Lahůdková vražda

Lahůdková vražda https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/103061/lahudkova-vrazda-103061.jpg 4 41 7

Tecumseh Fox série

< 3. díl

Detektivní román o komplikovaném vyšetřování vraždy majitele podniku na výrobu potravinových výrobků. Na rozdíl od jiných autorových děl nevystupuje v této knize jeho známý detektiv Wolfe, ale sympatický detektiv Fox, kterého k tomuto případu přivedlo náhodné seznámení s dívkou Amy Duncanovou. Když Amy objeví mrtvolu svého strýce Arthura Tingleyho (majitele firmy Lahůdky od Tingleyho), požádá Foxe o pomoc. Nejdříve se zdá, že bude muset vypátrat pouze vraha a motiv vraždy. Ale vše se zkomplikuje tím, že si Tingley před smrtí najal detektivní agenturu, aby zjistila, kdo do výrobků jeho podniku přidává chinin a že Amy s ním neměla dobré vztahy. Rázem se tento případ pro Foxe stane jedním z nejtěžších, navíc v něm o nečekané zvraty a překvapení není nouze. (www.mlp.cz)... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Bad for Business , 1940


více info...

Přidat komentář

Dejnau
23.11.2023 5 z 5

Další dílo z knihobudky, které nezklamalo. Konec byl překvapivý.

kalache
04.09.2023 4 z 5

...Rex Stout má oblibu v psovitých šelmách...


konicekbily
24.08.2021 4 z 5

Až do této knihy jsem nevěděl, že autor má dalšího hrdinu - soukromé očko Foxe. Podle údajů kolegů z naší databáze se jedná asi pouze o tři knihy tohoto hrdiny. Děj a zápletka a celkové závěrečné vysvětlení považuji za zdařilé - ale není asi originální. Rád jsem se podíval do Ameriky v roce 1940 a vylíčení způsobu života té doby považuji za odpovídající tehdejší realitě za velkou louží.

RoBertino27
15.03.2021 3 z 5

Tecumseh Fox je takový rozverný, žoviální až bonviánský detektiv, s nímž ale není radno si zahrávat. Detektivky jsou žánrem, k němuž mám jistou náklonnost, ale Lahůdková vražda mi přišla jako nepříliš silný vývar jiných příběhů - těžko říci, zda televizní Outsider Agathy Christie s Davidem Suchetem vznikl později (možná ano), ale při čtení se mi vybavovala právě tahle epizoda.

Greenfingers
30.05.2020 5 z 5

Opravdu lahůdkový příběh, který jsem si s gustem vychutnal. Fox sice není Wolfe, ale přesto jsem mu fandil stejně jako mému oblíbenému tlouštíkovi. Zápletka to byla vskutku zapeklitá, rozuzlení a řešení v podání Tecumseha Foxe bravurní (snad by to takhle svedl pouze Nero Wolfe).
Co dodat? Detektivní klasika ze staré školy. Doporučuji!

pepa4081
27.04.2020 4 z 5

Fox není Goodwin a už vůbec ne Wolfe. Přesto v knize poznáte naprosto jistě stoutův styl. Knihu jsem přečetl již podruhé a trvalo mi to necelý den, takže není vůbec špatná. Jsem velmi zvědav na verzi tohoto příběhu s Nero Wolfem, až se mi dostane do ruky.
Uspokojivé.
(Knihu jsem četl pod názvem Lahůdková vražda.)

marlowe
19.11.2014 1 z 5

Třetí (a poslední) příběh se soukromým detektivem Tecumsehem Foxem.
Autor jej napsal v roce 1940 – a ještě týž rok celou story přepracoval do podstatně kratší verze s Nero Wolfem (viz povídka Hořký konec).
Kniha vyšla česky i pod názvem Lahůdková vražda.
Co říci k románu? Neskutečně komplikovaný příběh, plný minutových, jako ozubená kolečka do sebe zapadajících alibi, který vás svojí složitostí a NE-uvěřitelností začne po čase unavovat. A navíc hlavní hrdina postrádá Wolfowsko-Goodwinovský šarm a nadhled, takže suma sumárum, když špatný příběh nemá alespoň stylistickou nadstavbu, zůstane nám v ruce méně než nic.
20%