Strom života

Strom života https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477202/bmid_strom-zivota-akU-477202.jpg 4 92 25

Annie Rushová má dokonalý život, ale v jediném okamžiku o všechno přijde. Vrací se domů do poklidného městečka ve Vermontu a na rodinné farmě se zotavuje z těžké životní rány, vzpomíná přitom na své mládí a přehodnocuje dávná rozhodnutí. Zvolí si tentokrát tu správnou cestu?

Silný a dojemný příběh ze života, který pobaví a zahřeje u srdce.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Motto
Originální název:

Family Tree


více info...

Přidat komentář

rejka79
12.01.2024 2 z 5

Nalákala me obalka...nedočteno, už úvod mě odradil jak vykresluje klišé"amerického snu". Úspěšná, krásná, bohatá hlavni hrdinka v Los Angeles..auto, barak, popularita, skvělý
sexy manzel...blah blah blah, tak třeba bych si dočkala jak tohle vše je bezvýznamné...ale asi nechci.

Lofda
04.08.2022 4 z 5

Tohle vyprávění mě opravdu hodně bavilo, tak hezky poklidně plynulo.. Líbil se mi vývoj příběhu i postav, vše do sebe postupně začalo hezky zapadat. Jen ta poslední část jako by ztratila dynamiku, začala jsem se v tom všem už trochu ztrácet a přestala Annie rozumět, co vlastně chce. Závěr vše napravil, vyjasnil a já se určitě podívám i po dalších knihách této autorky, její styl psaní se mi líbí, hodně.


Imor
22.07.2022 3 z 5

Oddechová romantika, nic náročného. Kniha na léto jak napsaná ;-)

Aghatte
11.06.2022 3 z 5

Předchozí kniha autorky - Knihkupectví ztrát a nálezů - mě chytla srdce mnohem více.
Zde je silné téma, velký potenciál, ale vyznělo to naprázdno. Přečteno, ale jsem ráda, že jsem knihu nekoupila, jen zapůjčila.

alnahu
12.03.2022 2 z 5

(SPOILER) Životní příběh Annie, která se věnuje kulinářské show ,je úspěšná, má hezkého manžela, krásný domov ,čeká dítě a zda ze ,že ji nic nechybí. Vše se změní ,když po úraze upadne do kómatu ,když se probudí musí začít od začátku.Příběh docela zdlouhavý a nudný.

kopeceli
07.02.2022 3 z 5

Copak příběh byl zajímavý a čtivý, to ano. Místy nudný, to také ano, tak se holt ta místa vezmou trochu šupem. Ale střídání vhledů do minulosti s přítomností mne místy mátlo. Navíc se mi zdá, že pár let zpátky je to taková móda, že si holka musí i rozbít hlavu, jen aby mohla vzpomínat. Zranění, diagnózy a délka kómatu nemohly nechat mozek bez poškození. Zázraky se sice dějí, ale zabývá se jimi literatura duchovní. Zdravotník skřípe zuby. A pak překlad! Obraty typu: “Oříškově zelené oči” - tak to ty oříšky ještě nedozrály. Oříšků jsem louskala při četbě víc a snižovaly mi podstatně radost ze čtení.

Kskaja
25.01.2022 2 z 5

Bohužel mě tato knížka nebavila. Nemohla jsem se do knížky zacist, na čtení jsem se netešila a posledních 50 stránek jsem přelitla očima. Příběh ma potenciál, ale bylo to takové utahane, nudné.

Jenny46
08.09.2021 3 z 5

Kniha která nenadchne ani neurazí. Nemohla jsem se pořádně začíst, nenáročné čtení, ale něco mi tam chybělo ..

kalinka99
24.12.2020 5 z 5

Kniha se moc pěkně četla. Popis výroby javorového sirupu a nebo skvělé upečené koláče z různých surovin, tak se mi úplně sbíhaly sliny. Annie mi byla moc sympatická. Jsem ráda, že se mi knížka dostala do rukou.

niknikita
07.10.2020 3 z 5

Pěkný příběh ze života...a tady bych mohla skončit se svým hodnocením, ale...

Musím totiž svoje "ale" trochu rozvinout, takže:
-Už mne moc nebaví, jak se stává módou psát do románů plno řečí o jídle a receptech.
-A taky už mne unavuje stejně módní proplétání románových "tehdy" a "teď", které se tváří jako umělecký styl.

Podle mne právě tohle ubralo této knize na čtivosti a právě proto hodnotím jenom tak, jak hodnotím.

Marciem
16.07.2020

Dobře napsaný román, ale nic pro mě, tudíž nehodnotím.

LaDouceBrise
13.04.2020 4 z 5

Tak trochu jiná romantika. Již po přečtení první kapitoly pochopíte, proč je anotace tak nicneříkající a zdánlivě tuctová. Skoro celá zápletka je totiž odhalena na úplném začátku příběhu, a s přibývajícími kapitolami se postupně rozvíjí jako růžové poupátko. Jak čtenář stále více a více zabředává do historie rodiny Rushových a životních rozhodnutí hlavní hrdinky Annie, proniká mu do nosu opojná vůně javorového sirupu a nepřestává doufat v nalezení té jediné a správné klíčové ingredience jejího a vlastně i svého vlastního života. Ostatně myšlenka klíčových okamžiků a ingrediencí byla na celé knížce asi to nejkouzelnější a nejoriginálnější. Protože každé jídlo má svou klíčovou ingredienci, která mu dodává tu správnou chuť. Každý lidský příběh potřebuje klíčovou ingredienci a někdy člověk zkrátka pozná, když nastane jeden z mnoha klíčových okamžiků jeho života, jenž dovede hýbat světem a přetvořit dějiny.

„Začínat znovu má obrovskou cenu symbolizovanou tím, jak se něco dává dohromady z pečlivě vybraných ingrediencí.“

Příjemně plynoucí příběh prodchnutý dobrým jídlem a jemně vtíravou romantikou, která je dávkována v té správně vyvážené míře. O tom, že lidské vztahy mají tolik stránek jako sama lidská existence, o životních rozhodnutích, druhých šancích a nových začátcích. Protože i ty občas každý z nás bytostně potřebuje.

„Proč přináší radost stejné slzy jako smutek? Proč bolí srdce jako spálené ohněm, ať je to jedno, či druhé? Je to snad proto, že v hloubi duše každý ví, jak je obojí křehké a pomíjivé? Je zdrojem slz vědomí, že vše se může během jediné chvíle změnit?“

OPRAVDOVÝ PŘÍBĚH, KTERÝ DOPORUČUJI VŠEMI SVÝMI SMYSLY :)

hana4904
05.04.2020 1 z 5

Takový klasický román. Prostě čtení, u kterého absolutně nemusím přemýšlet, ale taky kniha, o které ta pár týdnů nebudu vědět, o čem vlastně byla.

hnilda3
15.03.2020 5 z 5

Moc hezký příběh, četlo se to dobře.

helenkan
21.01.2020 5 z 5

Moc hezký příběh o plnění svých snů a druhých šancích v životě.

hlavajda93
13.11.2019 5 z 5

pěkný příběh o druhých životních šancích a o uvědomění si, co je v životě skutečně důležité

Lil30
07.09.2019 4 z 5

Romantická kniha, na kterou jsem narazila úplnou náhodou a jsem za to moc ráda. Samozřejmě jsem tušila, jak kniha dopadne, ale příběh byl krásný, zároveň smutný a plný naděje na nový začátek po všech stránkách. Určitě doporučuji.

inkatenysek
28.06.2018 5 z 5

Strom života je romantický příběh o lásce, zradě, osudových rozhodnutích, rodinné soudržnosti, druhých šancích, dobrém jídle a javorovém sirupu. A také o jedné nehodě, která změní úplně všechno...

Pro mě byl tento titul dojemnou a čtivou oddechovkou, plnou emocí. Musím ocenit jak propracovanost celého příběhu, tak psychologické vykreslení jednotlivých postav. Hlavní hrdinka Annie mi byla díky své zálibě ve vaření a dobrém jídle od začátku moc sympatická. Celý příběh se pak skládá ze dvou dějových linek, ve kterých se střídá přítomnost s minulostí, což neustále udržuje čtenářovu pozornost ve střehu.

Na Stromu života se mi líbila jeho mnohotématičnost a hlavně to, že ačkoliv v něm jde o lásku a vztahy, tak nepůsobil vůbec "přesládle", jako jiné tituly s milostnou tématikou. Toto byl prostě příběh, který by se mohl klidně stát i v reálném životě....

janasim
28.05.2018 5 z 5

Je vážně škoda, že se o této knize nemluví. Zasloužila by si větší pozornost. Je to kniha, která by se dobře četla na podzoim, za sychravého počasí, kdy se zabalíte do deky, uvaříte kakao, čtete, zahříváte se a je vám hezky, i když třeba smutno. Dějová linka vyrávějící o minulosti se mi íbila víc a celkově je od teď tento příběh mým oblíbeným.

Simona99
18.05.2018 5 z 5

Pohodové, oddechové čtení na víkend či na prázdniny...:) Romantická knížka o naději, ale i ztrátě milovaného člověka...
Musím také podotknout, že díky knížce jsem měla velkou chuť k jídlu! :D Hned jsem běžela do komory a otevřela si javorový sirup:)