Tajná manželka

Tajná manželka https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485400/bmid_tajna-manzelka-GR4-485400.jpg 4 81 21

UVĚZNĚNÁ. V OČÍCH SVĚTA MRTVÁ. DOKÁŽE ROSEN PŘEŽÍT MANŽELOVU KRUTOU HRU? Rosen Trevelyanová údajně zahynula při požáru svého venkovského sídla Crows-an-Wra v odlehlé části západního Cornwallu. Jenže ona nezemřela. Rosen se probouzí v neznámém zamčeném pokoji a nechápe, proč jí manžel Richard něco takového udělal. A co jejich dcerka Sophie? Skutečně uhořela, jak jí ostatní tvrdí? S příjezdem tajemné cizinky na panství Rosen konečně pochopí, proč ji Richard uvěznil, a také jí dojde, že se jí manžel bude potřebovat co nejdřív zbavit. Ale mohla by tahle zvěstovatelka Roseniny smrti být současně její spásou? Rosen nezbývá než přetrpět kruté zacházení manžela i jeho nenávistné matky Mariah v naději, že se jednoho dne znovu shledá s dcerou. Jenže jí dochází čas. Dokáže neznámá žena odhalit pravdu dřív, než bude pro obě pozdě? _____ Samostatný historický thriller od autora bestsellerové ságy s Jeffersonem Taytem.... celý text

Literatura světová Thrillery Historické romány
Vydáno: ekniha , Mystery Press
Originální název:

The Secret Wife , 2020


více info...

Přidat komentář

Ellissabeth
20.04.2024 2 z 5

Za mě byly skvělé genealogické knihy. To odkrývání tajemství atd. Tohle bylo na mě moc... A tak hrozně surově nekonečné... smutné... Nevím jestli půjdu do "dílu" před touto knihou... Ale určitě zkusím Dívku z obrazu...

Pavlína2019
08.03.2024 3 z 5

Moje první kniha od tohoto autora. Četla se dobře. Nenáročné čtení, připadalo mi to spíš jako historická červená knihovna pro ženy. Což nečtu. Ale zde byla linka z dávné doby, lehce a čtivě napsáno, takže jsem ji zhltla za den. Konec přitvrdil a i překvapil. Pokud hledáte něco podobného, doporučuji.


cleopatra11
04.05.2023 3 z 5

Tak za mě ne, nedočetla jsem..

Vevericka.eva
17.11.2022 5 z 5

Robinson je můj oblíbený autor a ani tato kniha mě nezklamala.

micha-ella
07.11.2022 5 z 5

Po dlouhé době odpočinková knížka, která mě udržela v napětí po celou dobu čtení, ke které jsem se s chutí vracela a ani jednu větu nepřeskočila. Je to příběh hodně přitažený za vlasy, ale výborně popsaný. Postavy nejsou černobílé, jen konec je poplatný pravidlům thrillerů, ale celkově se mi to moc líbilo.

Darja.8
02.08.2022 5 z 5

Napínavá knížka. Nechat zavřít vlastní ženu jen proto že mu nedala dědice a přitom předstírat že je mrtvá to jako vážně..!?

Mi--LADA
12.06.2022 3 z 5

Moc jsem se na příběh těšila. Příběhu ovšem scházela atmosféra i působivé popisy. Každá z postav (až na jednu) byla předvídatelná jak v chování, tak v jejím konci, je předem zřejmé kdo z toho vyvázne a kdo ne. Všechno jelo podle osvědčených neoriginálních šablon, až na příliš hodné a poněkud ňoumovité a nedůvtipné manželky - žádná sympatická postava. Podání jednoduché, včetně zápletky. Asi už jsem přečetla podobných příběhů moc, jinak bych dokázala román víc ocenit. Když si říkám, a jéje, ty to nepřežiješ a doktore, ty uděláš toto a neuděláš ono, když román nemá nic, co by mi v něm překvapilo nebo uchvátilo alespoň stylem, myšlenkami, něčím co vybočuje z průměru tucty jiných knížek, nemůžu být zrovna spokojená. Kdyby to byla první knížka na tohle téma, pochválila bych určitě víc.
Spoiler: A tchýně byla fakt příšerná, na to, co všechno natropila za krutosti, bych jí dopřála stejný konec jako měl její R. Jediným překvapením byla divná dcerka Sophie, z které bych měla docela obavu a spát s ní pod jednou střechou bych nechtěla, geny jsou geny a tato otce ani babičku nezapře.
Slabší 3 hvězdy.

PeM
02.06.2022 4 z 5

Mě se to líbilo.....připomnělo mi to Temné stěny Willardu - stačí jeden, dva lidi a dokáží zničit jiný život lusknutím prstu. Cítila jsem úplně stejný vztek, bezmoc a frustraci. Konec byl zbytečně "urychlený", mohl si s ním spisovatel ještě krapet pohrát.

Pavlina50
23.05.2022 4 z 5

(Pozor – možný spoiler!) Dějově nenáročný a odpočinkový thriller, spíš pro ženy, odlišující se hlavně tím, že se odehrává ve viktoriánské době. Stylem mírně podobný například knihám Daphne du Maurier nebo motivem velice vzdáleně připomínajícím třeba jednu zápletku z knihy Jana Eyrová.
Příběh se četl velice dobře, literární jazyk stejně jako celý děj není složitý, dobro a zlo je zde od začátku přesně vymezeno, stejně jako je předvídatelné i vyústění celého příběhu.
Osa příběhu je od začátku jasně dána - dvě ženy, které se dostaly do osidel jednoho muže a jedné ryze zlé tchýně.
Fajn bylo střídání vypravěček - obou žen – a jejich vnímání toho, co se na panství děje. Jedna pozoruje zvenčí to, co jí zničilo život a hledá únik, druhá žije téměř celou dobu v nevědomosti a určité podivnosti a tajemství se snaží teprve pochopit.
Příjemný pocit z čtení knihy mi akorát trochu pokazil závěr knihy – ne samotná pointa (ta se dala očekávat), ale její zpracování. V kontrastu s celým předchozím dějem, který byl popisován velice detailně a pečlivě, (stejně tak detailně byly popisovány i pocity a myšlenky obou vypravěček), konec proti tomu najednou působil naopak velice zrychleně a nedotaženě. Asi bych uvítala ještě pár stránek navíc a rozpracování pocitů jednotlivých postav právě takové, jaké bylo v celé knize.

Terez25
07.05.2022 5 z 5

Moc pěkná kniha, kterou jsem nechtěla odložit. Dramatický příběh dvou žen, které svede dohromady smůla, že se provdaly za stejného muže.

Petra de Valo
25.04.2022 4 z 5

Výborný román, originálna myšlienka, zvrátení hrdinovia, čítalo sa mi to veľmi dobre. Naozaj som nečakala happyend, škoda len, že záver sa vybavil veľmi veľmi rýchlo. Bez happyendu by to bolo ešte originálnejšie, zaujímalo by ma, či a ako by dve predošlé zmiznuté, resp. mŕtve manželky ovplyvnili Richardovu povesť (povesť Modrofúza).

JustWomen
13.04.2022 2 z 5

Doba, kdy bohatí muži zabíjeli či zavírali své ženy, protože jim nedaly syna, byla v této jednoduché knize popsána nudně a bez fantazie. Neskutečně nesympatické postavy, konec nepřekvapivý.

gordon13
20.03.2022 3 z 5

Jednoduchý, historický příběh. Pointa, co by stačila na povídku je natažena do celé knihy, tudíž se děj celkem opakuje a trochu nudí. Přesto docela příjemné čtení, až na ten konec, ten byl dost přitažený za vlasy a vcelku odfláknutý.

Sofonisba
22.02.2022 4 z 5

Napínavě-oddechové čtení na jedno odpoledne, ukazující, že lidská zloba má neskutečně mnoho podob. Jen ten závěr byl trochu "useknutý".

koki.veru
03.02.2022 4 z 5

Spíše takové oddechové čtení. Příběh pěkný, zajímavý, ale chvilkama jsem se trošku nudila, některé kapitoly byly zdlouhavé a nudné. A závěr byl sice překvapivý, ale za mě přitažený za vlasy.

Katania
26.01.2022 4 z 5

Není to takové jako autorovo genealogická série, ale jako oddechovka mě to bavilo. Jen nečekejte něco hlubšího.

GYROTOURBILLON
09.01.2022 5 z 5

Další kniha SR. přečtena. Čtivá, ano tajemná, smutná ..
Přesně jak píše jenny46
Těším se na dívku z obrazu

wiana82
31.12.2021 5 z 5

Mě se kniha líbila moc, měla jsem potřebu číst dál a dál až jsem ji "zhltla" během dvou dní. Rozhodně mě udržela v napětí od začátku do konce, a to musím ocenit..

Evkae36
12.12.2021 3 z 5

První kniha od tohoto autora. Byla to příjemná oddechovka, 3,5*

petaSk
28.11.2021 3 z 5

Při čtení jsem si říkala, že příběh je variací na Mrtvou a živou, ve které Rebecca nezemřela a role a motivace všech jsou převrácené naruby. Pak jsem si přečetla ohlasy na obálce knihy a zjistila, že rozhodně nejsem jediná. Na rozdíl od díla Daphne du Maurier se ale nejedná o "vyšší" literaturu, ale o žánrovku, thriller z viktoriánského období. Kniha rychle odsýpá a přináší přesně tu dávku napětí, aby vás nutila číst dál a nenáviděli jste ty správné postavy. Autor u charakterů nejde nijak do hloubky a nad logikou jsem musela dost přivírat oči, ale byla jsem si vědoma toho, že kniha je spíše zábavným dílem bez velkých ambicí, takovou fajn jednohubku na dva večery.
Rozhodně se nenechte nachytat tím, že byste dostali kvalitu knih Pokoj nebo Mrtvá a živá, na které se odkazuje obálka. Společné mají jen téma,.
Čtení mě bavilo, ale myslím, že za měsíc už ani nebudu vědět, že jsem knihu četla.