Transmetropolitan #9 - Lék

Transmetropolitan #9 - Lék https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/178903/bmid_lek-178903.jpg 4 53 4

Transmetropolitan série

< 9. díl >

Jde do tuhého. Zuřivý reportér Spider Jerusalem přišel o práci i o všechno, co měl, mozek mu ničí nevyléčitelná choroba a v patách má nájemné vrahy, které si platí samotný prezident Spojených států. I tak má ale Spider úsměv na tváři a v srdci smích. Proč? Protože společně se svými ohavnými asistentkami narazil na pořádně prohnilou stopu, kterou za sebou prezident nechal. Protože skládanka podvodů a vražd se dá konečně složit. A protože Spider má na své straně pravdu a ztratit už nemá co. Legendární scenárista Warren Ellis (The Authority, Planetary) a kreslíř Darick Robertson (Banda, Wolverine) zvyšují kreativní radiaci až někam na sterilizační úroveň; kniha Transmetropolitan: Lék shrnuje čísla 49–54 jejich toxické komiksové série.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Transmetropolitan 9: The Cure , 2013


více info...

Přidat komentář

LordSnape
25.03.2018 3 z 5

Na tomhle díle mě opět bavily ty jednotlivé detailní perličky města samotného, ale celkový příběh o tom, jak Spider zbrojí a hledá možnosti, jak vyhrát nad nově zvoleným presidentem mě až tolik nebral. Vlastně jediný překvapivý zvrat byl v tom, že už mu nestačí pouhý střevní trhač. Ale vždyť už nemá prakticky co ztratit... Osobně jsem zvědavý, do jakého konce to Ellis dotáhne.

Kapis
16.12.2013 4 z 5

Transmetropolitan ne že můžu, ale musím. Samosebou tu nejsou vůbec žádné paralely s naší současností, jak píše u sedmého dílu této vynikající série G.Bush a kdo by si to myslel, tak je pošukaný blázen. ÁÁááno, přesně tak, a drogy jsou špááátnéé... Díl je to dobrý, vše směřuje k finále, kterého se doufám dočkáme příští rok a nečeká nás dlouhá pauza, to by byla škoda.

Co mi kazilo dojem z výborného Ellisova scénáře a neměné výborné Robertsonovy kresby je otřesný, přímo hrůzostrašný překlad pana Šmída. Měl by zvednout prdel a zajet se podívat za Černý most, možná až za Kolín nebo Českou Třebovou, kolik lidí takhle mluví. Ale budiž, ať si každý mluví jak mu zobák narost, to je v naprostém pořádku, ale proč takhle dělat psaný text, který bohužel pak, pro svátečního čtenáře, celé dílo sráží do úrovně braku? Vopravdu hele moje voko, který není pod brejlema bylo skoro uplakaný ty krabe. FUJ, jen tu buzíkovskou poslední větu po sobě čtu a zase mně otřepává přetlakovým šokem.

Jo a abych jen nehanil, na závěr pozitivněji, strašně mě pobavila, až ke smíchu, reklama umístěna na baráku, kterou lze najít na straně 82, nevšiml jsem si ji hned, ale ta je naprostým odrazem dnešní doby.


Carnifex
12.12.2013 5 z 5

Kyberpunkový ráj pro zoufalé jedince, kteří potřebují svojí dávku ''Callahanovské ejakulace'' :))

spdb
04.12.2013 4 z 5

Příběh se bíží k finále, děj je ucelenější. Prostředí je nastíněno v předchozích dílech a tady se hlavně vysvětluje zápletka, takže sešit nenadchne spoustou nových nápadů a cyber specialitek, ale zábava stále perfektní.