Strach

Strach https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383804/mid_strach-kxS-383804.jpg 4 248 60

Lou Wandsworthová si užila nechtěné pozornosti médií vrchovatou měrou, když ve čtrnácti utekla do Francie se svým jednatřicetiletým učitelem Mikem Hughesem. Teď je jí tolik, co bylo tenkrát jemu, a její život je v troskách. Pokud se chce ještě někdy sebrat a být schopna jít dál, musí se odhodlat k činu – odjet zpátky do rodného města a konfrontovat Mika kvůli všemu, co jí způsobil. Brzy však zjistí, že se Mike vůbec nezměnil. Jeho nezdravá pozornost se znovu upírá na třináctiletou žákyni... Lou se rozhodne udělat všechno pro to, aby se zlá historie nemohla opakovat, a rázně bere věci do svých rukou. Nemá tušení, jak těžký úkol na sebe vzala. Mike je predátor nejdrsnějšího ražení, a tak nelze vyloučit, že se Lou stane znovu jeho obětí.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

The Fear , 2018


více info...

Přidat komentář

Andynka
07.03.2024 3 z 5

Slabej příběh, při tom s tak silným námětem. Pedofilie, o tom s rozhodně nečte lehko.
Za mě tomu chyběla ta uvěřitelnost příběhu. Protože tohle se opravdu děje. Ale při čtení jsem to tak nevnímala. Bylo tam za mě moc rušivých odchylek od příběhu.
Ale oceňuji ten konec. To jsem opravdu nečekala.

Viviana-Mori
28.12.2023 5 z 5

Kniha je velmi čtivá, příběh je možná malinko někdy přitažený za vlasy, ale má v sobě i mnoho děsivé a reálné skutečnosti. Když jsem byla dospívající dítě, internet a dětské stránky se hemžily pedofily, jako je Mike, s mnohými jsem udržovala kontakt (naštěstí jen písemný), dokázali dát mladé nesebevědomé duši pocit, že někomu na nich záleží, že jsou výjimečné, chytré... Zvlášť ještě, pokud hrdinky v této knize nemají stabilní rodinné zázemí, je úplně jasné, že propadnou někomu, kdo je zdánlivě miluje a stará se o ně. Bohužel se ale nejedná o lásku, ale o dost ošklivou manipulaci.
Příběh mě opravdu vtáhl, i když mi z něj nebylo mockrát dobře, ale opravdu mě zajímalo, jak to bude dál. Jasně, to věznění ve sklepě a i ten závěr byly už trochu přes čáru, ale což... Vlastně jsem byla ráda za to, jak to dopadlo.


sun.from.ibiza
28.11.2023 4 z 5

Bylo to lehce přitažené za vlasy, ale přivřu oči, protože jsem se skvěle bavila. Mám hrůzu z toho, že prasata, jako byl Mike, doopravdy existují a doufám, že se s někým takovým jednou nepotká moje dítě.

petrarka72
03.06.2023 4 z 5

Poslední z dosud vydaných, která mi chyběla... A spokojenost. Ta nejistota, co která dáma udělá, byla zajímavá - narozdíl od mužských postav, všech podle jednoho vzoru. (Dobrá, jeden vypadá jako výjimka - ale co čtenář může vědět.)

SimonaP
12.04.2023 4 z 5

Kniha se mi moc líbila do tří čtvrtin. Pak už to byla tak trochu blbost. Spoiler : proč jí poslal pro mobil? Musel vědět, co v něm má za fotky. A jak si všechny tři ženy, které se navzájem neměly rády, padly nakonec kolem krku? No ale četlo se to dobře, to zas jo.

genduna
13.10.2022 5 z 5

Za mě super kniha, přečetla jsem jí v rekordním čase. Děj pěkný, konec trochu přitažený za vlasy, ale proč ne???

KačkaBa
07.07.2022 4 z 5

Tohle nebyla první kniha od autorky, kterou jsem přečetla, ale naštěstí mohu říci, že není určitě poslední poslední. Bohužel za mě patří mezi ty slabší. Rozhodně ale nelze říct, že nějak moc slabé. Jen některé části jsou trochu víc zdlouhavé, takže jsem nezabránila přeskakování odstavců.

Aniž bych to nějak dopředu tušila, anotaci knihy jsem si nepřečetla, tak jsem začala číst v knihu v době, kdy se o zneužívání dost mluví. A zneužívání dětí? O to ještě silnější to čtení bylo.

Ač byla kniha slabší, napínavé to bylo tak jako tak. Opět oceňuji střídání postav. To se mi na autorce dost líbí a oživuje to celý děj.

A konec? Tak ten mě dost překvapil. Vůbec jsem nic takového nečekala a v tu chvíli jsem si říkala, že bych chtěla, aby kniha dál pokračovala.

Alisa1980
03.06.2022 2 z 5

(SPOILER) Přečteno za pár dní, začátek fajn, mělo to spád, jakmile se dostal Mike do klece, trochu děj upadal, Lou začala pochybovat, postava bývalé Mikovo ženy mi přišla trochu zbytečná. S koncem jsem byla zklamaná - nakonec se vlastně měli všichni rádi a odešli bez trestu. Ale kniha slabá, takže přečteno rychle

jprst
08.03.2022 2 z 5

Pro mne zklamání, sice zajímavé téma pro psychothriller, ale výsledkem je těžko uvěřitelný a zbytečně natahovaný příběh, kterému chybí dostatek napětí a jehož hlavní postavy se často chovají a jednají dosti nelogicky, takže z mého pohledu spíše ztráta času.

lištička123
11.02.2022 4 z 5

Skvělá knížka, určitě vyzkouším od autorky i jiné knížky.

Kekik
29.09.2021 5 z 5

Po velmi dlouhé době jsem sáhla po tvorbě C.L. Taylor. A rozhodně to bylo skvělé rozhodnutí. Kniha Strach mě bavila od začátku do konce. Autorka napsala pro mě zajímavý příběh, který je vyprávěn ze tří pohledů. Příběh je psán v současnosti, ale prostřednictvím "vzpomínek" Lou se podíváme i do minulosti. Stránky ubíhaly, ani nevím jak. Konec se vydařil, byť se mi zdá trochu nereálný.

Těším se na další knihy, které jsou již u nás vydány, a to Spánek a Neznámí.
Moc se mi líbí všechny obálky u této autorky. Přebaly z tohoto materiálu mám nejraději.

JaKa1974
21.09.2021 5 z 5

I když to možná někdy nebylo reálné, že by to takhle mohlo být, tak za mně super. Kniha čtivá, měla spád, stále se tam něco dělo až opravdu do konce. Stále napětí vás drží u knihy.

ennlady
18.07.2021 3 z 5

Tak tohle zrovna nebyl můj šálek čaje. Ztotožňuji se s názory, že děj byl dosti nepravděpodobný a chování postav až nereálné. Taky jsem na tom našla jen málo věcí, co by pro mě byly pochopitelné, navíc všechny ty "akční" scény... jednou je na koni ona, pak se karta obrátí a vyhrává on, načež se to zamotá ještě víc a iniciativu převezme někdo jiný, prostě nevím, chvílemi se to docela dalo číst, ale v podstatě už jsem chtěla, aby byl konec, protože to bylo i hrozně zdlouhavé. Myslím, že i ty 3 hvězdičky jsou docela dost.

Ester71
08.05.2021 4 z 5

Myšlenka dobrá, zpracování už se mi tolik nelíbilo. Rádoby napínavé scény na mě působily jako v céčkovém thrilleru. Od druhé třetiny už se to zhouplo do béčkového, konec byl překvapivý. 4*

petra5588
19.04.2021 5 z 5

První kniha, kterou jsem od autorky četla, ale rozhodně ne poslední! Zápisky z minulosti i vyprávění z pohledu tří různých postav k ději dobře pasovalo. A z toho závěru mi bude ještě dlouho běhat mráz po zádech.

Bybyla
09.02.2021 2 z 5

Úplně mě to nestrhlo, asi jsem už četla lepší příběhy. Někdy mi přišlo, že se očekává, že čtenáři padne brada...a ono nic. Takové nafouknuté nic.

ruzickova-kate
21.11.2020 4 z 5

Az na ten epilog super :-)

RomanDušek
18.11.2020 5 z 5

(SPOILER) Tak tohle byla pecka! Vynikající příběh, ve kterém je plno napětí, nenávisti, bezmoci, odhodlání a přátelství.
To, co si Lou prožívala v dospívání, to byla síla. Zpočátku zamilovanost, radost z toho, že si jí někdo všímá, že jí má rád a že je ochotný pro ni udělat cokoli. Zahrnována láskou a něžnými slovy, sliby, že spolu budou až navěky. Až se tohle všechno postupně mění v čiré zoufalství, bezmoc, nenávist a boj o přežití...
Nebýt Lou, tak si tím vším projde i Chloe. Ale bylo to o chlup...!
Mike byl nebezpečný hajzlík. Nikdy se nedozvíme, kolika holkám ublížil, ale málo jich nebylo... Nakonec zemřel tak, jak si zasloužil. Z rukou někoho, do koho by to neřekl.
Perfektně promyšlený příběh! Nemám, co bych vytkl...!
Autorka dokázala výborně vystihnout, co prožívají dívky v pubertálním věku. Jejich myšlenky a náhledy na dané situace.
C. L. Taylor opět ukázala, proč je špičkou ve svém oboru.

Na závěr si dovolím přepsat úryvek z textu (strana 140), u kterého jsem se dost pobavil:
Zásluhou vydatných dešťů se jezero během posledních pár dní rozlilo po poli víc do šířky a na hladině plave listí, větvičky a hmyz. Dodávka - tam jsou klíče od Mikova domu. Pamatuju si svazek zastrčený v zapalování a další v palubní přihrádce. Stačilo by pro ně hmátnout - kdyby ovšem dodávka neparkovala víc než půl metru pod vodou. Nejradši bych si nafackovala, že jsem z ní nevyndala věci, než jsem jí odtlačila do jezera. Když mi teď voda šplouchá přes okraj holínek a máčí džíny, vztekám se na sebe čím dál víc. :-)

Allla9
10.08.2020 5 z 5

Knížka má spád. Stále se něco děje. Žádná nastavovaná omáčka, žádná hluchá místa a napětí se stále stupňuje. Moc se mi líbila.

Bee240
28.07.2020 5 z 5

Mé třetí setkání s touto autorkou a opět naprostá bomba. Obávala jsem se tématu jelikož jsem máma, ale bylo to parádní čtení. Poutavé a napínavé od první strany. Pohled tří žen které mají společné zkušenosti s jedním mužem byl dobrý nápad a zajímalo mě jak se každá znich s ním vypořádá. Zasáhl jim do života neskutečným způsobem a opravdu mě konec neskutečně potěšil, i když podle mého vyvázl dost lehce. Poslední kapitola byla třešnička a škoda že to skončilo. Opět mohu jen doporučit.... Knihy od C. L. Taylor jsou prostě top.