V pondělí a ve čtvrtek

V pondělí a ve čtvrtek https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418226/bmid_v-pondeli-a-ve-ctvrtek-Qyp-418226.jpg 4 85 24

Proč žije Iva sama? A proč po celá léta všem kolem sebe tvrdí, že má vážný vztah se ženatým mužem? Na tyhle otázky by mohl znát odpověď pouze jediný muž na světě: Vítek. Ten však nemá ani tušení, že jeho sok je zcela imaginární, a proto se sblížení s Ivou brání stejně urputně, jako ona sblížení s ním. Jenže jak si zachovat chladnou hlavu, když jeden ve druhém postupně nacházejí čím dál pevnější oporu při řešení všedních starostí i závažnějších problémů?... celý text

Přidat komentář

Aghatte
18.02.2024 3 z 5

Příjemné romantické čtení pro velké holky.
Ovšem základní myšlenka nedává smysl. Pokud by měla X let poměr se ženáčem ( tedy pouze a jen za tím jedním účelem ), celé to pak padá. Nestyděla by se a nedělala by pak v posteli cavyky jako ze starého filmu
Jinak bohatý, trpělivý, chápavý a laskavý a navíc ještě krásný podnikatel pan Vítek, která z nás by ho nechtěla :-D
Ovšem ta tragická socialistická obálka, to je konec :-/

R-A
29.10.2022

Oba kolem sebe kroužili, chtěli totéž, ale oba se zdrželi jakéhokoliv přiznání tomu druhému. Iva proto, že si vymyslela imaginárního přítele a nedokázala vyjít s pravdou na povrch. Vítek si zase myslí, že ho něj Iva nemá zájem, ba dokonce se mu snad vyhýbá...

Kniha měla spád, četla se skoro sama. Avšak děj byl celkem předvídatelný. Jedná se o další oddechovku pro večerní čtení před spaním.


knihovniceS
16.10.2020 4 z 5

V pondělí a ve čtvrtek je taková jednohubka od mé další oblíbené autorky. Táňa Kubátová píše milé příběhy ze života. Tento příběh trochu psychologický laděný je o mladé ženě Ivě, která se nevyrovnala se znásilněním v mládí, proto nevěří mužům. Aby měla od okolí „pokoj“ vymyslí si tajný vztah se ženáčem . Osud jí ale přihraje do cesty muže, vznikne kamarádství , které se postupně vyvíjí v něco víc a Ivy „skořápka“ praská ...

JancaMia
30.09.2020 4 z 5

Jedna krásná pohádka ze všedního života :)

Grynče
21.09.2020

Pěkné pohodové čtení.

kudrdlinka
02.09.2020 4 z 5

Díky výzvě a potřebě číst něco nenáročné jsem sáhla po jedné ze starších knih Táni Kubátové. Před lety jsem její knížky četla moc ráda. Tahle se mi taky četla hezky, mám prostě ráda příběhy ze současnosti, kde hlavní roli hrají mezilidské vztahy.

marketa9252
08.08.2020 5 z 5

Kniha se četla dobře po pár stránkách už mi pohltila dějem.

ZVymetalova
16.07.2020

Knihu jsem si vybrala do Ctenarske vyzvy, myslela jsem, ze to bude ,oddechove cteni'. Pribeh mi pripada malo uveritelny, postavy se chovaji naivne, dialogy nerealne.

Andvejka
11.07.2020 3 z 5

Jako oddechová knížka dobré, pro splnění knížky do čtenářské výzvy super. Ale abych byla upřímná, tak na mě celý příběh působil místy dost nereálně, obzvlášť některé dialogy mi přišly hloupé a jednání postav nelogické.

Knížku mi vybrala knihovnice, sama bych asi podobný žánr nehledala a docela mě překvapilo vysoké hodnocení.

marie3541
16.04.2020 4 z 5

Knížka se mi líbila, hezký se četla. Nic náročného, takový pohodový příběh.

cukrovka
01.02.2020 4 z 5

Knížka o životním traumatu které ovlivňuje velkou část života hlavní hrdinky. Bylo zajímavé sledovat, jak Iva zvládá svůj vnitřní boj s nejistotou a obavami z citového i tělesného sblížení.

Allla9
27.01.2020 4 z 5

Ukázka toho, jak jeden den dokáže ovlivnit velkou část života.

Aknel26
12.01.2020 3 z 5

Příjemná knížka o sbližování dvou lidí – od vzájemných sympatií přes přátelství až po lásku jako trám. Snad to bylo až příliš pozvolné, hlavně Iva si držela odstup dost urputně a nepřirozeně (řešit, že budu s kamarádem na horách spát v jedné místnosti?), ale vezmeme-li v potaz její špatnou zkušenost z minulosti, lze nad tím přimhouřit očko. Divím se ale, že Vítek její lež dávno neprokoukl. Děj i postavy nicméně přesně odpovídají šabloně, jak jsem ji popsala v medailonku autorky.
Jsem ráda, že jsem se zde znovu setkala s Vítkem, který vystupoval v jedné ze starších knížek autorky Záruční list na život a již tehdy řešil svůj vztah s Danou, poznamenaný péčí o postiženou dceru.

Lofda
11.01.2020 4 z 5

Autorku jsem dosud vůbec neznala, po knížce jsem sáhla kvůli čtenářské výzvě. Jsem velmi mile překvapena, určitě to není poslední knížka, kterou si od ní přečtu!

Lienilda
10.01.2020 2 z 5

Bohužel nesdílím nadšení jako většina čtenářek tady. Vybrala jsem si tuhle knížku kvůli dobrému hodnocení a že jsem potřebovala něco do kategorie (den v týdnu). Ale... v knize příliš mnoho dialogů (málo uvěřitelných a trpěla jsem u nich); trauma hlavní hrdinky bylo "zajímavé", ale přišlo mi popsáno zjednodušeně, čekala bych trošku větší psychickou sondu. Obálka se mi nelíbila, vůbec nekorespondovala s popisem postav, děje. Čekala jsem červenou knihovnu, ale když už tam bylo to trauma z mládí, chtěla jsem od knihy trošku víc. Co se mi líbilo, popis práce Interiérové designérky a že se kniha odehrává v Brně .

alnahu
08.01.2020 5 z 5

Knihy od Táni Kubátové čtu ráda ,nejsou smyšlené ale z opravdového života.Iva prožije v mládí obrovské trauma -nejdříve ze smrti matky a pak i v intimním životě a to ji poznamená ,velmi těžko se s tím vyrovnává. Z této letargie ji pomůže- pro ni jediný muž Vítek ,kterého si pustí k tělu.Postupně jeden ve druhém nachází oporu,která se změní v lásku.Knihu jsem si vybrala do letošní čtenářské výzvy.

alzbeta4340
08.01.2020 4 z 5

Od Táni Kubátové jsem ještě nic nečetla, až teď díky čtenářské výzvě. A nejspíš si některé její knihy ještě dočtu, protože tato se mi líbila. Je to uměřeně napsaný román pro ženy s dobře vymyšlenou a celkem originální zápletkou.

Aleh
26.01.2019 4 z 5

Kniha o vztazích od Táni Kubátové. Je dobře napsaná a čtivá. Iva chce mít vše pod kontrolou a tak ostatním a hlavně Vítkovi neřekne o sobě úplně všechno.... Netuší však, že láska je mocná čarodějka, že se opravdu zamiluje a události se dají do pohybu.

Romžiry
10.07.2017 4 z 5

Mám ráda všechny autorky knihy. Příjemné čtení z domácího prostředí.

EvikU.
07.04.2017 5 z 5

Příjemné čtení, aby byl příjemný zbytek dne. ☺