Rozbitá váza

Rozbitá váza https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32861/rozbita-vaza-32861.jpg 4 13 3

Tecumseh Fox série

2. díl >

Podtitul: „Tentokrát Detektiv Tecumseh Fox“. Roztříštěná čínská váza z 16.století a poškozené vzácné housle jsou jedinými vodítky detektiva Foxe k odhalení chladnokrevného vraha s vášní pro umění. Z anglického originálu „The Broken Vase“ (First published in the United states of America in 1941 by Farrar Rinehart) přeložil © Michal Strenk. Grafická úprava obálky Jan Matoška, Robin Brichta s použitím původní ilustrace ©1986 Bantam Books, Inc. Lesklé tvrdé laminované desky.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Broken Vase , 1941


více info...

Přidat komentář

nero 13
30.10.2021 5 z 5

Rozbitá váza je klasická detektivka ve stylu Hercule Poirota, kdy vyšetřovatel Tecumseh Fox k vyšetřování případu používá hlavně šedé buňky mozkové a i když je podle mně jiný autorův detektiv Nero Wolfe lepší, tak to vůbec nebylo špatné, přesto mi tam chyběla ta Wolfova partička motající se nejen kolem vyšetřování, ale i kolem orchidejí a kuchyně. No holt Rex Stout se drží toho že vlci žijí ve smečkách a lišky jsou samotáři.

pepa4081
28.04.2020 3 z 5

Kniha je dost krátká, takže nebyl čas, abych se začal nudit. Oproti některým knihám s Nero Wolfem mi přišla také víc nabitá akcí. Ovšem Nero ani Archie to nejsou. Co mi zde chybělo nejvíc, byl typický humor pana Stouta. Takže za mne lepší průměr.
Uspokojivé.


EvaEma
03.10.2013 5 z 5

Román, u kterého jsem si mnohokrát vybavila detektivky A.Christie. Je napínavý, má spád, nebudete se nudit a nejspíš od knihy neodejdete, dokud ji nedočtete :-)