Dědička světla

Dědička světla https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407478/bmid_dedicka-svetla-diA-407478.jpg 4 125 30

Stříbrné perutě série

1. díl >

Magie, láska, napětí: Zcela nová romantasy autorky bestsellerů Emily Boldové! Thorn může sotva dýchat, tělo ji bolí, ze zad jí vychází záře – děje se s ní cosi nevysvětlitelného. A brzy se to má dozvědět: Je napůl člověk, napůl příslušnice národa Stříbrných perutí a zcela nečekaně se ocitá ve smrtelném nebezpečí. Jako polobytost totiž měla být zabita hned po narození. Ještě větší dobrodružství však začne ve chvíli, kdy se dostane do rukou Lucienovi, synovi mocného náčelníka klanu Stříbrných perutí v Londýně. Lucien Thorn učaruje…... celý text

Fantasy Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CPress
Originální název:

Erbin des Lichts , 2018


více info...

Přidat komentář

michaella03
30.03.2023 5 z 5

Číst tohle o pár let dřív, tak jsem úplně na větvi.
Vstupujeme do nového světa, ve kterém Stříbrné perutě žijí spolu s lidimi, vše má logické vysvětlení, žádné prvoplánové řeči a věty typu "takhle to prostě funguje" - ta propracovanost na mě udělala velký dojem, je to velmi líbivý svět.
Autorka píše skvěle, děj je nabitý akcí a emocemi, které prožíváte spolu s hlavními postavami; těch téměř čtyři sta stránek uteče jako voda :).
Konec je samozřejmě otevřený, těším se na víc malé Trnky a Luciena ;).

Nikei
01.09.2022 4 z 5

Jednoduchá, oddechová knížka, která nenadchne, ale ani neurazí. Je určena pro mladší čtenáře. Knížka se jinak četla dobře, nikde se netáhla a měla napínavý konec.


warca
31.08.2022 3 z 5

Nebylo to špatné, určitě bych to víc ocenila v patnácti než teď, když mi je přes 20.
Příběh byl vcelku čtivý, děj hezky plynul.
Rozhodně se nejedná o žádný originální převratný příběh, ale já přesně takové fantasy dřív milovala.
Trnka byla trochu hloupoučká, místy ufňukaná, ale odvážná šestnáctiletá holka, co těžko mohla vědět, co je láska. Podle toho se také pořád přemilovávala.
Po druhém dílu sáhnu, když si na něj včas vzpomenu.

evineckY
01.08.2022 5 z 5

Skvělá fantasy o andělech !
Děj byl napínavý a k tomu milostný trojúhelník... :-)
Myslím, že pokračování bude ještě napínavější, tak jdu na to.
Doporučuji.

Mihal27
28.07.2022 5 z 5

Skvelá oddychová kniha. Pri tejto knihe som si oddýchol od všedných starostí ktoré zažívam cez pracovný deň. Pre mňa to bolo niečo nové a veľmi som si to užil. Vrelo odporúčam.

Majuš333
02.07.2022 5 z 5

Veľmi rada sa vraciam k 'Trnke' a Lucienovi... Pri tejto rozprávke si vždy vyčistím hlavu a oddýchnem si :)


„Souvisí to nějak s tím, že jsi vždycky tak rozpálený?“
„Tak já ti připadám rozpálený?“ popíchl mě se širokým úsměvem.
„Blbečku!“ Trochu nemastně jsem se po něm ohnala, ale nezasáhla jsem ho.

soltera
18.06.2022 3 z 5

Po prečítaní oboch dielov mám rovnaky názor, akoby tento fantazy pribeh napisala teenagerka, ktorá má síce úžasnú predstavivosť a vymyslela zaujímavý pribeh, ale nestačí ešte na to, aby ho spracovala a dotiahla ho do konca. Nebolo to zlé, ale bolo tam toľko nezmyselných, nelogicky pôsobiacich častí a absolutne nedotvorených vzťahov, že pre mňa bol pribeh sklamaním. Musím ale uznat, že autorka prišla s úplne novým fantasy pribehom a jej vysvetlenie pre kráľa Artuša a jeho družinu sa mi páčilo.

monika3332
04.03.2022 5 z 5

Už jsem neměla co číst a tak jsem si půjčila jednu knihu od mé dcery. Děj je že začátku alespoň na mě, dost pozvolný a utahaný, ale jako rozptýlení je knížka fajn. Přečetla jsem za den a druhý jsem četla pokračování

jitka_dankova
17.12.2021 3 z 5

Duologie Stříbrné perutě jsou primárně o milostném trojúhelníku, nedorozumění, bolesti, pomstě a intrikám. A hodně o nedůvěře. Při čtení jsem z knihy neměla dobrý pocit, deptala mne ponurá atmosféra, která se příběhem nesla. Romantika poznamenaná nedorozuměním, odsuzováním a nedůvěrou mne taky zrovna nedostala. Musím ale uznat, že je příběh čtivý, psaný z pohledu dvou hlavních postav na střídačku, jsou tam i akčnější části, které prokládají monology, kdy se postavy snaží vyrovnat s tím, co tedy cítí k tomu druhému a co s tím. Celkově mne ale kniha spíš zdeptala, než že bych se po přečtení cítila dobře.

DreamerX9
31.05.2021 3 z 5

Za mě pro mladší čtenáře. Svět je nádherně vykreslen ale ve velkém to připomínalo serii pád jinak taková krásná fantasy oddechovka

Fortuna7
17.04.2021 3 z 5

Stříbrné perutě jsou takové to typické fantasy, kdy se z hlavní hrdinky najednou stane mocná nadpřirozená bytost.
Svět Stříbrných perutí mě moc bavil a byl velice dobře vystavěný.
Pak ale přišel hlavní kámen úrazu, a to neskutečně ufňukaná, naivní, nerozhodná a otravná hlavní hrdinka Thorn. Myslím, že by si občas zasloužila pár facek.
Romantická linka mi taky nepřišla jako nic objevného a byla taková nepřirozená.
Dala bych 2,5/5⭐

kachnica14
28.09.2020 4 z 5

Kniha se odehrává jenom během pár dnů.
První den po běžeckém tréninku se Thorn udělalo špatně a doslova se srazila s Reilym. Další den kdy ta bolest neustávala, přišla pozdě na hodinu a musela být po škole. S ní tam byl i Reily. Thorn začala panikařit z bolesti, která ji šla ze zad a Reily ji našeptával, aby utekla. Když už to nevydržela, utekla ze školy mezi stromy. Tam už, ale čekal Reily a jeho parta s křídly na zádech. Thorn z toho všeho a z té bolesti omdlela. Pak už se jenom probudila v neznámé místnosti. Kde je? Co se s ní děje? Proč mají na zádech křídla?
Hodnocení: Kniha se mi docela líbila. Téma andělé mám ráda. První polovina knihy byla velmi čtivá, ale u další poloviny mě hnala jenom zvědavost jak to skončí.

Adyy
21.06.2020 5 z 5

Kniha se mi líbila, ale musím přiznat, že úplně "paf" jsem z ní nebyla, přesto si těch 5* zasloužila.
Děj byl poutavý ale v podstatě se tam nic moc nedělo.
I přesto všechno mě kniha pohltila a přečetla jsem ji jedním dechem, určitě budu pokračovat druhým dílem, ale přiznejme si - fantasy literatura nabízí i lepší knihy.

I tak nechci knihu nijak shazovat, příběh mě i tak zaujal a dočtu ho.
Je zajímavé, že se to vše odehrává během pár dnů. Spisovatelka si s knihou dobře pohrála a dokonale přenáší čtenáře do děje spolu s postavami.
Co mi akorát trošku nesedělo byl věk Thorn - na to, že se v knize píše, že bude slavit své šestnácté narozeniny, se chovala opravdu více vyspěle, nebo prostě to k ní nesedlo. Osobně bych řekla, že je starší. Ale to je asi na každém z nás, jak to bereme.

Alíček83
12.06.2020 5 z 5

Pěkná knížka s fantasy dějem, četlo se to samo. Rychlý spád. Romantika, akce, ale i smutek a bolest z toho, že Riley přišel o křídla. Už se těším na pokračování.

Denisa31
26.05.2020 4 z 5

Za me hodně povedena kniha. Určitě plus bylo, ze ač bylo hlavní hrdince 16 let, její chování tomu neodpovídalo. Romantická linka mezi hlavními postavy byla skvělá. A teď hurá na další díl.

petusska01
03.05.2020 4 z 5

Okej, moze byt. Takuto anjelsku tematiku necitam az tak casto, takze pre mna take neokukane a zaujimave. Vsetko co treba tam bolo. Ale nejako velmi sa mi to v pamati neudrzalo.

Evik2812
16.04.2020 4 z 5

Kniha se mi četla dobře, Téma andělů je mi blízká, najdete zde jak romantiku tak napětí. Jen bych ráda věděla, jaké by bylo pokračování, zdá se mi konec otevřený.

Damonka12
13.04.2020 2 z 5

2,5 spíše podprůměrná kniha o "andělech" - doporučit nemohu.

Efeméra
17.03.2020 3 z 5

Dědičku světla jsem si užívala hlavně v první polovině příběhu. Bylo tam to správné romantické napětí. Postupně však moje pozornost začala upadat; nic moc se tam nedělo a vlastně i samotné vyvrcholení jsem čekala větší. Hlavní hrdinka prošla vývojem pouze ve fyzickém slova smyslu, jinak byla docela trdlo. Kdo jde na záchrannou akci bez plánu? Nejdřív jsem váhala, jestli se vůbec pouštět do pokračování, ale pak jsem zjistila, že je série jen dvoudílná, takže proč ne.

andrejci
21.01.2020 3 z 5

Nápad určitě dobrý. Ale chtěli by to víc propracovat děj. Někde ubrat popisu a někde naopak přidat. I psychologie postav by se dala víc propracovat. Pro mladší určitě dobré, ale jinak je to spíš pod průměr.

Štítky knihy

andělé pro dívky dobrodružství

Autorovy další knížky

Emily Bold
německá, 1980
2019  82%Dědička světla
2019  85%Rebelka noci

Kniha Dědička světla je v

Právě čtených5x
Přečtených177x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených16x
Knihotéce141x
Chystám se číst180x
Chci si koupit35x
dalších seznamech6x