Právník školou povinný

Právník školou povinný https://www.databazeknih.cz/img/books/92_/92658/bmid_pravnik-skolou-povinny-nKu-92658.jpg 4 48 11

Theodore Boone série

1. díl >

Třináctiletý Theodore Boone je kluk jako každý jiný, ale v něčem se přece jen od svých vrstevníků liší: má zvláštního koníčka, kterému věnuje každou volnou chvilku. Theodora zajímá vše, co se točí kolem soudních procesů. Sleduje dění v soudní síni, snaží se napomoci vyšetřování, zkoumá důkazy i výslechy svědků. Své závěry konzultuje s rodiči, kteří jsou – jak jinak – právníci. Někdy ale pátrá na vlastní pěst. Tak tomu je i v kauze vraždy paní Duffyové. Vše se zdá jasné až do chvíle, kdy Theo odhalí svědka, o němž nikdo neměl ani zdání. Přesvědčí jej, aby šel svědčit k soudu, zvrátil průběh procesu a pomohl sejmout obvinění z nevinného člověka?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

Kid Lawyer , 2010


více info...

Přidat komentář

Luigi1
25.10.2023 5 z 5

Tato kniha se četla sama

Lzicenka
21.10.2022 3 z 5

No je to takové sáhodlouhé nikde nic, rozjetých několik motivů zaráz, aby se člověk na konci tohoto dílu dozvěděl, že vlastně potřebuje číst další díly, aby byl příběh - snad - ucelený. Což teprve uvidím, až si další díly přečtu. Jen nevím, jestli to neodradí čtenáře, kterým je kniha určená.


Sabina335
07.04.2020 5 z 5

Mladý chlapec, který zbožňuje soudní procesy a vše, co s nimi souvisí. Všemožně se snaží pomoci s vyšetřováním a hledáním důkazů. Co se týče Grishama, patří tyto knihy ke slabším, ale na druhou stranu jsou určeny spíše pro mladší čtenáře, pro které jsou tyto knihy tozhodně skvěle napsané.

Elizza
22.07.2019 2 z 5

Je to takový... nijaký. Četla jsem to jako mladší a musela jsem se přemáhat, abych se dostala ke konci.
Kluk v pubertě, mluví jak ze slovníku, dělá právního poradce všem lidem v okolí a příležitostně se s rodiči věnuje charitě. Haló? Nějaká chybka v charakteru by nebyla?

Missqueen
09.03.2019

Kniha byla nezáživná, hlavní postava mi nebyla příliš sympatická a styl vyprávění mě nezaujal. Kniha byla prakticky bez konce a celkově byla nedodělaná.

1amu
20.04.2018 4 z 5

Všechny díly T.B. považuji jako vydařené a mám je připraveny pro svého vnuka, až trochu doroste. Obdivovatel Johna Grishama může ohrnout nos. Já tak nečiním. On ani Theo nemohl jinak, jsa dítětem právníků. Theo raději debatuje se strýčkem. S tím si rozumí.
To, že si zřídil v kumbálku svou advokátní kancelář - chápu. Přece nebude úřadovat doma, aby mu do toho rodiče kecali, že ano ?
V naší době plné krve, teroristů, násilí, lží a přetvářky je Theodore Boone milým překvapením. Poeta by řekl "jest oním jarním vánkem".
Proto děkuji J.Grishamovi, že tyto knížečky napsal. Vzhledem ke všemu, co jsem
uvedl, budu hodnotit shovívavě.

TaLu
18.09.2015 4 z 5

Pro mne velmi milé překvapení, že spisovatel napsal knihu pro mládež, z prostředí soudů a právníků, kde je sám jako doma a kam umisťuje děje svých knih. Zajímavě vykreslené postavy. Kluk, kterého zajímá právo, tak trochu "poznamenaného" domácím prostředím. Svižný děj, napětí a vzhledem k cílové skupině čtenářů psáno v kratších větách. Ale rozhodně bych neřekla, že je to pro mládež příliš složité. Nepodceňujme naše mladé :o)
Tímto komentářem hodnotím celkově celou povedenou sérii.

TheCiko5
25.01.2015 1 z 5

Vůbec jsem nepochopil cílovou skupinu knížky. Pro dospělého má příliš široké řádkování, jednoduché holé věty, strohý děj a pro dítě zase zbytečně komplikovaně vyprávěné právní zákony, ve kterých se vyzná jen právník a možná někdy autor. Nevím tedy, jak mám knihu hodnotit. Pro dospělého obyčejné, nevýpravné a zmatečné (autor kolikrát nat'ukne nějakou dějovou linii, ke které se však už nevrátí. Čtenář dál v průběhu četby zjišt'uje, že tato linie je naprosto nepodstatná a tudíž neví, na co se má soustředit.) a pro dítě nezáživné a až příliš odborné. Postavy bez vývoje (s výjimkou náznaku uobření rodiny s Ikem), kniha bez děje (pouze popis týdenního procesu). Ale co je nejhorší !
Obrovské množství nerozehraných postav bez významu. A Theo byl tak sympatický, až mě stím s prominutím sr.l. Třináctiletý kluk s vlastní právnickou kanceláří, ochotně pomáhající všem postavám z příběhu, vyjma své rodiny ??? Bud' je Theo borec s IQ 250, ocelovými nervy a výdrží profesionálního boxera, anebo představitel typického amerického supervečerníčku. Možná si dost troufám, ale dle mého je to spisovatelsky nedokonalé a odfláknuté.

Evik30
10.09.2013

Pro dospělé nic moc ale jako dětská detektivka perfektní. Násilí žádné jen propracovaný soudní systém. 13-letý kluk jako "advokát" je perličkou v této knize.

yelcin
25.05.2013 3 z 5

Neviem ako hodnotiť knihu pre deti od môjho obľúbeného autora , keďže z detských nohavíc som už dávno vyrástol .Každopádne si myslím , že s tejto priemernej knihy mohla byť vynikajúca 10stranová poviedka. Keby chcel J.Grisham z tohto napísať perfektnú knihu , tak by musel rozvinúť charakter postáv v knihe ako napr. : Ika Boona, pána Mounta, April či obvineného pána Duffyho. Toto je len môj dospelácky subjektívny názor , táto kniha je napísaná pre novú generáciu čitateľov a ja pevne verím , že ich spisovateľský štýl J.Grishama zaujal.

kneznaliba
27.12.2012 4 z 5

Byla jsem zvědavá na knihu pro děti od mého oblíbeného spisovatele a opravdu příjemně mě tě překvapilo. Celkem milá kniha, která se četla sama.