Strážci ve válce

Strážci ve válce https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/457284/bmid_strazci-ve-valce-33B-457284.jpg 4 10 4

Když na Zemi začne přituhovat, zavolá si Captain Marvel na pomoc KAMARÁDY ODJINUD! Iron Man nemá proti Strážcům galaxie sebemenší šanci, že? Jenže názory členů týmu ohledně toho, na čí stranu se postavit, se různí, a napětí by se dalo krájet! A kdo bude strážit galaxii, zatímco mají její Strážci plné ruce práce na Zemi? A v momentě, kdy vnitřní konflikty dosáhnou bodu varu, si přihodí polínko do pomyslného ohně ještě někdo zvenčí – a pro jednoho ze Strážců, hluboce zakořeněného na Zemi, začne být těžké udržet si své meziplanetární konexe. A jako bonus: Retrospektivní výlet do prvních dnů působení Flashe Thompsona v týmu. Vystaví Venom své druhy nebezpečí, aby zachránil svého odvěkého idola, Spider-Mana? Zjistěte, proč patří Spidey na seznam důvodů, kvůli kterým Rocket nesnáší Zemi! V této knize najdete sešity Guardians of the Galaxy (2015) č. 11–14 a příběh ze sešitu Free Comic Book Day 2016 (Civil War II) č. 1 z pera Briana Michaela Bendise, na kterých se kresebně podíleli Valerio Schiti, Kevin Maguire, Jim Cheung, John Dell, Richard Isanove a Justin Ponsor.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Crew
Originální název:

Civil War II , 2018


více info...

fvalek
fvalek
28.02.2022 3 z 5

Tak hrozně mě mrzí, že se neukázalo více z druhé Občanské války, ale je jasné, že se museli omezit pouze na příběhy Strážců. Bohužel tyhle vybrané kapitoly Strážců galaxie v Občanské válce jsou dost na sebe nenavazující a celé to působí jako malá antalogie, jejíž odcizení od společného tématu prohlubuje ještě kresba, která je u sešitů různá. Vlastně mi to ve výsledku nic nedalo a kromě zápletky s Thanosem, který byla překvapivá, ale nedokončená, to byl takový nicneříkající díl. Uvidíme, co přinese další číslo, ale nějak mi to nesedlo. Snad v Česku brzy i vyjde Občanská válka II., protože se na ni naráží ve více komiksech a pořád jaksi nic. A to bych hrozně rád viděl a propojil některé věci, na které se zatím jen naráželo, jako např. jak Star-Lord nakopal Kapitánovi apod.

memphisz
memphisz
19.08.2021 4 z 5

Krátký komiks, který shrnuje roli Strážců během eventu Druhá občanská válka. Ten u nás dosud nevyšel a tak je komiks provázen typickými nešvary Marvelu. Na začátku úplně není jasné, do čeho jsme vržení. Tady to ale tolik nevadí, protože to Bendis napsal dobře, že vlastně ani sami Strážci o konfliktu na Zemi moc nevědí. Ovšem kde už to patrné je, je prostředek a konec. Strážci přiletí na Zemi, jdou se účastnit velké bitvy superhrdinů, ale ta nepřijde. Zobrazena je totiž v hlavních sešitech eventu. Tady se jen "překliká". No a konec je zmíněn jen v jednom dialogu, z kterého to vlastně ani není úplně zřejmé. Navíc se příběhové linky začnou na konci rozcházet do samostatných sérií postav, které v ČR opět nevyšly.

Poslední čtvrtý sešit knihy je věnován samostatnému ději z minulosti, kdy šli Strážci zachránit Spider-Mana.

Celkově ale příběh šlape a tentokrát i přes to, že jde o tie-iny většího eventu, je děj kompaktní. A Rocketův hate na Zemi je k nezaplacení!


Lenka.Vílka
Lenka.Vílka
07.02.2021 5 z 5

Na začátku je důležité si připustit realitu. Je to tie-in, který je součástí série, která u nás vychází. A no...zbytek ne (ani z Capa se nic nedozvíte). Což je problém snad většiny Marvelu u nás vydávaného, že...

Ale v knize vám to srhnou, takže pohoda. A vy si potom užijete čtyři nabušený sešity. Jo, píšu to správně, čtyři. Ne šest, jako to bývá většinou slušnost. (Materiál v rámci FCBD má šest stran.) Takže ne, skycář na konci mi logicky radost neudělal. Protože zabírá třetinu knihy. Takže než knihu otevřete, naivně doufáte, že je celá ucelený příběh. Ne na všech stranách. Skycář mi vždycky udělá radost, když je přidanou hodnotou. Ne když má zaplácnout počet stran...

(Že je to všechno kvůli Bannerovou je naštěstí jednou zmíněno, ale zbytek samostudium...)

Takže když zavřu oči a soustředím se jenom na samotný příběh, je to dobrý materiál.

Strážci se připojí na stranu Carol a nastane boj. Na život a na smrt? No...kdo četl, moc dobře ví, jak to bylo v knize zobrazené. Čili děj knihy samotný je podle mě důležitý až po tomhle. A že se to pořádně rozjede, když se proflákne ta lež a Gamora spustí svojí soukromou válku.

Psala jsem čtyři sešity? No, jsou to vlastně tři. Protože ten čtvrtý poslední je takovej bunusek. A musím říct, že mě potěšil. Mám Thompsona ráda. Každá jeho epizodka mi vždycky udělá radost.

A jelikož v kresbě pokračuje stejný ilustrátor jako minule, spokojenost i po téhle stránce. Opět ;)

Třetí strážci jsou výplňková kniha a tak se to musí brát. Ale taky připraví na další díl. Já osobně se na čtvrtý díl moc těším. Už podle náznaku v téhle knize a podle toho, kde se děj bude odehrávat. To asi Rocket bude těžko rozdýchávat :D

Áňa 998
Áňa 998
23.12.2020 5 z 5

Za mě zatím nejlepší díl z celé série. Od první strany, se mi zdálo, že je tým strážců trochu upozaděný do pozadí. Ale díky tomu vynikly další postavy a děj měl spád!