Strážce mrtvých

Strážce mrtvých https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485318/bmid_strazce-mrtvych-byW-485318.png 4 66 11

Pouť mrtvého série

< 4. díl >

Zemřít ve virtuální realitě není žádná legrace, čelit kulkám kriminálních bossů ve skutečném životě je ale teprve něco. V tak zoufalé situaci mi jejich požadavek, abych jim prokázal jistou službičku ve VR, nepřipadá jako špatná alternativa. Problém je, že hry špionských agentur se řídí mnohem drsnějšími pravidly. Nemožnost odmítnout pro ně není dobrá výmluva – zvlášť když jim narušíte jejich tajné operace. Přesto jsem prostě neměl na vybranou. Proto mi cena za svobodu nepřipadala nijak přemrštěná. Stačilo zalogovat se, stát se nekromantem, setřást pronásledovatele, projít eliminací a vypátrat jednu konkrétní osobu. Kterou? Proč? A jak jsem to měl udělat? Špatné otázky. Já měl jenom jednu jedinou: Proč já? Proč John Doe?... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

Поводырь мёртвых (Povodyr' mjortvych) , 2020


více info...

Přidat komentář

Turlogh
23.09.2022 5 z 5

Další povedený díl Korněvovy LitRpg série. Pro fanoušky tohoto žánru lze jen doporučit. Škoda jen, že zatím pokud vím, žádná taková RPG počítačová hra v reálu neexistuje...hned bych si ji zahrál. Howgh.

Lethania
19.09.2022 2 z 5

Ne, tohle se vůbec nepovedlo. Pan Korněv prostě neměl v příběhu pokračovat. Ačkoliv se snažil z LitRPG vyždímat, co se jen dalo, nebylo to ničemu platné. Ty červi mě dokonale iritovali a popisy bitev byly tak zdlouhavé, až jsem se nudou prokousala zdárně k vyvrcholení, které taky za nic nestálo. Další díl si přečtu jen z povinnosti.


denniys
01.07.2022 3 z 5

S tímto dílem jsem měla velké problémy a úplně mě nebavil, ale přitom není horší než předchozí, možná mi nesedla nová hra a nová postava.. Závěr je povedený, ale stejně nevím, zda budu číst další pokračování

Roscata
25.05.2022 5 z 5

Tenhle díl to neměl ze začátku vůbec lehké. Ten předchozí byl dost velké zklamání, takže jsem nic moc nečekala ani od pokračování. Ale nakonec jsem byla více méně příjemně překvapená. I když jde vlastně o pokračování série, tak jediné co nám zůstává známé je John. Máme tu novou hru s novou mechanikou, nové postavy, nové možnosti. John se snaží, aby jeho nová postava byla co nejpodobnější kostějovi z Věží moci a to sebou samozřejmě nese spoustu přemýšlení a rozvahy nad volbami. Tím pádem má příběh spíš pomalejší tempo, nestřídá se jedna zběsilá akce za druhou. To ale naštěstí neznamená nudu, a ani nouzi o překvapení. Doufám že i další díl se ponese ve stejném duchu.

IG: zrzi_cte

protokol
10.05.2022 5 z 5

túto knihu som bral viiac ako nový príbeh než pokračovanie toho starého. kludne mohli 3 knihov uzavret seriu. od 4 to ide už niekam inam. postava nektouša ma zaujala viac ako oživlá mrtvola predchadzajucich kníh. tak sa tešim na dobrodružstvo nekro...... :)

Lacie
05.04.2022 5 z 5

(SPOILER) Strážce mrtvých měl těžkou startovní pozici – minulý díl byl zklamání, John mě dost znechutil a admini to dorazili. A začátek Strážce tomu jen nasadil korunu, další nucené ponoření do další hry, Nekonečné říše, s úkolem "Jdi někam, nevíš kam, najdi někoho, nevíš koho".
Jenže ono to funguje. John si v nové hře nechá staré jméno, ale jinak jsou tu odlišné principy, postavy a možnosti. Svou figuru se snaží co nejvíc připodobnit kostějovi z Věží moci, hraje, přemýšlí, plní questy... samozřejmě je tu jedno překvapení nakonec, ale nejlepší na tom všem je, že to má zase šťávu, jako by minulý díl byl jen nějaký úlet.
Jdu na ten další a doufám, že si úroveň udrží!

Klumilek
06.02.2022 5 z 5

Konečně lepší příběh než v těch předchozích 3 dílech doufám že takhle bude i nadále pokračovat..

FraGyver
19.01.2022 5 z 5

Nemůžu si pomoci, ale Korněvův styl psaní mi sedí v žánru asi nejvíce, byť jsem v tomto názoru asi v menšině. :) Celkově dle mého názoru tu RPG složku zpracovává nejlépe z u nás zatím prodávaných autorů. Jediný problém tak vidím ve faktu, že se toho za 300 stran mnoho neuděje a například s hlavní dějovou linkou se mezi začátkem a koncem prakticky nepohne. U v zásadě opět prvního dílu to ale chápu a těším se na pokračování.

Mornau
03.01.2022 4 z 5

Kniha se četla dobře a bavila mne.
Jen si nejsem jistá koncem, přemýšlím jestli to je poslední díl, protože je to podle mne neukončené.

marcel8328
18.12.2021 5 z 5

Za mě super čtení, jen je škoda, že knihy nejsou delší.

kokrokr
01.12.2021 3 z 5

John Doe v novém světě s novým příběhem. Autor má sice dobré nápady, ale jejich podání je příliš popisné a suchopárné. Chybí tu ta správná atmosféra jakou umí vybudovat Atamanov, Mahaněnko nebo Rus.

Štítky knihy

LitRPG (herní svět + fantasy/sci-fi)

Autorovy další knížky

Pavel Korněv
ruská, 1978
2015  75%Led
2020  87%Mrtvý lotr
2015  77%Kluzký
2016  78%Černé sny
2020  88%Království mrtvých

Kniha Strážce mrtvých je v

Právě čtených1x
Přečtených88x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených6x
Knihotéce82x
Chystám se číst18x
Chci si koupit12x