda překvapivé konce a tady jedno překvapeníčko na závěr bylo, když už se zdálo, že je všechno vyřešeno. Za některé drobnosti bych půl hvězdičky ubrala, ale půlky se nedávají.
A vypadá to, že se s Matějem ještě loučit nebudeme, jak se na konci knížky ukázalo. (?) Taky mám chuť se zasen po létech do JH vypravit a projít si všechna zmiňovaná Mlynářova místa abych byla víc v obraze.

emamat
20.07.2020 2 z 5

Přečetla jsem všechny tři díly, ale nemůžu si pomoci - je to takové naivní. Superman Matěj, jeho dialogy s Pavlou- takhle mluví dva lidé v červené knihovně. A napravený gangster Vlk- ty jeho srdceryvné hlášky! Nevěřím tomu.