Střípky z amerických dějin

Střípky z amerických dějin https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359329/bmid_stripky-z-americkych-dejin-4QW-359329.jpg 4 8 5

Nová kniha českoamerického autora nechává čtenáře nahlédnout do nejzajímavějších úseků severoamerické historie. V šestnácti samostatných kapitolách připomíná např. bitvu s indiány u Wounded Knee, postavu Jesse Jamese a jeho bratra Franka, okolnosti zakoupení Aljašky, slavný Pony Express, velké zemětřesení a požár San Franciska, historii sekty mormonů či neblaze proslulého Ku-Klux-Klanu a mnohé další pozoruhodné události.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Historie

Vydáno: , Libri
více info...

IgorGebiza
IgorGebiza
03.04.2023 4 z 5

Kniha pre nadšencov histórie, ale ak máte od autora aj iné knihy tak žiaľ kniha nepotrebná. Prvé kapitoly sú z knihy Divoký západ - Muži víry, potom niečo z knih S tomahawkem proti mušketám. Posledné tri kapitoly mi jediné prišly ako niečo nové.

Tesset
Tesset
22.09.2021 4 z 5

Pro ty, kteří se zajímají o americké dějiny určitě zajímavá. Obsahuje vybrané kapitoly. Některé "příběhy" už jsem znala, o některých jsem slyšela poprvé, za to palec nahoru. Místy by se hodilo i detailnější vysvětlení, ale to je asi otázka vkusu. Můžu doporučit.


braunerova
braunerova
18.08.2019 5 z 5

Autora si vážím především za jeho nestranný a objektivní pohled na soužití indiánů a bílých Američanů. Možná je to tím, že jako emigrant není zatížen tou "správnou" výchovou a mediální masáží od dětských let. A tak mu nedělá problém bez předsudků psát o Ku Klux Klanu i Wounded Knee. Navíc umí fakta podávat čtivě a zajímavě.

"Jsem již unaven bojem ... Chci hledat své děti. Možná, že některé jsou ještě naživu, možná, že je najdu jen mezi mrtvými. Slyšte velcí náčelníci. Jsem unaven a mé srdce je smutné. Od této chvíle, kdy slunce stojí na obloze, již nebudu bojovat nikdy více."
náčelník Joseph

tereza1198
tereza1198
15.03.2019 5 z 5

Moc dobrá kniha o pár událostech v dějinách Ameriky. Od prvních osadníků k použití kódu Navajo. Skvěle se to četlo.

Hezy
Hezy
12.06.2018 5 z 5

Velmi ostré střípky s kapkami krve a potu těch lidí, kteří vytvořili tu Ameriku, jakou dnes známe. A nebyla to ona Amerika, jakou dnes vidíme. Byla plná netolerance, politických bojů, zločinů a tvrdého hájení půdy. Jedna fotografie je v knize velmi silná a bolestivá. Ta mne u knihy donutila přemýšlet o „spravedlnosti“, lidské nenávisti a neúprosné síle davu, kdy lid pouští uzdu své nenávisti. Kniha je velmi čtivá a v historii je mnoho dobrodružství.