Honba za přízraky

Honba za přízraky https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22055/honba-za-prizraky-22055.jpg 3 74 12

Školní rok je skoro u konce. Školní klub zorganizuje pro žáky nejvyšších ročníků hru -Honbu za pokladem. V malých skupinách a s pomocí chytře sestavených klíčů procházejí chlapci a děvčata městem a pak dál do noční pouště. Pořádající klub slíbil atraktivní cenu pro skupinu, která se dostane první do cíle. Pro Carla Timmonse, který nedávno ztratil nejlepšího přítele, se však hra stává příšernou noční můrou. Veden láskou k překrásné dívce, vzdálí se daleko a do míst, kde se ztrácí hranice mezi životem a smrtí. ... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Studio dobré nálady - nakladatelství Kredit
Originální název:

Scavenger Hunt , 1989


více info...

Přidat komentář

Ayna
06.01.2024 5 z 5

Konečně jsem se při svém velmi pozvolném znovučtení Stop hrůz dostala k něčemu od Pikea. Hned několik jeho knih se mi dost zarylo pod kůži, a tohle byla jedna z nich. Akorát jsem už dávno zapomněla souvislý děj, zůstaly jen útržky a vzpomínky na tu tíživou, znepokojivou atmosféru. Jen co jsem uviděla titulku, tak to na mě padlo, a potom při čtení se mi postupně vybavovaly představy, co jsem měla, když jsem to četla kdysi poprvé. Nevím, co bych si o téhle knize myslela, kdybych ji dnes četla prvně... ale moje pubertální já, se kterým jsem právě navázala kontakt přes propast času, tomu dává rozhodně plný počet.

Littlemonday
29.04.2023 2 z 5

Skvělá devadesátková nostalgie! Já se ke Stopám hrůzi dostala až kolem roku 2006, ale považuju to za totální skvost Young adult děsivé literatury.

Série má 108 dílů, já mám doma akorát dva zatoulané a nějak mě popadla touha si připomenout krátké paperbackové retro.

Bohužel jsem sáhla zrovna po nejdelším díle, který má téměř 270 stran a k mému nemilému překvapení to byl prostě jen neuvěřitelně protahovaný děj, který kdyby byl sepsán v poloviční délce, ušetřilo by to čas a nějaký ten strom.

Mladí lidé se zapojí do honby za pokladem a cestou zjistí, že nic není jak se zdá - na scénu přijdou připravené pasti a děsivé nadpřirozeno. Kdyby to nebylo tak zbytečně zdlouhavé, byl by to průměrný horor pro puberťáky tak, jak si Stopy hrůzy pamatuju. Takhle jsem byla docela otrávená.

Co vy a Stopy hrůzy? Znáte? Četli jste? Sbíráte?

Bohužel musím hodnotit nízko, to ještě z nostalgie nadržuju

2/5

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme


Martin82
13.12.2021 2 z 5

(SPOILER) Nejdelší Stopy hrůzy - jak obsahově - 268 stran, tak i do stylu - nekonečný a protahovaný děj, kde jsem se už i ztrácel - co kdo kdy kde a proč. Žádné stupňující napětí, začátek byl slibný - tajemno v kostele, pak se vše zvrhlo do povrchní studenské soutěže a la pevnost boyard, zajímavý prostředek knihy - opuštěný dům a důl...no a pak už jen to nekonečné bla bla bla s průměrným závěrem. Prostě mi to nesedlo, ale už byly i horší knihy v serii co jsem četl -1-33. Takže tedy 35%

Kontryhelka
02.12.2020 5 z 5

Pěkné čtení na dobrou noc. Má to šťávu a celkově nelze nic vytknout. Přečtěte si a udělejte si obrázek sami. Nebudete zklamaní.

Nanamimo
18.07.2020 odpad!

Když se podíváte na desky Stop Hrůzy zjistíte, že Stopy Hrůzy píše hned několik lidí...a zrovna tento autor vždy píše hrozně zmatené a zamotané příběhy, které působí, jakoby si v půlce psaní rozmyslel, co vlastně chtěl a děj skončí jako slátanina. A tady se to opět potvrdilo... Konkrétně ze všech slátanin asi ta nejhorší, co mě přímo naštvala.

hippiesak
05.09.2019 1 z 5

Zatím nejhorší a nejblbější díl ze série Stopy Hrůzy, co jsem četl :( Jsem fanda této série, většinou hodnotím 3-4 hvězdy, jsou i dokonce díly, kde jsem dal i 5 hvězd, ale toto ne... Prvních 100 stran utrpení, k žádné postavě jsem nepřilnul, zbytek stránek jsem četl jen na silu, abych se dozvěděl jak to dopadne a stále jsem fandil nějakému rozumnému konci. Překlad do češtiny hrozný. Nechtěl jsem dát "odpad", přeci jenom jsem to dočetl a pár stránek se dalo číst, ale doslova jen pár. Tuto knihu podruhé určitě číst nebudu a doma zůstává jen z toho důvodu, že série Stopy Hrůzy mám komplet, tedy 108 dílů a bylo by škoda jednu knihu zkrátka odstranit :)

terimila
05.04.2019 5 z 5

Ke Stopám hrůzy jsem se vrátila po třicítce jako k naprosté oddechovce stažené v mobilu. Beru to jako brak na oddych a relax, takže i následující hodnocení je relativní - 5 hvězd pro brak nerovná se 5 hvězd pro normální knihu. :)
Tenhle díl mě ale dostal do kolen, jako zatím žádný další ze série SH. Čte se jedním dechem, příběh je parádně vygradovaný, hlavní postava je celkem sympatická a chová se celkem logicky... prostě JO, tohle se povedlo. Tohle by jako lehkej horror obstálo i mimo Stopy hrůzy, myslím. :) Těšilo mě.

PeťkaW.
22.03.2017 1 z 5

Jako mladší jsem měla Stopy hrůzy ráda. Rychle se četly, měly jednoduché příběhy, žádné těžké čtení... Už i v těch letech mě ale zrovna tenhle titul šíííleně nebavil :) Takže jestli hodláte něco ze SH číst, sáhněte po jiném díle.

Soptinka
18.06.2015 5 z 5

Stopy hrůzy nikdy snas nezklamou svým napínavým příběhem.

bukiet
16.03.2013 3 z 5

Znuděni Umbertem Ecem, Dostojevským, či Jeanem-Paulem Sartrem, zpříjemněte si dlouhou chvilku ve vlaku tímto lehkým čtením. Určeno pravděpodobně středoškolákům. Kvalit Stephena Kinga a Clivea Barkera jistě nedosahuje žádná kniha ze série Stop hrůz, ale zaujmout a pobavit dokáže i dospělého. Prostě takový ekvivalent béčkového hororu na sobotní večer.
Platí pro celou sérii

Dandulka
19.07.2012 5 z 5

Moc ráda jsem čítala tuhle edici- opravdu mě to chytlo a pustilo až s poslední stránkou.

Brambu
30.11.-0001 3 z 5

Né příliš strašidelné, ale i přesto zábavné čtení, na můj vkus je konec trošku protáhlejší.

Autorovy další knížky

Christopher Pike
americká, 1954
1996  73%Půlnoční klub
1996  75%Poslední upír 3
1993  69%Honba za přízraky
1996  75%Poslední upír 1
1996  75%Poslední upír 2

Kniha Honba za přízraky je v

Právě čtených2x
Přečtených120x
Doporučených2x
Knihotéce73x
Chystám se číst15x
Chci si koupit6x
dalších seznamech2x