Upíří kronika 1: Prokletí upírů

Upíří kronika 1: Prokletí upírů https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26301/upiri-kronika-prokleti-upiru-26301.jpg 4 69 15

Upíří storky série

1. díl >

Skoro obyčejný upíří kluk Vlady žije se svým tatínkem hrabětem Drákulou na hradě Špičáku v Horním Transilburgu. Chodí do školy, kamarádí s obyčejnými kluky a díky zázračným tabletám nemusí pít lidskou krev. Stačí mu obyčejný kečup. Jednoho dne ale hrabě Drákula nečekaně zmizí a od toho okamžiku začne velké dobrodružství. Vlady se svými kamarády začnou pátrat po tom, kdo hraběte Drákulu unesl. Na své dobrodružné cestě se dostanou až do Bermudského trojúhelníku, kde jim velký Praupír sdělí tajemství o dávném prokletí, kvůli kterému musí dodnes všichni upíři pít lidskou krev.... celý text

Přidat komentář

SBH
19.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Za mě lehké zklamání. Říkám lehké. Po brutální náloži humoru a neuvěřitelných situací v knize Na plný koule jsem si chtěla autorčino mistrovství užít někde, kde se zrovna neděje nic emocionálně vyčerpávajícího, a Upíří storky mi přišly jako bezva volba.
Jasně, je to knížka pro děti. Rozehraná je naprosto skvěle, blonďatý Vlady má mnohem blíž k chytrému a laskavému nerdovi než ke krvelačnému upírovi, stejně tak jeho tatínek Drákula XXIV. Jeho nejlepším kamarádem je Van Helsing, sice Junior, ale stejně. A pokračujeme, věrným komorníkem je vlkodlak, protivný novinář, který partu pronásleduje, se jmenuje Knoblauch, proč asi. Hrabě Drákula intenzivně vynalézá tabletky, které umožní žít upírům ve slunečním svitu a bez touhy po lidské krvi.
Pak se to samozřejmě zašmodrchá, hrabě zmizí a Vlady s partou, do které se omylem vloudí i příšerná sestřenka Vampirie, zjišťuje pravdu o zdánlivé smrti a poté po uneseném tatínkovi pátrá.
Svižné vyprávění se nese ve stylu Indiana Jonese včetně překonávání ikonických protivenství jako pohřebiště lodí a letadel v Bermudském trojúhelníku či prolézání nástrah ve sklepení padouchova hradu. K celé anabázi jenom podotýkám, že nejkrásnějším městem světa nejsou podmáčené Benátky, nýbrž magická Praha, bez diskuze.
Humoru bylo bohužel podstatně méně než by se mi líbilo. V důsledku mi začala haprovat i logika příběhu. Já vím, ty děti, ale i ony by si zasloužily propracovanější kauzalitu. Vždyť třeba jak Vlady, tak Vampirie se v oceánu vymáchali při setkání s Praupírem, přesto to jejich upírské vlastnosti neovlivnilo. Tak jaká kapka mořské vody jim může pomoci? A tak podobně.
Ohmatanou brožuru jsem slupla za odpoledne, obrázky se mi líbily, nelogičnosti mi vadily jenom trochu a celkově jsem se bavila. Takže i s tou lehkou výhradou doporučuji.

syslomil
20.06.2022 5 z 5

Pro mě to bohužel nebyla kniha mého dětství (autorka je jen o šest let starší než já), takže jsem se k ní dostala až teď, kdy mi ji poskytla má 59letá maminka. Kromě skvělého filmu Drákuloviny jsem upíry nikdy nevyhledávala, Stmívání jsem nedokoukala do konce a záplava upíří literatury mě spíše odpuzovala. Kolem Storek jsem kroužila nějakou dobu, než jsem jim dala šanci a je to paráda. Česká upířina je čtivý příběh protkaný humorem, úžasnými postavami a originálními nápady (kouzla, upírské technické vymoženosti i kosmetika).


Hanncha
24.05.2022 4 z 5

Pro mladší čtenáře je to ideální. Je to čtivé, oddechové i napínavé a dobrodružné. Mně se to jako prckovi moc líbilo.

Lymril
14.07.2018 4 z 5

Četla jsem jako prcek. Nijak brutální, naopak příjemně čtivé a dobrodružné. Druhý díl není o nic horší. Doporučuji dětem :)

Layss
07.06.2018 3 z 5

Upíry také zbožňuji, ale do této knížky jsem se nemohla vůbec ponořit. Třeba to bude s druhým dílem lepší.

Orange8knihomol
13.02.2018 5 z 5

Miluji upíry. Prostě super!

Elulilinka1
15.12.2017 5 z 5

Další super kniha, která na mě čekala. S chutí jsem se do ní ZAKOUSLA a nelituji toho. V knize nebyla nouze o dobrodružství ani nechyběla špetka černé magie.

anonym02
18.05.2016 5 z 5

Vauu...
Kniha mě velmi bavila .
Sice jsem si ji přečetla už před několika lety, ale stále si pamatuji její děj,který mě doslova a do písmene pohltil. :-D
Sice si už nejspíš nebudu kupovat další díl , ale knihu si určitě s velkou radostí a nadšením přečtu znova. :-P

SeverusSnape
17.05.2016 5 z 5

Miluji upíří kroniky.Je to má cesta do děctví.Příběh je vtipný a nápaditý.Krev tam moc nečekejte spíše kečup.Hodně kečupu :D

JanaDor
22.02.2014 4 z 5

Chvíli mi trvalo než jsem se začetla, ale pak mě to bavilo. Myslím, že hlavně klukům se bude příběh líbit, je napínavý, dobrodružný a řeší záhadu.

bookemma
31.12.2013 4 z 5

Hezky napsaná odpočinková kniha. Nemohu se ale ubránit dojmu, že druhý díl by o moc lepší. Přesto doporučuji.

loln02
02.02.2013 5 z 5

knížka je dokonalá . půjčila jsem si ji od kámoše ,ale nejprve jsem četla dvojku .kterou mi ten kámoš dal že málo čtu .haha .
bylo to napínaví od začátku do konce .že ten bílí upír je hospodář .prostě palec na horu .

Kopírka
26.11.2012

tato knížka je veli zajímavá koupil jsem ji ze zajímavosti a musím říct že je to moje nejoblíbenější kniha a chtěl bych si přečíst i 2.díl , cesta do minulosti

TessDragon
07.09.2012 3 z 5

Tuto knihu,která je původně první,jsem si přečetla až po 2 dílu,protože v knihovně ji dodaly až potom.Ale protože se mi 2 díl líbil,sáhla jsem ovšem i po 1 dílu.Nebyl špatný,ale 2 díl se mi asi líbil více,ale doporučuji,je to taková pohodová dětská upířina. ;)

Alinore
27.01.2011 5 z 5

Super knížka...=DD...Kamarádka mi ji půjčila kvůli mé touze přečíst všechny upíří série...Opravdu jsem nelitovala, je to skvělý, jen jsem se občas bála...xDD

Štítky knihy

upíři pro děti od 11 let

Kniha Upíří kronika 1: Prokletí upírů je v

Přečtených102x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených3x
Knihotéce40x
Chystám se číst13x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x