Tajná láska

Tajná láska https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60384/tajna-laska.jpg 4 495 50

Přechod ze základní na střední školu bývá vždycky složitý. Také Aneta si těžko zvyká na tvrdý režim, nové tváře, spoustu učení. Celý první ročník je "prosejvák" vztahů a rodících se přátelství. Stejně jako ostatní touží po kamarádství s oblíbenou Veronikou, k tomu všemu povinnosti doma i v tátově obchůdku, kde se od rána do večera otáčejí oba rodiče, mladší nesnesitelná sestra, starší bráška a babička propadlá televizním seriálům... Vlastně je všechno v pohodě, dokud se neseznámí s Radimem a neobjeví se nečekaně také Janek, kytarista jedné rockové amatérské kapely... A tak o trapasy, legraci a průšvihy rozhodně není nouze.... celý text

Přidat komentář

Emik87
13.02.2024 3 z 5

Prostě klasická Lenka Lanczová...průvodkyně mojí pubertou. Její knížky jsem svého času přímo hltala. Tuhle si ale moc nevybavuju. Za mě asi trochu slabší.

WaN635
16.01.2024 4 z 5

Potřebovala jsem zklidnit mysl po jiné knížce, tak jsem sáhla po této oddechovce v knihovně a dala prostor mé oblíbené autorce z dospívání. A oddechovka to skutečně byla, i přesto, že jsem o více než 20 let starší, než když jsem autorku četla pravidelně, tak se mi kniha líbila.
Typická Lančovka, dospívající gymplačka a její první láska. Jo,sedlo mi to a teď se zase vrhnu na čtivo pro dospělé.


Rose-Mary
19.09.2023 4 z 5

Román pro dívky nám představuje Anetu, studentku 1. ročníku gymnázia. Hledá své místo v životě. Touží po přátelství a po kamarádce. Žije v rodině, kde má hlavní slovo babička, která se vměšuje do všeho, ale nejčastěji do Anety se svými staromódními názory.
Aneta obdivuje spolužačku Veroniku, která je velice krásná, prvotřídně se obléká a každá dívka si ji předchází, aby se s ní mohla kamarádit. Anetě je moc smutno, jejím jediným přítelem je jejich pes Lord.
To se jednoho dne změní, jako mávnutím kouzelného proutku. Získává za kamarádku tolik obdivovanou Veroniku. Na fotbalovém utkání pozná sympatického hezkého kluka, který se stane jejím přítelem. Zdá se, že má všechno, aby byla na výsost spokojena.
Do jejího života však náhle vstupuje Janek, všemi dívkami obdivovaný frajer, hezoun a děvkař, kterého Aneta nemůže ani vystát. Tím se její život zkomplikuje a nadělá si mnoho starostí a trápení.
Závěr byl trochu překvapivý. Kniha se mi líbila, dávám čtyři hvězdičky.

vivula
27.05.2023 5 z 5

I po všech těch letech tomu dokážu přijít na chuť. Dneska se u tohoto čtení spíš usmívám, ale v té době jsem hltala každičkou stránku a tajně snila o tom, že taky jednou zažiju nějaký dobrodrůžo jako z těchto knížek.

Mišule_11
08.05.2023 4 z 5

Ke každému příběhu od této autorky se ráda vracím (i teď po pubertě)..! :)
Miluji mladé hlavní hrdiny, jejich první lásky a trápení a ani tomu nebylo jinak teď u tohoto příběhu! :)
Ubíhal až moc rychle, na to jak byl čtivý.
Akorát v případě hlavní hrdinky bych si vybrala úplně jinak :D A v jejím podceňování sebe sama jsem se viděla úplně stejně jako ona.

uzivatel83509
19.04.2023 5 z 5

Tato knížka je jedna z mých TOP knížek... poprvé jsem ji četla jako náctiletá a i po několika letech se k ní ráda vracím :-)

Amneris
23.09.2021 5 z 5

Knížka mě jako náctiletou minula, takže jsem ji s chutí přečetla teď. S hlavní hrdinkou a mojí jmenovkyní jsem se hned ztotožnila. Rodiče ji dovolili chodit s kluk, i když babička s tím nesouhlasila sice jsem fandila Radimovi, ale chápu, že si Aneta nakonec vybrala Janka. A její slabost pro zelené oči naprosto chápu, je to prostě magická barva očí :-)

Eliza562
09.09.2021 5 z 5

Jedna z mých srdcovek. U LL se člověk těžko rozhoduje, co je nejlepší neboť každý ten příběh má to své ale z těch všech co jsem četla (a že to jsou všechny) tak mám takovou top 8, které si pamatuji nejvíce a i jsem je četla vícekrát. Tajná láska je jedna z nich :)

tittanie
25.07.2021

Knihu jsem samozřejmě už jednou četla, ale chtěla jsem si přečíst něco od Lanczové, tak jsem sáhla po Tajné lásce. Musím říct, že asi padesát stran jsem si nemohla vzpomenout o čem kniha byla. Nakonec se mi to vybavilo.
Musím říct, že mi asi vadí číst o devadesátých letech, přišly mi strašně povrchní, jenom sex a nic víc.
Řekla bych, že kniha se mi líbila, ale není to nejlepší kniha od autorky.

amanek
04.07.2021 5 z 5

Původně jsem knížku půjčila v knihovně pro dceru, ale nakonec jsem jí přečetla první a krásně si zavzpomínala na první lásky. Super!

nikikostadinova
17.08.2020 3 z 5

Tak jak čtu komentáře, budu mimo. Aneta mi přišla povrchní (povahou, ne že by byla autorkou povrchně popsána). Ale když se kamarádí s dárečky typu Veronika a Tamara, nelze se divit. Janka jsem teda ráda neměla a závěrečná scéna naivní až k smíchu. Na druhou stranu, nejsem a nikdy jsem nebyla cílovou skupinou dívčích románů. Čtu je jako oddychovky. Takže nakonec, jako letní čtení proč ne.

Aknel26
21.08.2019 4 z 5

Knížka, z níž si čtenářka odnáší dvě poselství. Zaprvé, lásce neporučíš, nebo aspoň ne, když je ti patnáct. A zadruhé (a poněkolikáté), že nejdůležitější je být sám sebou, a ne se za někoho schovávat, něco předstírat nebo se třeba vnucovat či chovat afektovaně.

vivalamuff
08.07.2019 5 z 5

Knížku jsem četla, když mi bylo asi patnáct let, tedy tolik kolik je/bylo hlavní hrdince. Na děj si pamatuji doteď. Jen tak pro legraci jsem si ji přečetla znovu. A znovu jsem byla unešená. Jak napsal komentář pode mnou - KLASIKA. Ještě bych doplnila slovo NOSTALGICKÁ. Dříve moc knížek pro holky nebylo a paní Lanczová patřila mezi topky. S holkami na gymplu jsme si je navzájem půjčovaly. Tajná láska právě patřila k mým oblíbeným. Měla jsem pocit, že na okamžik zažívám jiný život než jenom ten svůj. Kluk jako Janek byl dívčí sen :-) Směle doporučuji mladším i "starším" generacím :-D

EvaSupovic
06.06.2019 5 z 5

Klasika :-D

Analady
13.03.2019 5 z 5

Když jsem si tuto knížku vybírala v knihovně, neměla jsem od ní naprosto žádné očekávání. Knížka pro puberťačky přece není nic pro mě. Ale hledala jsem narychlo nějakou knížku, u které si odpočinu, tak jsem si řekla, že to zkusím. A nejen že jsem si u ní hezky odpočinula, ale taky jsem se u ní příjemně zasnila a připomněla si pocity, které jsem prožívala, když mi bylo náct. Pěkná romanťárna.

helenkan
02.03.2019 4 z 5

Díky výzvě jsem se vrátila do puberty a docela si to užila. :-) Pěkné čtení. A jen tak na okraj, rodiče měla Aneta přímo suprový.

JancaMia
20.12.2018 2 z 5

Když se do vás zamiluje váš idol...

kytikyti
06.11.2018 3 z 5

Čtenářská výzva mi dala zabrat. Když jsem konečně našla někde Anetu, byla to knížka pro začínající pubertáky. Moc nedokážu hodnotit. pokud je vám třináct a jste holka, tak je to pravé čtení pro vás. Zajímavé je, že parfém Maroussia se stále prodává za cenu necelých 300Kč. Mým cílem je určitě si ho očuchat. Další, čím byla kniha zajímavá, že je to totální retro kniha (devadesátky!:-) a zároven jsem se vrátila do své puberty a vzpomínala na své zážitky.

los
07.09.2018 1 z 5

tuto knihu mi kdysi dávno půjčila spolužačka, abych pochopil dívčí duši, hm, dodnes se mi to nepodařilo, ale snaha byla

Květinka008
25.07.2017 5 z 5

Nejlepší :-) Čtu ji občas i jako dospělá, beznadějná romantička :-)