Sudetské příběhy / Sudetengeschichten

Sudetské příběhy / Sudetengeschichten https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/157274/sudetske-pribehy-sudetengeschichten-157274.jpg 5 5 2

Nová kniha rozhovorů s pamětníky navazuje na starší knihu Sudetské osudy od o.s. Antikomplex. Zde se však poprvé v jedné knize setkávají příběhy Němců vyhnaných po válce z Československa i lidí, kteří opuštěné Sudety po válce osidlovali. Nasvítí se zde i události, které při konvenčním pohledu na tuto dějinnou etapu zůstávají ve stínu. Čechům je například velmi málo známo o tom, jaké byly příběhy odsunutých Němců ve zničeném Německu. Němci naopak nemají představu o tom, že život v pohraničí nepřinášel novým osídlencům jen štěstí.... celý text

Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: , Antikomplex
Originální název:

Sudetengeschichten , 2010


více info...

Přidat komentář

Yorika
25.01.2019 5 z 5

Pohled z druhé strany.A není to podívání zrovna příjemné.Rádi ze sebe děláme oběti.Ovšem i my máme máslo na hlavě.I my jsme se dokázali zachovat nespravedlivě a krutě.Popřemýšlejme o tom!

Kolaloka
27.11.2015 5 z 5

Škoda, že se o tomto tématu příliš nemluví.

Často o sobě (oprávněně) mluvíme jako o oběti diktatur, ale bohužel zapomínáme, že i my jsme byli schopni zvěrstev a velkých nespravedlností.

Některé pasáže mi hodně připomínaly současnou situaci. Bojím se, že se historie bude opakovat, a my obrátíme svou nenávist vůči nevinným.