Těžká noc

kniha od:

Těžká noc https://www.databazeknih.cz/https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408331/bmid_tezka-noc-XIU-408331.jpg 4.1 538
Koupit Koupit eknihu Bazar

Po pětiletém vztahu by měl přijít další stupeň - bud' svatba, anebo rozchod. Patrik zvolí druhou možnost a Erika je náhle opuštěná a nešťastná. Místo po Patrikovi se snaží zaplnit intenzivními nezávaznými zážitky, které však také nejsou tím pravým ořechovým. Nová láska na sebe ale nenechá dlouho čekat a Erika je zase šťastná, zamilovaná a milovaná. Jenže ani nový vztah není tak úplně bez mráčku - Eriku tíží jisté tajemství a navíc ani soužití s potenciální tchyní není zrovna jednoduché ...... celý text

Komentáře (181)

Komentáře 181 Recenze 1

lucisek5056
lucisek5056
05.06.2023 5 z 5

Lenku Lanczovou jsem četla kdysi dávno...Když má super.A tahle se jí povedla.Za mně super..

misa.krcalova
misa.krcalova
30.01.2023 5 z 5

Snad po sto letech jsem se vrátila k Lanczové, na které jsem vyrostla. Dá se říct, že v pubertě jsem si především díky jejím knihám vybudovala lásku ke čtení :). Tehdy jsem od této autorky hltala jeden román za druhým, pravidelně jsem chodila do knihovny, potají četla až do rána… Takže když jsem zahlédla teď po takové době v knihkupectví novou knihu od ní, dlouho jsem se na ni chodila dívat, protože přece jenom teď už většinou sahám po trochu jiném druhu literatury, ale nakonec jsem neodolala. Nelituju toho, nemohla jsem se odtrhnout, dá se říct, že jsem příběh hltala stejně jako před lety :). Ale oproti dřívějším knihám je Těžká noc napsaná už spíš pro “dospěláky”. Bavila mě, je to příjemná oddychovka a ráda si od autorky zase někdy něco na odreagování přečtu.

amanek
amanek
28.01.2023 4 z 5

(SPOILER) Jako spousta čtenářek, i já jsem na Lanczové vyrostla. Ale tady musím říct, že malinko zklamání. Knížka se sice četla hezky, ale ten konec mě zklamal, vůbec si nemyslím, že je to šťastný konec, jelikož život se žarlivcem, jako je Max, nebude jednoduchý. Naopak myslím, že se jeho žárlivost bude zhoršovat.
O puberťácích to umí paní Lanczová lépe. I tak ale doporučuji.

knihovniceS
knihovniceS
17.01.2023 4 z 5

Těžká noc
Pěkné čtení, Lenka Lanczová je sázka na jistotu. Pětiletý vztah Eriky a Patrika skončil rozchodem a Erika mi lezla trochu na nervy svojí nevázaností po rozchodu. Touží po velké lásce a zaplétá se do podivných známostí na chvíli ... Když po roce pozná Maxe, bláznivě se zamiluje , ale vše není takové, jak by mělo být. Znáte mě, víc neprozradím. Doporučuji a dávám 4 hvězdy

mrkrt
mrkrt
18.11.2022 3 z 5

Hezké, pohodové čtení :-)

tyna_01
tyna_01
22.08.2022 5 z 5

Lenka Lanczová, to je prostě srdcovka ️. Je to autorka, která mne provázela po celé dospívání a na jejích knihách jsem doslova vyrostla Když jsem viděla, že má, pro mne, novinku, tak jsem neváhala a sáhla po ní. Musím říct, že tato kniha přišla v nejlepší chvíli, protože bych ji v dospívání možná tolik nechápala, nebo bych se tolik nepobavila nad strastmi a slastmi manželství a rodičovství.

Strasti a slasti hlavní hrdinky, Eriky, mne kolikrát hodně pobavili a smála jsem se, občas jsem nechápala její naivitu a jindy jsem zase oceňovala její humor a schopnost nadnést se nad věci, ze kterých bych se asi hroutila Hodnotím jako pohodové oddechové čtení.

LenickaSik
LenickaSik
20.08.2022 3 z 5

Bylo hezké se k Lence Lanczové vrátit díky čtenářské výzvě. Příjemná oddychovka.

Danilla
Danilla
20.08.2022 4 z 5

Na knihách Lenky Lanczové jsem vyrostla a potěšilo mě, že Těžká noc je psaná pro “velký holky”.
Takový příjemný a oddechový román.

Brunnetka
Brunnetka
20.08.2022 5 z 5

Pomoc, chybí mi kus knihy! V nemocnici to přeci nemůže skončit. Prostě nemůže! :D
Lanczovou mám ráda už přes 10 let, její knihy jsou super oddychovky ke kterým se ráda vracím. I tuhle knihu zařadím mezi oblíbené, děj je zamotaný jako samotný život, žádné scifi či něco přitaženého za vlasy... Prostě super!

JitkaHambi
JitkaHambi
19.07.2022 4 z 5

Lanczová....moje nej autorka od mých 12 let:-D Teď mi zpříjemnila cestu letadlem, přečteno opravdu přesně za 4,5 hodiny :-D
Kniha oddechovka, úplně ideální na dovolenou a na cesty.

Silencia
Silencia
12.07.2022 4 z 5

(SPOILER) Já jsem celkem nadšená! Poslední dobou, co jsem četla romány, byly hlavní hrdinky kravky. Ale Erika byla konečně normální. :) Nic si nenalhávala, doufala v nejlepší, počítala i s nejhorším, nelitovala se, nebyla naivní ani hysterická... prostě holka, které se dá fandit. Navíc mě Lenka překvapila nepředvídatelnem. Čekala jsem nejdřív, že Max bude idiot, a že Erika skončí třeba s taxikářem, nebo že Max vyhrotí žárlivost s chlapama z práce, nebo že bude podvádět na cestách, nebo že Štěpán skončí s Martinou, atd atd. A nic z toho se nestalo, naopak to hezky ubíhalo i skončilo. Pochybuju, že se Erika vrátí do dvojdomku. Za mě super. 4,5*

Ještě jedna věc. Vím, že nevěra je častá, ale že by až tak? To pochybuju.

1casper
1casper
22.06.2022 5 z 5

Po dlouhé době jsem sáhla na jistou, Lenku Lanczovou mám moc ráda.
Tady byla hrdinka starší než v jiných autorčiných románech. Erice a jejích kamarádkám už bylo 33let.
Děj plynul, rychle jsem byla vtažená do děje.
Konec byl jako vždy u této autorky, ač jsem ho tu nečekala :-)

Kdo má ráda díly Lenky Lanczové, tomu se bude kniha líbit.

dr.romca
dr.romca
29.05.2022 4 z 5

Tak hrdinka je starší než většina postav z knih této spisovatelky. Přesto styl zůstává stejný.
Komu se líbí ostatní knihy, tak se jim bude líbit i tato.
Jen konec knihy byl takový rychlý, neškodilo by pokračování...

nikinikiniki
nikinikiniki
27.03.2022 2 z 5

Tak hlavní hrdinka Erika mi připadá fakt naivní - na to, že je jí 33let, tak se chová, jak kdyby jí bylo 15 a ta naivita mě úplně ubíjí! Ale kniha se čte dobře. Jen nevím, jestli už jsem z Lanczové opravdu nevyrostla, i přesto, že jsem mladší, než hlavní hrdinka této knihy. Ale říkám si, že se možná tolik LL nedokázala vcítit do dnešní 33leté vyzrálé ženy, když je zvyklá psát o těch maturantkách apod., protože kdyby takových naivních dospělých žen běhalo po světě více, jako je právě Erika, asi by ten svět vypadal... :D

KaMal
KaMal
26.02.2022 3 z 5

Dobré, žánrově tradiční. Nechápu, proč se holčičí parta schází, když se většina nemusí, zvrat je zjevný od strany 65 a hlášky o očích barvy horké čokolády, nakonec nechybí happy-end. A popis porodu zní docela retro (doufám!!) - vloni jsem jeden absolvovala a naštěstí se moc nepodobal...

veronika9761
veronika9761
18.02.2022 3 z 5

Klasicka lanczovka, byt prekvapila (mile) starsi hrdinka. Uz sem stara na ty maturantky, o kterych LL pise vetsinou.

alhl
alhl
31.01.2022 5 z 5

Skvělý příběh. Hrdinku Eriku jsem chvílemi litovala, co všechno na ni autorka naložila, zato Maxe bych občas kopla do holeně, naštěstí světlých okamžiků měl dost. Pohodová oddychovka, prostě "lanczovka", jedna z mých srdečních knižních záležitostí.

Ady_leni
Ady_leni
30.01.2022 5 z 5

Jak jsem starší, tak mi vyhovuje číst o starších hrdinkách. Příběh mě asi tolik nezasáhl jako jiné od autorky, ale i tak dávám jednoznačně 5/5, protože autorka je prostě skvělá a své řemeslo dokonale ovládá!

Lka
Lka
31.10.2021 5 z 5

Audiokniha :
Hezký příběh ze života. Moc hezky se to poslouchalo. Mám ráda tyhle životní příběhy, které čtu jako odpočinkovou četbu po thrillerech.

Klára90
Klára90
12.10.2021 4 z 5

Mě se tato kniha líbila moc. Hlavní hrdinka Erika mi byla sympatická a fandila jsem ji, ať se ji daří. Kniha byla čtivá, zápletka dobrá.

Pettinka
Pettinka
12.09.2021 5 z 5

Lenka je muj oblibenec, nicmene, pokud cekate jako velky wow, tak Vas to zklame. Najednu stranu, co ma furt vymyslet za zapletky? Ale za me jo, mne se to libilo, mam rada takovyhle oddechovky a Lenky styl psani.

kuwu
kuwu
09.09.2021 3 z 5

Klasika, která nezklamala, ale bohužel ani nějak extra nenadchla. Stále mám oblíbené jiné, které tato nepředčí.

Zujaja
Zujaja
08.08.2021 5 z 5

Pěkná letní oddechová, jako náctileté jsme s mou sestrou knížky od této spisovatelky četly, takže taková nostalgie, když jsem knihu zahlédla a vrátila jsem se v myšlenkách tak o 20 let zpět ...

Dietwithstyle
Dietwithstyle
28.07.2021 4 z 5

Typická Lanczová, hlavní hrdinka Erika to v životě nemá lehké. Je to dost realistické, žádné pohádky. Potěšilo mě, že se tam objevují postavy z jiných knih, konkrétně z Hvězdy naděje a taky z Milenek a hříšníků.

Lucc93
Lucc93
16.07.2021 4 z 5

Po dlouhé době kniha od mé milované autorky z dob mého dospívání. Všechny již mám přečtené, ale tenhle románek mi nějak proklouzl, takže jsem se s velkou nostalgii pustila do čtení. Nezklamalo mě to, paní autorka má stále stejný styl, což považuji určitě za výhodu. Velmi čtivé. Doufám, že se ještě dočkám dalších dílů, jako milou oddechovku velmi doporučuji a to především těm, kteří romány od paní Lanczové milují.

hruskovalucie93

Relax.knížka ze života.

DK197
DK197
18.05.2021 3 z 5

KNIHA: Klasická Lanczová. Hezky se to četlo a celé to působí opravdu realisticky. Kus skutečného života, který někdo hodil na papír. O životě, plánech, chybách, slepých uličkách, lásce a slzách. Takhle popsané to působí moc hezky a přiznávám, že celkový příběh opravdu vyznívá dost povedeně. Ale je také fakt, že podle anotace, názvu i obálky jsem čekala ještě hlubší terno. Jiný příběh. Jednoduše - během čtení si říkáte - určitě to bude průměrný. Na konci - to nebylo špatný, lepší než jsem čekala. Jen to není žádné - páni, z toho si sednu na zadek. Ale dámám libujících si v románech pro ženy se to líbit bude. Kapesníčky nepotřebujete, emoce to neždímá.

hlavajda93
hlavajda93
12.05.2021 4 z 5

Na knížkách od Lanczové jsem vyrostla, takže jsem se ráda vrátila Bakova a okolí. Příběh pěkný, konec radši useknutý, protože to co by následovalo dál, by už asi tak růžové nebylo. Nicméně knihy pro mladéž, kde byly v hlavní roli puberťačky jí podle mě šly líp. Nebo je to možná jen moje vzpomínka.

Pippi
Pippi
12.04.2021 5 z 5

(SPOILER) Pěkná a celkem povedená kniha o tom, že v životě vlastně nikdo není šťastný. Hlavní hrdinka si slušně podělá život tím, že si pořídí dítě s žárlivým raplem s příšernou matkou v zádech. Happyend se v podstatě nekoná, byť to tak vypadá, protože se svým vyvoleným bude mít Erika peklo.

Allla9
Allla9
08.04.2021 5 z 5

Po delší době opět paní spisovatelka Lanczová a zase krásné odpočinkové čtení.

emilieselden
emilieselden
30.03.2021 3 z 5

Nenáročné odpočinkové čtení.

Januli
Januli
03.02.2021 5 z 5

Prostě srdcovka. Knížky od Lenky mě doprovázejí už řadu let a jediná jejich chyba je, že jich je "malo". I tahle mě bavila, příběh Eriky byl zajímavý. Snad budou další knihy. Ať se můžu zaborit do peřin nebo na lehátko a ponořit se do příběhu a vypnout. Prostě relax. :-)

EvelinaLang
EvelinaLang
12.01.2021 3 z 5

Autorka mě přivedla ke čtení, jako mnoho dalších přede mnou. :) Tedy, díky ní mě to začalo bavit. A musím říct, že podle mě je u nás Lenka Lanczová královna dívčích románů, i přestože už se mi její knihy neoslovují jako dřív. Ona ty dívčí romány ale prostě umí a ta její stará díla, to je taková krásná nostalgie.
I tohle se mi líbilo, je to stejně čtivé jako předtím, jen prostě vám trochu přijde, že něco podobného už jste četli. Tak trošku pořád dokola. :) Přesto hodnotím třemi hvězdami a až zase něco vyjde, určitě si to přečtu.

Veber
Veber
12.12.2020 3 z 5

(SPOILER) Tak trochu vzpomínka na mladá léta, kdy jsem paní Lanczovou četla hodně. Kniha se mi líbila, ale víc jak do poloviny knihy jsem měla podivný pocit, že jsem ji už četla. Hrdinka byla celkem sympatická i když mi její chování vzhledem k jejímu věku (33) tak úplně nesedělo. Příjemná oddechovka to ale byla, jen mi přijde, že se z knih paní Lanczové vytratila lehkost a humor, které jsem tam viděla dříve. A také zajímaví kluci (SPOILER) protože Max, Štěpán, ani Patrik nebyli v knize popsaní tak, aby mi krom vzhledu (který hrdinka vychvalovala) přišli nějak zajímaví...

TamaraKrejčí
TamaraKrejčí
08.12.2020 4 z 5

Přečteno, v době karantény jsem sáhla i po takovém románku. A nelituji, i když to bylo lehce předvídatelné...zápletka OK!!!! Jako, no teda??? Ale žádné překvápko se už nekonalo. A hvězdičku navíc dávám i děsné skoro tchýni, Ta to opepřila.

Dy_Em
Dy_Em
27.11.2020

Řekla bych že díky knížkám od Lenky Lanczové jsem začla takhle hodně číst. Autorka skvělě a chytlavě píše, vždy se u knihy zasměji,občas ukápne nějaká ta slzička.
Bohužel tato knížka se mi úplně moc nelíbila. Asi mi úplně nesedla hlavní hrdinka, všechno bylo takové moc rychlé, až moc přeslazené a na moje nervy byla paní Krasuová až moc!

Layss
Layss
20.11.2020 4 z 5

Knihy od Lanczové jsem četla během střední školy a hodně se mi líbily. Nedávno jsem si dělala objednávku v e-shopu a zrak mi padl na tuto novinku. Občas se ráda vrátím o pár let zpátky a nepohrdnu dívčím románkem. A tato kniha nezklamala. Přečetla jsem ji za jeden jediný den. Mohu doporučit.

Jurfinka
Jurfinka