Nepřítel živých

Nepřítel živých https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492492/bmid_nepritel-zivych-Xqr-492492.jpg 4 56 10

Pouť mrtvého série

< 5. díl

Ve virtuální realitě není nic skutečné. Falešní orci předstírají, že bojují s falešnými elfy. Kněží žehnají jako na běžícím pásu. Kouzelníci poráží své nepřátele digitálními iluzemi bojových zaklínadel. Přesto je každá hra jen součástí něčeho mnohem většího. Lidská nátura se nemění. Lidé vždy najdou způsob, jak ostatní využít nebo jim i ublížit, i kdyby to mělo vést k osobním ztrátám nebo dokonce ke smrti v reálném životě. Jsem John Doe, nekromant a strážce mrtvých. Je to ale jen moje herní postava. Jen iluze. Ve skutečnosti si hraju na detektiva a jdu po stopách. A nejhorší je, že zájmy mých zaměstnavatelů se neomezují jenom na samotnou hru…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Sci-fi , Fantasy

Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Губитель живых (Gubitěl' živych) , 2021


více info...

Přidat komentář

Lethania
17.10.2022 1 z 5

Beznaděj. To na mě dýchlo na konci knihy, když jsem se k ní dokopala. To a další negativní pocity. Vlastně ani nevím, zda se mi na příběhu něco líbilo. Jsem hlavně zklamaná a podrážděná, že jsem s ní ztrácela čas. Všechno bylo prostě špatně - příběh, postavy, rozuzlení. Jestli někdy vyjde další díl, velkým obloukem se mu vyhnu.

Turlogh
23.09.2022 5 z 5

Velmi povedené LitRpg, čtivé, napínavé, parádní. Stejně jako předešlé čtyři díly. Korněv prostě psát umí. Howgh.


roso.mak
24.08.2022 2 z 5

Překombinovaná nuda plná příliš podrobného popisu bitev, postav, které mě rozčilovaly a nezajímavé zápletky. Jestli vyjdou další díly, na které si autor nechal zadní vrátka, tak já je rozhodně číst nebudu.

FraGyver
11.05.2022 4 z 5

Kniha samotná stále baví. Budu se opakovat, ale Korněv nejlépe naplňuje tu litRPG definici žánru. Jen jeho knihy mi zatím vrací vzpomínky na desítky hodin v druhém Diablu a prvních dílech Torchlight. :)
Problém mám až s tím, jak knihu uchopit v kontextu série. Pokračovat odlišným příběhem v rámci jedné série lze brát jako jednotlivé herní akty, OK, dejme tomu. Kniha ale končí uzavřeně-neuzavřeně, s masivním cliffhangerem a stejně tak nějak... meh. Pokud by toto měl být konec druhého aktu, tak bych byl asi zklamaný. A ono se to tak - vzhledem k tomu, že autor dle svých slov momentálně nic v plánu s touto sérií nemá - jinak než jako konec vlastně brát nedá. Je to konec uspěchaný a nudný a proto jdu s hvězdou dolů, i když je v rámci žánru kniha vysoký nadprůměr.
Pokud někdy vyjde uzavírající díl, vrátím se sem a vše kromě prvního odstavce smažu a dodám pátou hvězdu.

Mornau
28.04.2022 4 z 5

Nenáročné čtení, ale přesto mne to furt baví. Těším se na další díl.

Nevimm
14.04.2022 4 z 5

Furt to dobře šlape. Obecně problém téhle série jsou konce ale zase ta omáčka u prostřed je suprová.

Lacie
06.04.2022 4 z 5

Nepřítel živých do toho šlape o106, nevím proč jsem si myslela, že tohle bude závěr – na konci se opět dostáváme do pozice čekanek a můžeme jen doufat, že další díl vyjde.
Korněv herní svět umí, nevadí mi jeho strohost, k postavě a místům, kde se John pohybuje, se to hodí. Opět je tu ovšem nulový výskyt hlášek či vtípků, což je škoda. John maká, bitky přitvrzují, byla jsem docela napnutá, jaká katastrofa se semele, ale něco podobného jsem v podstatě čekala a jsem fakt ráda, že tentokrát si John charakter nepošramotil.
Korněv herní svět umí, jakmile ho ale opustí a je v "realitě", tak nic moc. Dávám 4 a koukám na ediční plán... a zatím nic v dohledu:(

J.J.
02.04.2022 5 z 5

Nejlepší z žánru LitRPG .

kokrokr
28.03.2022 3 z 5

Korněv přitvrdil, je tu více soubojů a nebezpečných situací, dojde k nečekanému podrazu a John ho musí řešit. Jedinou možností je návrat do původní postavy a světa, o tom ovšem až v šesté knize. U této série mi ale schází jistý esprit, to i autorovo „Příhraničí” bylo svižnější čtení. Je to typický prostřední díl trilogie, jde o výplň děje mezi začátkem a koncem příběhu, nic důležitého se tu nestane, jen sledujeme levelování postavy a Johnův přesun na další lokace. Jen průměrné dobrodružné čtení, které zaujme především čtenáře LitRPG.

Gizelaa
28.03.2022 4 z 5

Tak jsem ji právě dočetla, jako dobrá, ale z toho konce mám takový rozpačitý dojem - bude ještě další díl???

Štítky knihy

LitRPG (herní svět + fantasy/sci-fi)

Autorovy další knížky

Pavel Korněv
ruská, 1978
2015  75%Led
2020  87%Mrtvý lotr
2015  77%Kluzký
2016  78%Černé sny
2020  88%Království mrtvých

Kniha Nepřítel živých je v

Právě čtených1x
Přečtených77x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených1x
Knihotéce67x
Chystám se číst10x
Chci si koupit10x