Smrtiace rozhodnutie

Smrtiace rozhodnutie https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/245901/bmid_smrtiace-rozhodnutie-REJ-245901.jpg 4 128 16

Kathy Reichs je forenzná antropologička, certifikovaná Americkou radou súdnej antropológie, producentka úspešného seriálu Kosti a autorka série bestsellerov z prostredia forenzných vied. Hlavná protagonistka jej románov doktorka Temperance Brennanová je nepochybne autorkino knižné alter ego. Na montrealskej ulici zastrelia deväťročnú Emily Anne Tousaintovú. Mladá tínedžerka zmizla z domu v Severnej Karolíne a stovky kilometrov odtiaľ sa našli zvyšky kostry, ktorá by jej mohla patriť. Temperance sa na vlastnú päsť púšťa do nebezpečného vyšetrovania v prostredí, kde zlo veľmi často nosí masku a ukrýva sa.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Deadly Décisions , 2000


více info...

Přidat komentář

Luigi1
22.03.2023 5 z 5

Tato spisovatelka píše suprově.

ArwenAragorn
04.05.2021 3 z 5

60%
Rozhlédla jsem se. Očividně byli důkladní. Síto dosud spočívalo na podstavcích, z obou stran kužely mokré zeminy. Vypadalo to, jako by prosedli každičkou částečku hlíny v provincii. Moje oči se vrátili k hliněnému piedestalu a makabróznímu exponátu, který na něm spočíval.
To, co objevili, nedávalo vůbec žádný smysl.

Téma motorkářské gangy není zrovna moc pro mě. Ale nevadilo mně to. Zase jsem se o nich něco dozvěděla. Tentokrát se dostane do problémů synovec Tempe Kit. Mrzelo mě, co se stalo s Ryanem. A už se těším na další díl.


kolacky
02.09.2020 4 z 5

Někde mi připadalo moc odborných řečí - sice k věci, ale nadbytečně. Nezasvěcenému to nic moc neřekne, myslím.

Aymira
15.08.2018 3 z 5

Tématicky poměrně zajímavá kniha - motorkarske gangy. Příběh mi tentokrát sedl, dokonce i Tempe mi byla najednou bližší. Ale myslím, že tomuto pocitu výrazně pomohla přítomnost synovce Kita. Samozřejmě jsem opět nějaké obsáhlé odborné pasáže preletla pouze v rychlosti, ale to už je čistě můj problém. Chvílemi jsem se v ději malinko ztrácela a závěr nebyl úplně naplnujici.

martina.tim
08.07.2018 3 z 5

Tento třetí díl byl pro mě nejslabším. Přišlo mi, že je zde více “teorie” než v minulých dílech. Myšleno hromada vysvětlování různých policejních i nepolicejních zkratekjurisdikcí, které jsem stejně hned po přečtení zapomněla. A také námět “motorkářské gangy” mě nijak nenadchl. Co se týče rodinných trablů, tak ty mě v tomto díle nevadili spíše naopak. Uvidím, jak na tom bude další díl. Snad lepší.

moudivlacek
06.11.2017 5 z 5

Skvělá ukázka toho, jak mladý člověk marně toužící po uznání a lásce svých bližních, rychle zapadne do nějaké party, která ho s radostí přijme a záhy využije ve svůj prospěch. Od začátku budete mít tušení, že Kit bude mít problémy, a ani slavná Tempe není schopná ho od nich ochránit.
Navíc se musí potýkat s "zradou" Ryana, od začátku jsem měla tušení, že je za tím něco víc, což se asi úplně dozvíme v dalších dílech, doufám.
Rozhodně doporučuji jako varování pro děti i rodiče.

Market = )
17.02.2017 4 z 5

Bezva :-). Pro mě tentorkát nebylo úplně zajímavé ústřední téma (motorkáři), ale na stylu autorčina psaní se nic nezměnilo, což je pro mě hlavní :-). Určitě budu pokračovat dalšími díly a doufám, že s milovníkem Shakespeara se brzo vše v dobré obrátí :-).

Katuska88
09.11.2016 4 z 5

Já si nemůžu pomoci, ale prvních sto stran mne neskutečně nebavilo. Nějak mne tentokrát nezaujal příběh a ztrácela jsem se v postavách a obětech.
Možná to bylo hodně zapříčiněno i nepřítomností Ryana, ale nějak jsem se prostě musela do čtení trošku nutit, což se mi u předchozích knih nestávalo.
Po prvních sto stranách se však příběh rozjel a poté se kniha četla sama.
Rovněž začínám v každé knize objevovat stejnou dějovou linii v pozadí, kde se Tempe pokaždé snaží zachránit nějakého svého blízkého. Určitě se brzo na scéně objeví sestřenice, neteře a možná i bývalý manžel.

Aaron Lewis
15.07.2015 4 z 5

Lepší než předchozí, ale začíná si to být hodně podobné. Nějaký blízký v nesnázích a Tempe (stále nesympatická) se ho snaží zachránit. Myslím, že i z pohledu Claudela by to bylo zajímavější, ta Tempe je fakt protivný charakter, zlatá Bones.

skocka
28.06.2015 1 z 5

Pomala, nudna kniha, bez zazivneho deja. Docitala som to so sebazaprenim.

michimuller
15.01.2015 5 z 5

Brilantní vyprávění soudní antropoložky, naprosto mi nevadí rozsah knížky, čte se jedním dechem, odborná terminologie a znalosti podávané normální čtenářské veřejnosti zaslouží i hvězdičku navíc.Já jsem se u této knížky dobře bavila.

Miruš
25.11.2014 5 z 5

Jako všechny knihy této autorky, senzační, strhující děj, pořád čteš a nechceš přestat, dokud jsi nedočetla. :)

Nelly
16.06.2014 2 z 5

Musím souhlasit s "detektivem" pode mnou. Poněkud nudný, roztáhlý příběh. Moc váhám nad tím, zda dát ještě autorce šanci (zatím jsem četla první tři knihy a dost velké zklamání)...

marlowe
19.02.2013 3 z 5

Postřeh první: SLOVA. Je jich zbytečně moc! Skoro bych řekl AŽ PŘÍLIŠ. Protože i u románů platí, že méně je někdy více. Krátce řečeno: tahle knížka je příliš ukecaná – a když se člověk u detektivky nudí, musí být někde něco špatně. Kdyby autorka vyhodila polovinu hlušiny, mohli bychom i jednu hvězdičku přihodit.
Zcela „za čáru“ se Reichs dostala pasáží o krevních stříkancích (zjevně opsanou z učebnice kriminologie), kterou dokázala roztáhnout na několik nekonečně nudných stránek. (Což takhle, Kathy, kdyby sis nechala poradit od Jeffa Lindsaye, který o „krevních stříkancích“ píše tisíckrát poutavěji?)

Postřeh druhý: PŘÍBĚH. Na rozdíl od dvou předchozích dílů (Přijdu tě zabít a Mrtvá světice) se nám tu příběh od samého začátku drobí pod rukama jako týden starý chleba. Žalostná hromádka dílků puzzle, které do sebe zapadají velice vágně a téměř bez logiky. Jako by bezradná autorka nevěděla, kterým směrem se vydat. Celá story je nejsilnější v pasážích, kde sleduje posun vyšetřování, ale místo, aby se autorka snažila tenhle plamínek rozfoukávat, přihodí v nejméně vhodné chvíli další hrst písku v podobě popisu hrdinčina soukromí – a už nám to zase mezi kolečkama pěkně skřípe. A „odvyprávěný“ (a odbytý) závěr včetně přestřelky na hřbitově se prostě vůbec nepovedl.

Postřeh třetí: POSTAVY. Jestli mi něco na knihách Kathy Reichs HODNĚ vadí, potom jsou to rodinní příslušníci, neúnavně vtahovaní autorkou do každého příběhu. A vždy podle stejného vzorce: návštěva příbuzného, vzájemné porozumění, měnící se v neporozumění, komunikační bariéra, jako by spolu mluvili dva hluchoněmí, vtažení příbuzného do příslušné kauzy, několik dramatických, dech beroucích zvratů – a následná katarze, objetí a vzájemné odpuštění si. Tak BEZ TOHO bych se, milá Kathy, klidně obešel!

Postřeh čtvrtý: ALE ČÍST SE TO DÁ! A možná si někdy střihnu i další díl…

Patapuf
13.07.2012 4 z 5

Další velmi poutavý příběh z pera Kathy Reichs :)

Monika Pau
11.06.2012 5 z 5

Všechny knihy této autorky jsou skvělé...:-)

Autorovy další knížky

Kathy Reichs
americká, 1950
2011  84%Virus
1999  83%Přijdu tě zabít
2005  85%Smutné pondělí
2009  83%Ďáblovy kosti
2010  86%206 kostí

Kniha Smrtiace rozhodnutie je v

Právě čtených3x
Přečtených232x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených11x
Knihotéce179x
Chystám se číst43x
Chci si koupit10x
dalších seznamech4x