Křest ohněm

Křest ohněm https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464750/bmid_krest-ohnem-L7M-464750.jpg 4 57 18

Stranger Things (komiks) série

< 3. díl >

Několik let po svém útěku se dva z někdejších subjektů doktora Brennera, Ricky a Marcy, pokouší vést normální život. Když se doslechnou, že laboratoř byla uzavřena, vydají se na trýznivé pátrání po Devítce, mocné pyrokinetičce, jejíž roztříštěná mysl hrozí vše spálit na popel, pokud ji nenajdou a neosvobodí ze zajetí její vlastní zlovolné představivosti. A jak se blíží k Devítce, odhalí ještě další tajemství pohřbené v Hawkinsově laboratoři. Dokážou ji nalézt dřív, než všechno zničí? Tato kniha, psaná Jody Houserovou (Critical Role: Vox Machina Origins II, The Web of Black Widow, Star Wars: Tie Fighter) s kresbou Ryana Kellyho (The New York Four, Star Wars) a Le Beau Underwooda (Haunt, Injustice: Gods Among Us) a barvami Triony Farrellové (The Web of Black Widow), je zásadní částí příběhu pro fanoušky netflixovské série Stranger Things.... celý text

Literatura světová Horory Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Into the Fire , 2020


více info...

Přidat komentář

ariannpHm
20.12.2023 4 z 5

Super! Tohle jsem si dost užil. Nečekal bych, že někdy vyjde komiks právě o této postavě.

Ronnie68
29.08.2023 4 z 5

Tenhle příběh mě zaujal, že vyprávěl příběh devítky (Jamie) a bylo to přímé napojení na díl Šestka...


zandu
24.12.2022 4 z 5

Další super odbočka od hlavního příběhu. Paráda

šárofka
27.09.2022 4 z 5

Pěkné, bavilo mě to a nevěděla jsem že tam někdo uměl používat oheň z těch subjektů.

Baru16
10.09.2022 3 z 5

Pro fanoušky ST paráda!
Ve světe komiksů jsem nová, ale jako jednohudbka z prostředí mého oblíbeného seriálu postačí.

Denny456
28.06.2022 3 z 5

Jedná se komiks spíše pro děti než pro dospělé. Takže od scénáře toho mnoho nečekejte. Stejně jako od kresby. Jde o klasický americký pohled na komiksovou spotřebu. Takže přečtete a zítra už nevíte o čem to moc bylo. Pro děti to ujde na začátek.

BrooksWasHere
17.06.2022 4 z 5

Zo zvedavosti som sa rozhodol prečítať si aj tretiu časť komiksovej verzie "Stranger Things" a opäť som neľutoval.
"Křest ohněm" síce neprekonal latku, ktorú nastavil prvý diel, ale neklesol ani na úroveň druhej časti a preto si myslím, že pekných 75 % je v tomto prípade úplne na mieste a jediné, čo ja môžem v tejto chvíli spraviť, je tešiť sa na ďalšiu časť :)

blackoutzuzi
13.05.2022 4 z 5

Už třetí komiks, který je prequelem k světoznámému seriálu Stranger Things.

Sledujeme tu samostatný příběh, který ale navazuje na námi známou zápletku :) Pro fanoušky seriálu nutnost, já jsem moc spokojená!

dr.horrible
22.10.2021 4 z 5

Reakcie neklamali, naozaj to konečne vyšlo! Po troch zlých knihách a dvoch priemerných komiksoch konečne jeden, ktorý takmer do bodky spĺňa fanúšikovské očakávania. Má to pár nedúh (tie jednostranové obrazy občas opäť nekorešpondujú a finále je uťaté skôr, než stihne vôbec začať), ale všetko ostatné funguje jak má; je to krásne ilustrované, má to dostatočne zaujímavý vlastný príbeh (a postavy) aj napojenie na seriál, seriálové postavy tu nie sú len na efekt a ich objavenie je rozumne zdôvodnené (a vybalancované), a hlavne je to dospelé. Charaktery nie sú čiernobiele. A to záverečné pomrkávanie je vyslovene radosť. Viac takéhoto merchu!

Arkagas
07.09.2021 4 z 5

Pecka! Konečně komiks, který nemá hluchá místa, přílišně se neodkazuje na seriál a představuje nám nové postavy a jejich příběh. Sice se tu mihne Kali, alias osmička, ale příběh stojí na dvou sestrách, z nichž Marcy a Ricky, alias trojka hledají Marcyinu sestru Jamie, která byla doktorem Morrisem přemístěna do nejmenovaného ústavu, kde stále pobývá. Až do doby, kdy díky svým schopnostem unikne a vydá se ke svému nejlepšímu příteli - do lesa. Je to svižné, má to spád, krásnou kresbu, dokonalé barvy. Není to sice must have knížka, kterou bych potřebovala doma, ale čtení jsem si maximálně užila. A předěly kapitol? Slintám. 
Moje hodnocení: 9/10

klaraj093
26.06.2021 4 z 5

Další prima díl do sbírky.. Pěkné doplnění knih a seriálu.

Lenka.Vílka
16.05.2021 5 z 5

Naprosto úžasně zpracovaný příběh. Konečně!

První dva díly byly dobré, ale Křest ohněm je konečně něco, co jsem četla fakt ráda. Postavy mě zajímaly a celé mě to bavilo zatím nejvíc.

Jasně, sice je to hledání sestry strašně jednoduché. A že každá stopa vyjde na první dobrou, mi absolutně nevadilo. Přeci jenom, nečtu detektivku. A až do závěrečné konfrontace všechno klapalo, mělo spád a žádné hluché místo. Hezky zpracovaná byla hlavně linka Jamie.

Kresba byla klasickej mainstream, ale dobře se na to koukalo. Opět, hlavně v lince Jamie. Obálka nádherná. A předěly kapitol ještě nádhernější.

PS: a ten závěrečnej sešit vás přiměje znovu kouknout na seriál. Takže účel to splnilo...

monushka
09.05.2021 4 z 5

Přesně takový styl komiksu jsem očekávala i od dvou předešlých, ale až tento splnil má očekávání.

martinakraus
06.05.2021 4 z 5

Tenhle komiks mi dal přesně to, co jsem čekala od Druhé strany. Ne jen jiný pohled děje ze seriálu, ale komplexní příběh fungující sám za sebe.
Líbila se mi kresba, postavy i zápletka a dostala jsem to, v co jsem doufala: chuť vědět víc o tom, co bylo dál!
Plus je tu hezky napojený seriál jak ho známe, takže krásně funkční i jako jeho doplněk.

bookbypatrik
22.04.2021 3 z 5

3.5
Pokud chcete znát nějaké odpovědi na otázky, které jste měli v průběhu sledování seriálu Stranger Things, tak v tomto komiksu jich pár najdete.
Objevují se tu také známé postavy, ale ve výsledku ve mně titul nezanechal takový dojem.
Každopádně co si budeme, mám chuť si teď znovu pustit všechny díly. :D

rarášek
11.04.2021 5 z 5

Po předchozích dvou dílech konečně přišel komiks, který byl opravdu zajímavý a napínavý. Líbily se mi připomínky známých postav ze seriálu, a že tenhle díl navazoval na komiks Šestka. Opravdu jsem si čtení komiksu užila. :)

DennisMoore
09.04.2021 5 z 5

Tak takhle jsem si představoval komiksy Stranger Things už od první knihy, která ovšem byla při nejlepší vůli nadprůměrná stejně jako kniha druhá. Nicméně Křest ohněm, to je docela jiné kafíčko. Už jsem neměl pocit, že čtu lepší fanfikci, nýbrž jsem se konečně dočkal plnohodnotného příběhu, který se (až na epilog) nebojí vzdát těch nejznámějších a nejvděčnějších postav a jít vlastní cestou. Prostě výborné čtení s hrdiny, jež je radost sledovat, kteří netlachají prázdné fráze a opravdu prožijí něco, co vás zajímá. Palec dávám nahoru, zhruba stejně vysoko jako jsem měl radostným údivem povytažené obočí.

fvalek
30.03.2021 4 z 5

Super, konečně jsme se někam pohnuli. Po Druhé straně, která byla tak doplňková, až nám neřekla nic nového, následně po Šestce, která byla mnohem lepší, originální, ale nic zajímavého se v ní zase tak nedělo, tu máme volné pokračování, které se zdá být mnohem kvalitnější. Prvním důvodem je navázání na předchozí díl, a že je to kvalitní navázání. Druhým důvodem je výskyt známých postav, umístění do kontextu a dokonce i malá zmínka o Eleven, což fanoušky prostě potěší.

Je opravdu škoda, že Šestka musela skončit, protože Ricky ani Marcy nejsou tak výrazné charaktery, ale naše 9.5 docela zdárně simuluje hlavní postavu. Asi nemá cenu nic tajit, vzhledem k obálce, takže máme zpátky Kali, která paradoxně zase tak moc velkou roli nesehraje, navíc její parta má vážně děsivou kresbu a vypadá jako parta feťáků, ale to je spíš otázka vkusu. Jinak je kresba vcelku specifická a pěkná. Co mě štve, je velmi malý rozsah, protože se zápletka sice vyřešila, ale klidně by tam mohli dát ještě nějaké extra issue a ne zrovna doplňkový komiks o Nancy, který je pro fanoušky seriálu fajn, ale nemá vůbec žádný význam a ani pointu, navíc je časově úplně mimo. Když už jsme u času, docela mě potěšilo, že se tenhle příběh odehrává současně s probíhajícím dějem po druhé sérii seriálu, ale přemýšlím, jestli je nějaká šance na propojení. Nejspíš ne, a proto se bojím, že v komiksu se to budou snažit nějak vymyslet a poruší kontinuitu s univerzem. Ale uvidíme, třeba to naopak vymyslí lépe a originálně.

Takže opět, není to žádný komiks století, ale výrazně se zlepšuje a roste na kvalitě. Pořád si zachovává tajemství dalších čísel, ale odhaluje velmi potřebná pojítka a příběhy, které se nějak týkají toho, co dávno známe, což je vždy obohacující. Snad bude příběh pokračovat a klidně by tedy mohli naservírovat trošku složitější a delší zápletku, ať z toho nerýžují na 20 dílů, co by se vešly do jedné knihy...