Tanec v srdci

Tanec v srdci https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30754/bmid_tanec-v-srdci-BCa-30754.jpg 5 105 22

Hlavní hrdinka příběhu, sedmnáctiletá Lucie, žila dosud poněkud nudným životem spořádané studentky gymnázia s dobrým prospěchem. Díky vyhlášené taneční skupině Magika se však její život obrací vzhůru nohama a Lucie se, spolu s nenáviděným lamačem dívčích srdcí Robem, pouští do téměř vražedného úkolu, naučit se za dva měsíce sestavu na soutěžní vystoupení. Roztáčí se kolotoč tréninků, zkoušek i kvalifikace na soutěž, při kterém k sobě s Robem, přes počáteční nevraživost, nacházejí cestu a Lucka poznává, že život nemusí být jen šedivě nudný, ale zbarvený milionem barev........ celý text

Přidat komentář

pogmanka
23.03.2024 5 z 5

Tohle byla zároveň knížka, která se mi hrozně líbila díky tanečnímu prostředí. Mělo to energii a já si užívala vztah mezi ústřední dvojicí, pěkně to mezi nimi jiskřilo. Mám od autorky knihy prostě moc ráda.

Neli1020
22.07.2023 5 z 5

Knihu jsem měla přečtenou za jeden den a musím vám tedy povědět, že to byla bomba.
Kniha byla neuveřitelně čtivá a nebyla stránka, která by mě nebavila.

V průběhu čtení knihy jsem si oblíbila všchny členy Magiky a nemohla se dočkat dalšího tréninku.
Hlášky které měli mezi sebou Lucka a Rob byly prostě dokonalé, ty dva jsem si hned zamilovala. Pravda ale je, že v některých situacích jsem měla chuť oba dva zaškrtit.
Nejvíce jsem se asi ale nasmála u toho když Katka sedla za volant cestou na soutež, to jsem se smíchy skoro válela po zemi.

Konec se mi moc líbil, knihu jsem si neskutečně užila a určitě se k ní ještě někdy vrátím. :)


meda2007
26.06.2023 5 z 5

Na to že česká tvorba mě vážně nebaví, tak tuto knihu jsem zhltla za jeden den. Krásná, milá a hlavně vtipná romantika. Celou sestavu Magika Pavlov sem si zamilovala a držela jim palce až do konce. Jediné co mi trošku kazilo požitek ze čtení, byly ty náznaky toho že se tam něco stalo, ale v ději knihy to nebylo. Jinak ale byla skvělá. Naštěstí jsem tuto knihu nečetla v MHD, protože kdyby jo tak se směju jak pominutá a na další zastávce by na mě čekali pánové se slušivou bílou kazajkou :-)

viki77
29.10.2022 5 z 5

Moc hezký romantický román,kde je taneční skupina a vtipně psaná.Doporučuji

m.valova
10.09.2022 5 z 5

Už dlouho se mi nestalo,abych přečetla knížku za den.Nejsem už sice cílová skupina,ale konečně jsem narazila na někoho,kdo mi nahradil Lenku Lanczovou.Oddechovka,ze světa krásného mládí,mohu jen závidět a vzpomínat a děkovat,že i já jsem našla toho pravého partnera v takto mladém věku a mohla krásu mladé lásky zažít a společně i doufám zestárnout...

Barushka111756
27.08.2022 5 z 5

Tak tohle byla úžasná kniha!Moc mě bavila,těším se až si přečtu nějaké další knihy od autorky.Určitě doporučuji.

Dela90
13.08.2022 5 z 5

(SPOILER) Lucka je obyčejná středoškolačka, které to ve škole opravdu jde. Nemá, ale žádný společenský život, s rodiči se vidí jen u snídaně a občas u večeře. A tak jednou, když přijde nabídka o to, aby začala tancovat v jedné oblíbené a populární taneční skupině Magika Pavlov, chvíli dělá drahoty, ale nakonec souhlasí, Její taneční partner Rob je příšerně otravný týpek, mamut, jak mu Lucka s oblibou přezdívá, ale taky má ty nejkrásnější smaragdové oči, jaké kdy viděla. Dokáže se Lucka naučit sestavu a vyhrát se skupinou šampionát? A dokáže to napětí, možná jiskření s Robem ukočírovat?

Skvělý příběh, který mi moc sedl. Hrozně moc mě bavilo prostředí taneční skupiny, nácvik choreografie, soutěže, rozepře i společné večery. Lucka byla správně trhlá, jak se nenechala vyvést z míry a pokaždé plácla nějakou dobrou hlášku. U baby Jagy jsem šla smíchy do kolen a úplně si to představovala :D.U Katky jsem si myslela, že je snad robot, a ta její jízda autem, bože. Ale ke konci mě mile překvapila. Rob, takový ten klasicky kluk, který si myslí, že každá holka z něj půjde do kolen. Moc se mi líbilo, jak to mezi nimi jiskřilo, ty věčné rozepře a hádky. Skvělé čtení vážně. Brzy si musím přečíst od autorky něco dalšího, protože je úplně jedno jestli je Vám náct nebo víc, rozhodně se bavit budete!

jitka_dankova
19.03.2022 3 z 5

(SPOILER) Příběh lásky dvou lidí, kteří spolu tančí v taneční skupině. Zápletka mi ze začátku přišla zajímavá, postupné sbližování dvou lidí, kteří se nemusí vystát, bylo milé. Autorka zde zúročila svůj cit pro trefné hlášky a vzájemné pošťuchování. Nicméně zklamalo mne, že příběh byl nakonec o nevěře a hrdinka o tom věděla, co dělá. Myslím, že se to dalo vyřešit i jinak, no zklamalo mne to.

naty_z_knihy
11.03.2022 5 z 5

Miluju příběhy hatetolove a tenhle neměl chybu, navíc z prostředí taneční skupiny, takže pro mě must have. Děj lehce plynul, musím ocenit skvělé a hlavně vtipné dialogy nejen mezi Luckou a Robem a k tomu vánoční čas, co víc si přát? Snad jen druhý díl

takana
21.10.2021 5 z 5

Ačkoliv je to knížka určená pro mladší ročníky, tak se mi líbila.

petulkapeta
06.09.2021 4 z 5

„Proč mi všechno, co dělám s tebou, připadá tak šílený?“ zašeptal a jemně
mi zastrčil pramen vlasů za ucho. Usmál se tak, že kdybych neseděla,
docela určitě by se mi teď podlomila kolena.
„Nečekej, že ti řeknu, že je to proto, že jsem šílená já,“ ujistila jsem ho
a zrušila i tu nepatrnou vzdálenost, která naše rty dělila.
Nejprve mi jen lehounce přejel svými rty přes ty mé, jako by se naposledy
ptal, jestli smí, a když jsem je pootevřela, přitáhl si mě do náruče a políbil
se vší naléhavostí a touhou, kterou jsem v sobě cítila i já.
Zas tolik cz autoru nečtu,ale přiběhy co jsem od teto autorky přečetla mě bavily. Zvlast tento kdy Lucka a Rob se tak krasne hasterili :)

Ella161
09.08.2021 5 z 5

Jo, tyhle autorčiny příběhy fakt můžu! Sice jsou určené pro mladší ročníky, ale já je i tak strašně ráda čtu. Autorka píše fakt skvěle a hlavně čtivě, takže příběh máte přečtený během odpoledne. Navíc jsou vždycky vtipné, protože její postavy říkají ty nejlepší hlášky. Třeba v tomhle případě jsem se opravdu nahlas rozesmála, když Lucka imitovala Babu Jagu z Mrazíka. Mimochodem vybrala moc pěkné prostředí. I když jsem na tanec fakt dřevo, tak jsem si čtení užívala a připadalo mi, jako bych byla jejich skupiny součástí.

Postavy byly skvělé! Miluju hate to love a tohle se mi četlo jedna báseň. Ironické a jízlivé poznámky Lucky a Roba se nikdy neobešly bez mého úsměvu. Fakt jsem do jejich společných chvil byla "zažraná" a nemohla jsem se od čtení odtrhnout. Hltala jsem stránku za stránkou. Lucka se mi zamlouvala už od první chvíle. Řeknu Vám, že občas byla fakt na ránu. Pro sarkastickou či ironickou poznámku nešla daleko. Navíc se mi líbilo, že si z Roba hned nesedla na zadek a dala mu co proto. A že to s ní neměl jednoduché. A Rob? On byl skvělý. Sice mi občas přišel namyšlený, ale byl to hodný kluk. S Luckou se k sobě fakt hodili a já s úsměvem četla jejich vyvíjející se vztah.

Takže jo. Příběh opravdu doporučuji. Sice se to neodehrává v létě, ale i tak myslím, že je to na tohle období ideální. I když vím, že někdy v prosinci si knihu přečtu znova. Díky ní jsem se začala těšit na Vánoce a to je prosím pěkně teprv Srpen! Příběh mě fakt pohltil a myslím, že to tak bude mít každý, kdo si tohle přečte. Navíc je skvělé, že se její příběhy odehrávají na vesnici. Jen bych řekla, že konec byl trochu uspěchaný a určitě bych nepohrdla dalším dílem, protože o těch dvou bych ráda četla dál. Oblíbila jsem si je a troufám si říct, že tohle je jeden z nejlepších příběhů od autorky. Také se z něho stal můj nejoblíbenější a že jsem knih od ní nepřečetla málo.

book_loverka_
03.07.2021 4 z 5

Pokud byste rádi dali šanci některému z českých autorů/autorek, tak Petra Martišková je rozhodně skvělá volba! Píše hlavně dívčí romány - ideální oddechovky na léto. Já jsem od ní četla loni Léto v síti, které se mi moc líbilo a ani Tanec v srdci mě nezklamal - právě naopak. Je to vtipná oddechovka, která se čte sama. Nechyběla hate to love romantická linka a spousta scén z tanečního prostředí. Mě to bavilo a těším se i na další autorčinu tvorbu.

Knihomolka97
02.06.2021 5 z 5

To bylo úžasný! Kniha ještě předčila má očekávání. Přečteno jsem měla s přestávkami (kvůli hokeji:D) za pár hodin, nemohla jsem se skoro vůbec odtrhnout. Četlo se to samo. Příběhy hate-love můžu číst pořád. Moc se mi líbilo kočkování mezi Luckou a Robem a samozřejmě jejich sbližování. Ale že to s nimi bylo jak na horské dráze!! Jeden tvrdohlavější než druhý!! Ale i když to párkrát bylo o nervy, stejně jsem si užila každou stránku a vím určitě, že se k jejich příběhu ještě někdy vrátím. Ten konec byl top. ❤
Hodně jsem se také nasmála, hlavně ze začátku, já bych takové hlášky vymyslet asi nedokázala. :D
Taneční prostředí super! Bavily mě tréninky a oblíbila jsem si, až na jednu nejmenovanou osobu (:P), všechny členy taneční skupiny Magika. Michala, Davida, Kláru a další.. fakt super parta. :) Také mě potěšila zmínka na After, to si neodpustím. :D
Jsem opravdu strašně ráda za dotisk této knížky a ještě k tomu upravený a vylepšený. Děkuju!

laura
18.08.2017 5 z 5

Patří ke dvěma knihám této autorky, ke kterým se stále dokola vracím (ta druhá je Letní vzplanutí) - a svým způsobem k sobě vlastně ty příběhy i patří, protože každý vypráví o jedné ze tří kamarádek. Nestálo by za uvážení napsat příběh o té třetí, která jaksi zůstala v zapomnění? Moc mě bavila i napotřetí, a věřím, že ji do ruky vezmu po určité době znovu...

tatafa
07.01.2017 5 z 5

Nádherná knížka, kterou jsem přečetla jedním dechem. Na romantickou knížku má velice zajímavý děj s neobvyklou gradací. Rozhodně patří mezi srdcové knížky. Mohu jen doporučit!

lenkahousle
23.12.2016 5 z 5

Moje nejoblíbenější knížka, hodně jsem se u ní nasmála :D

Jája92
25.10.2016 5 z 5

Úžasná kniha, která se krásně četla :-)

Sabka123
28.07.2015 5 z 5

Skvělá! Myslím si, ze uz k tomu není co dodat. Četla se opravdu lehce a s koncem jsem byla nadšená. Velmi me překvapila a uz dlouho jsem se nesetkala s tak dokonale napsanou knihou. Nemůžu si ji vynachválit a vrele ji doporučuji.

luciiik123
02.07.2014 5 z 5

Úžasná kniha patří k mým nejoblíbenějším!