Tábor mladých vědců

Tábor mladých vědců https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487906/bmid_tabor-mladych-vedcu-cTn-487906.jpg 4 48 14

Stranger Things (komiks) série

< 4. díl >

Dustin se ocitá na táboře mladých vědců a zvyká si na novou sociální hierarchii, a to všechno bez podpory své družiny dobrodruhů z Hawkinsu. Krom toho, že všichni musí čelit sígrům z řad šprtů, děsí mladé vědce i táborové vedoucí nová hrozba. Poklidnou lesní atmosféru naruší záhadná postava s maskou Alberta Einsteina a zlověstnými úmysly. Když se posléze začnou táboroví vedoucí ztrácet, nebude si řešení žádat žádného jaderného fyzika, ale Dustina. Ten se však bude muset naladit na stejnou vlnu jako Suzie a další táborníci, načež pak napětí dosáhne kritického bodu. Scenáristka Jody Houserová (Critical Role, Stranger Things: Křest ohněm) se spolu s Edgarem Salazarem a Keithem Champagnem (Stranger Things: Šestka) vrací s novou minisérií ze světa Stranger Things, která se odehrává mezi druhou a třetí řadou úspěšného netflixovského seriálu.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Science Camp , 2021


více info...

Přidat komentář

ariannpHm
20.12.2023 4 z 5

Dutina mám že stranger things moc rád. Proto se mi líbil i jeho komiks. Detektivní zápletka se mi líbila.

Ronnie68
29.08.2023 3 z 5

Nebylo to špatné čtení... jen zde v táboře vědátorů Dustin řeší detektivku ... předešlé díly mě bavily trochu více...


Arkagas
06.05.2023 2 z 5

milá oddechová záležitost, kterou jsem objevila v dětském oddělení v knihovně a rovnou ji tam v gauči přečetla. Sešit všeho všudy na 20 min. čtení, který ale rozhodně neurazí žádného fanouška ST, kor když je Vaše oblíbená postava Dustin.
S každým tímhle přečteným komiksovým sešitem mám chuť si to pustit celé od začátku znova a velmi, velmi brzy to nejspíš udělám. :)

Moje hodnocení: 6/10

aquaver
21.01.2023 4 z 5

Malinko jsem od toho čekala trochu víc. Ale jinak se mi to líbilo. Dustin je jedna z nejlepších postav.

zandu
25.12.2022 3 z 5

Na tento díl jsem se moc těšila, ale nakonec mi přišel zatím nejslabší. I tak to byl docela pěkný doplňkový příběh. Jen mi přišel takový uspěchaný, neslaný, nemastný...

šárofka
27.09.2022 4 z 5

Pěkná kniha ale hvězdička dolů protože mě to nějak moc nepřekvapilo kdo byl ten Albert Einstein... Proto jen 4 *.

Mystig
25.07.2022 3 z 5

Pěkný námět na vsuvkový díl seriálu, ale jinak jsem od toho čekala trochu víc. Bylo to takové...uspěchané.

BrooksWasHere
15.07.2022 4 z 5

Dustin je jedna z mojich obľúbených postáv, a preto som sa rozhodol, prečítať si tento komiks.
Príbeh nemal žiadne slabšie miesta a na postavy som si rýchlo zvykol, no jediné, čo ma zaráža je to, že v seriáli Dustin o svojom dobrodružstve nikomu nepovedal :)
80%

hungryreader00
28.06.2022 2 z 5

Špatné to vyloženě nebylo, ale nemyslím si, že by autoři komiksu zvládli vystihnout charakter postav. Hlavně tedy Suzie, Dustin a Erica. Některé věci týkající se charakteru ale pramení z překladu. Některá slova, která Dustin použil se k postavě vyloženě nehodí. A co si budeme povídat, Erica by se před nimi nikdy nerozbrečela.

blackoutzuzi
24.06.2022 5 z 5

Tyhle komiksy k mému milovanému Stranger Things mě moc baví! :)

Tábor mladých vědců se odehrává mezi druhou a třetí řadou seriálu a neskutečně mě bavil! Ještě aby ne, když je v něm ústřední postavou můj milovaný Dustin a Suzie, kteří řeší záhadu na táboře mladých vědátorů. Za mě je to zatím ten nejvydařenější díl z této edice:)

Satan__666
09.05.2022 3 z 5

Potěší setkání s postavami, ale příběh nijaký. Alespoň kresba je hezká.

Tereziee
24.03.2022 3 z 5

Nejsem čtenář komiksů, ale miluju Stranger Things a Dustina, takže jsem si potřebovala zkrátit čekání na další sérii. Příběh je takovou hezkou výplní příběhu, kdy dostáváme detaily ze seznámení Dustina a Suzie a dozvídáme se něco víc o táboře malých vědců. Za mě takový průměr.

fvalek
28.02.2022 4 z 5

Asi bych napsal, že to je další parazitování na značce, ale vcelku se mi to líbilo a je dobře, že se rozvíjí i seriálový kánon a nejen příběh okolo Šestky. Na jednu stranu je to takové nudnější a rozuzlení taky nic moc, ale na druhou stranu je třeba onen kánon dodržet a tak se nemůže stát nic tak neuvěřitelného, co by nenavazovalo na to, že v seriálu se o táboře skoro vůbec nemluví a není považovaný za nic zajímavého.

Plus za to, že se komiks inspiruje vzhledem postav a navazuje na řečené a prožité události ze seriálu, jako je například Nekonečný příběh. Negativum vnímám asi jen v tom, že Dustin je najednou až příliš sebevědomý a suverénní, naopak Suzie , která je v seriálu pěkná mrška, která má nad Dustinem trošku převahu, je v tomhle komiksu totální puťka, co se Dustina prakticky bojí a zbožně ho obdivuje. Na to, že to psala žena, tak nic moc lichotivého pro ženy. Ale když upustíme od toho, že pro mě osobně nedokázal komiks vhodně vystihnout osobnosti postav, ze kterých přímo vychází, tak se mi to vlastně líbilo. Je velká škoda toho rozuzlení, které není, jak se zdá, ale ano, alespoň se to nese v takovém klasickém duchu letních táborů a historek z nich.

DennisMoore
13.02.2022 4 z 5

Příběh působí opravdu jako historka z letního tábora, kterou vám kamarád vypráví po prázdninách první den ve škole. V duchu Stranger Things tu tedy máme patřičnou záhadu, tentokrát inspirovanou slashery typu Pátek 13., sympatické hlavní postavy... A rozřešení, které by se sice spíš hodilo do komiksu ve Čtyřlístku nebo Ábíčku, ale své opodstatnění má. Moc se mi tentokrát nelíbila kresba, ale jinak je to myslím druhý nejlepší příspěvek do téhle série.

Štítky knihy

Stranger Things (TV seriál)

Autorovy další knížky

Jody Houser
americká
2019  68%Druhá strana
2020  72%Šestka
2021  82%Křest ohněm
2022  78%Tábor mladých vědců
2023  60%Star Wars: Věk Republiky - Hrdinové