Ticho ve sněžném městě

Ticho ve sněžném městě https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463095/bmid_ticho-ve-sneznem-meste-6Ml-463095.jpg 4 276 82

Sněžné město série

1. díl >

Ve Vitorii, hlavním městě Baskicka, se chystají na největší událost roku – oslavy svátku místní patronky, Panny Marie Sněžné. Na svátky však padá stín – ve Staré katedrále jsou nalezeny dvě prazvláštně naaranžované mrtvoly dvou mladých lidí. Podobné vraždy otřásly městem už před dvaceti lety, ale jejich pachatel, populární archeolog Tasio Ortiz de Zárate, za ně stále ještě pyká ve vězení. Proč se série obnovila jen nedlouho předtím, než má být Tasio propuštěn? Na tuto a mnoho dalších otázek musí nalézt odpověď inspektor Ayala, přezdívaný Kraken, muž s neortodoxními vyšetřovacími metodami a komplikovaným životním příběhem. Temný detektivní román nás zavede do vnitrozemského Baskicka, kraje s bohatou minulostí a s tradicemi, které dodnes zachovávají mnoho z dob dávno minulých. Získal si více než milion čtenářů po celém světě a v současnosti se chystá i filmové zpracování.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Vendeta
Originální název:

El silencio de la ciudad blanca , 2016


více info...

Přidat komentář

dlabikk
17.04.2024 5 z 5

Skvělé, výborné, tajemné a překvapivé. Jsem ráda, že jsem se díky výzvě k sérii dostala. Miluju Španělsko, španěle a španělštinu :o) Doporučuji i film.

jan7113
01.04.2024 5 z 5

Pro mě je Baskicko zemí naprosto neznámou, ale o to zajímavější. Zasazení příběhu do tohoto prostředí je tedy výborný počin. V příběhu se prolíná minulost se současností a vyšetřování případu s osobním životem hlavního hrdiny. Tempo je velmi poklidné, ale kniha čte se dobře. I když si myslím, že by knize neublížilo mírné zkrácení, hodnotím ji plným počtem hvězdiček a pomalu se poohlížím po pokračování.


Awča
05.03.2024 5 z 5

Líbilo se mi zasazení příběhu do Baskicka, představení městečka Vitoria, místních slavností. Dokonce jsem si dohledala pár fotek, jen tak pro dokreslení. Jména byla krkolomná, ale zajímavá, stejně tak jako postavy.
Bavily mě obě časové linky, jako celek to bylo takové lehce nereálné, vyšetřování nebylo důsledné, ale čtení mě bavilo.
Viděla jsem zfilmovanou verzi, ale vůbec jsem si ji nedokázala vybavit. Možná si po čase nevybavím ani knihu, i když chvilky s ní byly milé.

ivoiro
04.03.2024 5 z 5

Tato kniha byla pro mě příjemné překvapení. Zajímavé místo, které jsem doposud v knížkách nepotkal. Jistě, ty jména jsou pro nás trošku krkolomná, ale s tím se umím vyrovnat. Takže plný počet bodů a další díl si někdy určitě přečtu.

adela1812
14.02.2024

Zdlouhavé, bez "šťávy".

Kristulda
01.02.2024 5 z 5

Knihu mi půjčila sestra a jsem moc ráda. Vtáhla mě do děje a nutila číst, bylo to zajímavý, napínavý,nutilo mě to nad knihou přemýšlet, neodhalila jsem vraha, ale myšlenka jak to asi bylo tam proběhla. Je to skvělá kniha, těším se na další díl.

iv.ča
16.01.2024 5 z 5

Tohle bylo zamotaný až do konce a moje teorie o vrahovi neobstály. Bravo!!! Brilantní!!!

Kacatko86
26.10.2023 5 z 5

Pěkně napsané. Dvě časové osy, které čtenáři prozradí víc, než mají v rukou samotní detektivové. Od půlky je jasné, kdo je vrah, ale stejně vás to nepřestane bavit, protože k rozluštění všech záhad chybí ještě pořádný kus.

ydnac
29.08.2023 5 z 5

VRAH JE VELICE TRPĚLIVÝ!

Tasio byl před dvaceti lety odsouzen za vraždy dětí.
Brzy ho čeká propuštění , ale ve městečku se opět našly oběti...
Může někoho ovládat z vězení, nebo ho někdo napodobuje? Mohl být nevinný? Nebo vraždilo jeho dvojče Ignacio? Ten pracuje u policie a byl tím, kdo svého bratra tenkrát usvědčil.
Vrah stupňuje věk zavražděných po 5 letech a tak se postupně začínají obávat různé věkové kategorie. Inspektor Ayala přezdívaný Kraken a jeho parťačka Estíbaliz dělají co můžou, ale vyšetřování je plné překvapení a zvratů, když už jsem myslela, že vím, nevěděla jsem nic.
K tomu jim byla na oddělení přidělena nová šéfka, která rozhodně dokáže Ayalu zaujmout :-)
Jsem zvědavá jaké budou další osudy tohoto oddělení :-).

Vždycky si říkám, že už nebudu začínat další série, protože pomalu nestíhám ani číst všechny moje oblíbené, ale tuhle mi doporučila opět Jenny46 a rozhodně nelituji :-)
Moc dobře se mi četlo a určitě se pustím do dalších dílů. Atmosféra hor, rituály nebo používání různých bylin mě často naláká a tady jsem byla opravdu spokojená.
Dobrá kniha :-).

Stromovous
12.07.2023 2 z 5

Knihu jsem četl rozkouskovaně o pauzách v práci a někdy i doma to vše v telefonu. Příběh byl celkem plytký a postrádal jsem v něm trochu akčnosti. Jediná nervydrásající situace je až na konci a i z té jsem byl sklamán. Knize snižuji hodnocení za pro mě podivná jména, která jsou navíc ještě skracována do jiných podob toho jména, dále snižuji za plytkost, nudu, nebyl vysvětlen modus operandi vražd a vrah byl divný. Nemluvě o nevyspělé lásce hlavního hrdiny k nadřízené a to, že kniha není thriller ale krimi detektivka. Pořád tam někdo někomu lže nebo zatajuje, kniha mohla být kratší tak o 100 až 150 stran. Do dalších dílů rozhodně nejdu.

DomYell
23.04.2023 4 z 5

Prijemne pocteni. Zacnu uz tou obalkou - hrozne se mi libi. Objem knihy je tez privetivy, ale klidne by mohl mit i vice.

Pri cteni jsem mel vlastne dva myslenkove proudy... jeden pochopil podstatu cteni mezi radky a druhy proud dostaval na tlamu s tim, jak jsem si myslel, ze ted uz vim, kdo je ten spatny... trochu problem pusobi pro nasince ta jmena... ale nejde o nic hrozneho.. staci si je 2-3x precist pomalu a nebo si je "pocestit" a nedela to zadny zadrhel ve cteni.

Jedine, co by z meho pohledu mohlo byt jinak je konec konec.... ten byl podle me malicko slabsi. Nicmene cela kniha je naprosto skvela a doufam, ze se mi do ruky dostanou i dalsi dily.

Ava365
16.03.2023 2 z 5

Bohužel nedočteno. Baskická jména byla hodně špatně zapamatovatelná, ale to nebylo to nejhorší. Horší byla ta řada naprosto za vlasy přitažených a nepravděpodobných momentů. Autorka si vzala mustr od současných "thrillerových" autorů a své vyšetřující obdařila nějakým tím osobním stigmatem. Chápu, že tento žánr není literaturou faktu, ale přece jen by se měl aspoň trochu reálně tvářit. Jednu hvězdu přidávám za zajímavé prostředí.

intelektuálka
29.12.2022 4 z 5

Temný detektivní román z Baskicka - země plné historie, mystiky a tajemství ....

A sériové vraždy .... po jejichž pachateli pátrá inspektor Kraken ve spolupráci s Estí a Albou ....

Záhady s tajemným pozadím, motiv, který je ukryt v reliéfu ve staré románské kapli, a který nás vrací až do biblických postav Adama a Evy ....

A pozadí drama jedné rodiny .... a dítě, které touží po lásce ....

Moc zajímavé čtení - blíží se k 5 hvězdičkám.... a já je doporučím.

SimonaP
18.12.2022 4 z 5

Kniha napínavá, čtivě psaná, moc mě bavila linie z minulosti. Doporučuji Akorát mi vadilo množství chyb v textu. Hned po přečtení jsem viděla film a ten rozhodně nedoporučuji. Zklamání veliké.

katerina6763
11.12.2022 5 z 5

Musím dát plný počet hvězdiček... Napínavé krimi, ve kterém jsem opravdu do poslední chvíle nevěděla, kdo stojí za celým zločinem. I když jsem postupně s pokračujícím dějem nějaké tipy měla, vždycky se ukázaly jako mylné; a to není v mnoha krimi příbězích běžné. Příběh je zpracován do nejmenších detailů, celé to nakonec do sebe přesně zapadlo. Hned se vrhnu na další pokračování série.

petrzel
25.11.2022 5 z 5

Perfekní zápletka kniha byla skvělá.

Ticiana
06.09.2022 4 z 5

Po pravde po prvni tretine knihy mne chytla cteci krize. Ani nevim proc, ale pak jsem se po tydnu do knihy znovu pustila a precetla ji hodne rychle. Namet byl vic nez zajimavy a taky jeho zpracovani bylo skvele. Vsechny detaily se propojili a davalo to smysl. Jen mne mrzi, ze zas jednou se resi koho je dite a tak podobne. No uvidime, co ze serie jeste vyklube.

Čmeláček
21.07.2022 5 z 5

Vynikající detektivka z Baskicka! Fakt hodně dobré počteníčko :).

221B
23.06.2022 3 z 5

Baskicko 10 hvězdiček.
Samotný příběh, no, trochu tamhletoho, trochu tamtoho, ale výsledek je nemastný neslaný a jako bych ten příběh už dřív četla.

katerina5544
18.04.2022 2 z 5

Slabota, bohuzel. Hodne pritazene za vlasy a zdlouhave. Jedine plus je prostredi a navraty do minulosti.