Družina mrtvého

Družina mrtvého https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/442572/bmid_druzina-mrtveho-3eL-442572.jpg 4 119 24

Pouť mrtvého série

< 3. díl >

Uvíznout ve virtuální realitě není žádná legrace, ale zůstat uvězněný v mrtvém těle nehráčské postavy je teprve něco. Přesto může existovat cesta ven – tedy za předpokladu, že se Johnovi podaří najít Svitek vzkříšení. Několik měsíců plného ponoření ve virtuální realitě možná udělalo z nemotorné oživlé mrtvoly rychlou zabijáckou mašinu – což mu umožnilo získat patronát Pána chaosu a dokonce i vlastní kryptu – do kýženého levelu 100, který by mu umožnil uniknout z virtuálního vězení a zachránit své fyzické tělo, však má ještě pořád hodně daleko. Johnovi vypršel čas; už si nemůže dovolit hrát podle cizích pravidel. Což znamená, že musí stanovit vlastní. Opravdu je jeho plán šílený? Nápad získat všechny zbývající potřebné body jedním úderem, a to zabitím strašlivého Pána rozkladu… Možná to zní jako neuvěřitelná eskapáda, komu jinému by se ale měla povést, když ne našemu mrtvému lotrovi? Přeloženo z anglického vydání (Deadman's Retinue + The Bone Dragon, 2019) ruského originálu (Свита мертвеца, 2018 a Костяной дракон, 2019).... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

Свита мертвеца + Костяной дракон (Svita mertveca + Kostjanoj drakon) , 2019


více info...

Přidat komentář

elenai
27.06.2022 3 z 5

Za mě to bylo trošku lepší než-li předchozí díl. Asi za to mohl restart uprostřed knihy, anebo docela originálně vypečený konec, ale zase tam bylo tolik much, že jsem se rozhodla tuto sérii čtenářsky ukončit jako trilogii. Co mi vadilo, byly nekonečně komplikované a spletité intriky a plány a já si občas říkala, kde na to autor sakra přišel, protože mi to nedávalo prostě smysl. RPG prvků mohlo být opět víc a více. Takže z LitRPG titulů je tato série za mě zatím nejslabší. 60%

Lacie
03.04.2022 2 z 5

(SPOILER) Vím, že tohle není konec série, takže nejsem zaskočena závěrem. Budu ovšem frflat na jiná témata, kdo nestojí o spoilery, nečtěte.
Kniha je ze dvou kraťounkých dílů. V prvním John plní podmínky pro použití Svitku vzkříšení a pro mě tím padla veškerá zábava, zůstala obyčejná vybíječka na nahnání levelů. To je samo o sobě nemilé, ale John nadějně sílí… aby nakonec všechny nehorázně podrazil, což jsem prostě nerozdýchala, to mě zklamal.
Druhý díl to nespravil. Johnova naprostá bezradnost při jednání s adminy, jejich výhrůžky a vydírání, zažalujeme tě, nebo radši zaměstnáme… super postava je smazaná, tady máš Lotra číslo 9 a testuj dál za prachy. John se z Kostěje změní v ukňučeného srabíka, ukřivděného, že jsou na něj všichni naštvaní. Proti své vůli je dotlačen k jediné pořádné akci, aby na konci získal trvalý banán. A pak už jen jako divák zjišťuje, že ostatní měli vlastní plány a on byl vlastně takový hadřík na holi… takže z té skvělé figury zbyl naprostý ňouma. Jsem zvědavá, jak z tohohle Korněv v dalších dílech vybruslí...


Luigi1
20.10.2021 3 z 5

U třetího dílu jsem se musel nutit k dočtení.

denniys
07.07.2021 4 z 5

Za mě tento díl naprosto super. Doufám, že bude dopřeloženo pokračování, protože příběh Johna Doeho má ještě velký potenciál.

LukasASDF
21.04.2021 4 z 5

Pro všechny kdo nadávají na špatné zakončení série - není to trilogie, série ještě není u konce, v originále vyšlo 6 knih. V českém překladu byla 3. a 4. kniha spojena do jedné pod názvem “Družina mrtvého” a poslední dvě, tedy 5. a 6. kniha ještě nebyly přeloženy ani do angličtiny. Předposlední kniha (5.) vyjde v anglickém překladu někdy v květnu a poslední (6.) kolem října. Stav českého překladu těchto dvou knih není zatím znám. Takže než se začnete rozčilovat, zjistěte si podrobné informace.

Awča
31.12.2020 5 z 5

Trilogie určitě měla své mouchy, originální také úplně nebyla, ale když ono se to četlo tak dobře!
Herní svět mě pohltil. Když si pak jdete lehnout a říkáte si, že musíte dobít energii alespoň na 90 procent... :-)
Celý příběh je dobře vystavěný, čtivý, závěr mi k němu seděl.

Turlogh
17.12.2020 4 z 5

Zakončení celé série, opět se čte lehce a svižně, ovšem souhlasím s dalšími, že závěr knihy byl poněkud slabší, řekl bych, že vyzněl drobátko do ztracena. Byl jsem jím lehce zklamán. Proto doporučuji celou sérii radši půjčit z knihovny a přečíst, než rovnou kupovat. Korněv je holt lepší v sérii Přihraničí, asi mu více sedí žánr postapo. Jako takový Strugackij v Pikniku u cesty. Howgh.

lassse
15.12.2020 3 z 5

Bohužel asi nejslabší díl z celé série. Jakoby autor nevěděl jak dál a v půlce knihy zjistil, že toho má málo napsáno? No škoda. Na druhou stranu to bylo moje první LitRPG a celkem zaujalo.

Lethania
28.08.2020 3 z 5

"Co když začne můj mozek brát hru jako realitu? Co když jednoho dne uvěřím své smrti natolik, že doopravdy zemřu? Nadobro? Navěky?"

Pan Prostě se to stalo je zpátky, ale že by to byl úspěšný návrat se říct nedá! Konec by si zasloužil větší péči a nebo by příběh měl skončit už v polovině knihy a dál nepokračovat. Toto nesmyslné zakončení se mi teda vůbec nezamlouvalo. Velice průměrná LitRPG série, která měla tak velký a hlavně nevyužitý potenciál!

EDIT: Tak jsem se s kritikou unáhlila, protože vyjde další díl, tak uvidíme, jak to bude pokračovat. Nejspíš si budu muset předchozí díly přečíst znovu, páč jsem už skoro pozapoměla, jak to skončilo.

davidurban1973
25.07.2020 3 z 5

Poslední dvoudílné čtivé a dobře napsané fantasy ve formátu litrpg. Ano, dvoudílné, neboť v originále tato kniha vyšla ve dvou svazcích. První část hezký zakončuje trilogii a do celkového příběhu se hodí. Dokonce je ukončena hlavní linka a takto to mělo skončit...
Ze čtvrté knihy, tedy druhé půlky této, je vidět, že už je to taková nastavovaná kaše, kterou jako kdyby autor psal vyloženě na zakázku kvůli popularitě žánru a jeho trilogie. V tomto případě Český vydavatel udělal dobře že útlé knihy spojil v jednu...

Prince_of_book
11.07.2020 3 z 5

První dva díly TOP, ale tento třetí už mě tolik nebavil, ale přesto to nebyla úplná tragédie.

Děj byl moc překombinovaný, postavy se občas chovali i tvářili nelogicky. To, co jsem měl za konec série se autor rozhodl nám dát už v polovině třetího dílu a pak děj za mě až zbytečně natahoval. Z toho konce knihy jsem poměrně nešťastný, ač mě bavil z celé knihy asi nejvíc, tak si pořád nejsem jistý jestli to je správný konec této knihy či série.

Tahle série je dobrá, ale po prvním dílu mi přišlo, že má daleko větší potenciál, nežý se nakonec ukázalo v realitě. Pořád si myslím, že to Pavel Korněv s touto sérií mohl víc vyšperkovat, protože Nemrtvý John Doe na to měl...no.. co nadělám.

7,5/10

Fifineek
29.06.2020 3 z 5

„Tak moc jsem toužil prostě zavřít oči, usnout a probudit se ve skutečném světě. Zoufale jsem toužil tuhle noční můru opustit. Když se ale samotná realita promění v noční můru, nemůže vás zachránit žádné probuzení.“

Dosáhne náš John „Prostě se to stalo“ Doe kýženého stého levelu, aby mohl použit Svitek vzkříšení? Na splnění tohoto životně důležitého úkolu má pouhý měsíc a v expení své postavy nesmí ani na chvíli polevit. Naštěstí na to není sám a má své přátele, kteří mu pomohou. Jsou to ale opravdu jeho skuteční přátelé?

První dva díly se mi líbily opravdu hodně. Děj mi u nich přišel logický, měl spád a někam směřoval. Zatímco u finálního třetího dílu je to opravdu smutné. Do nějaké poloviny knihy to bylo v pohodě a děj dával smysl. Ale druhá polovina knihy byla směsice všeho možného i nemožného. Nevím jaký důvod k tomu autor měl, ale sérii uzavřel opravdu bídně a věřím tomu, že i mnoho dalších čtenářů nebude s koncem této série spokojeno. Dalším obrovským minusem posledního dílu byl opravdu velký výskyt překlepů a vět nedávající smysl. Vůbec nevím co se v nakladatelství stalo, ale první dva díly jsem v předchozích příspěvcích chválil za absenci překlepů a chyb, bohužel třetí díl je katastrofa.

Moje celkové zhodnocení série je takové, že se jedná o další sérii, která je opravdu zajímavá, ale zasloužila by si minimálně ještě jeden díl pro její řádné ukončení.

Roscata
22.06.2020 4 z 5

Je mi líto, že kvalita téhle série díl od dílu klesala. Jestliže jsem měla u dvojky výhrady ke konci, tak u trojky jsem je měla už od začátku.
Chování postav mi přišlo nelogické, příběh překombinovaný a bylo znát že se autor snaží příběh co nejrychleji ukončit. A to jsem z toho byla u prvního dílu vážně nadšená. Je to opravdu škoda, protože téma i postavy byli zajímavé a mohla z toho být opravdu dobrá série.

IG: zrzi_cte

Zavulonis
16.06.2020 5 z 5

Pro mě povedená série. Je to moje první série s tématikou Lit RPG, tak nevím jestli je to vykrádání jiných děl, jak tady někdo uvádí, ale alespoň mě to nevnadilo číst další knihy s tohoto žánru.

Kačí137
08.06.2020 4 z 5

Vážně jsem se těšila na poslední díl. Nemůžu říct, že bych ho hned nepřečetla. Jen mě to přišlo už trochu překombinovaný. Cesta tam a zase zpátky a vlastně zase tam :-) I tak jsem si knížku užila. Byla to fajn série.

Nevimm
07.06.2020 3 z 5

Závěr to trochu pokazil, ale jinak celkem dobrá sérka

MichalH30
31.05.2020 odpad!

Je mi líto, ale cela trilogie je hrozná. Snažím se najít nějakou pozitivní věc...ne nenašel jsem. 3 knihy zabíjení, žádné propracované charaktery, žádné questy.. bylo tam něco originálního? Možná začátek prvního dílu, ale pak to bylo jen kopírování jiných litrpg/fantasy :( Chaos, Temnota, Světlo...kostený drak? To jako vážně? Komerčně napsáný kryptofašistický buržoazní škvár! Nikomu nedoporučuji, tuhle trilogii si nechte ujít, o nic nepříjdete.

Podra
27.05.2020 5 z 5

Super série.Konec byl sice rychle utnutej (mohl napsat eště jeden díl) :-) ale doporučuji.

witko
27.05.2020 4 z 5

Ještě že u nás poslední dva díly dali do jednoho vydání. Neumím si představit ty reakce tady. :-) Pravda je, že ten konec nebyl tak dobrý, jak by si série zasloužila. Přišlo mi, že to autor moc dobře nepromyslel a ke konci nevěděl co s tím. Škoda.
Těším se na další knihy z tohoto žánru.

HattoriHansa
26.05.2020

Souhlas s většinou. První díl pecka. Druhý díl už o něco slabší i když pořád dobrý.
Ale od poloviny třetího už sem se vysloveně díval na počet stránek do konce a k dočtení sem se musel nutit.
Například Cestu Šamana nebo Jiný Svět si rád přečtu znovu. U této série si myslím že to tak nějak "nehrozí" .... snad mimo 1.dílu

Štítky knihy

LitRPG (herní svět + fantasy/sci-fi)

Autorovy další knížky

Pavel Korněv
ruská, 1978
2015  75%Led
2020  87%Mrtvý lotr
2015  77%Kluzký
2016  78%Černé sny
2020  88%Království mrtvých

Kniha Družina mrtvého je v

Přečtených167x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených11x
Knihotéce126x
Chystám se číst16x
Chci si koupit10x