Stínový hřebec

Stínový hřebec https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/327003/mid_stinovy-hrebec-DlD-327003.png 4 48 6

DragonRealm série

< 4. díl >

Bohaté horské království Talak přežilo válku s Ledovým drakem bez následků – až na mladého, na těle i na duši zmrzačeného krále Melicarda. Jeho záludný rádce Mal Quorin v v něm neustále rozdmychává nenávist vůči drakům a král těmto jedovatým myšlenkám naslouchá. Ve své zvrácené touze po pomstě nechá Melicard chytit démonského Temného koně. Netuší, že tím osvobodil i Shadea. Tvora bez tváře i bez svědomí, který tuto nečekanou šanci nehodlá promarnit. Shade ve své paměti překvapivě nachází stopy vedoucí ke kouzlu nesmrtelnosti, kterého ho kdysi uvrhlo do jeho tragické existence. Jenže tentokrát ví, kde se stala chyba a podruhé ji už nezopakuje… A nesmrtelná bytost s nekonečnou mocí může pokořit i bohy! Jen Temný kůň může Shadea zastavit. Jenže – stačí na to jeho magie? Překoná všechny léčky a intriky? Zánik Dračích říší se zdá neodvratný…... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

DragonRealm: Shadow Steed , 1991


více info...

Přidat komentář

Luigi1
27.01.2021 5 z 5

Konečně pěkné čtení,které mělo hrdinu v podobě Temného koně.Tato vedlejší postava táhla celý díl.

Israha
30.09.2020 3 z 5

Temný kůň je jako vedlejší postava super, ale jakmile má táhnout celý román coby hlavní charakter, naplno se ukazují jeho rezervy. Je dětinský (a to se za celou dobu, co jeho příběh sledujeme, ani náznakem nezmění) a má být extrémně mocný, takže vlastně funguje jako neustálý živoucí deus ex machina prvek - a tak ho Knaak neustále musí přechodně odstraňovat z děje pomocí magických pastí, čímž zase podkopává tu jeho údajnou extrémní moc. A to je vlastně vše, nic jiného tato mezi čtenáři kdovíproč tolik oblíbená postava nenabízí. Naštěstí má kniha Stínový hřebec i své silné momenty v podobě dobře napsané postavy princezny Erini, která svým příběhem drží knihu nad vodou jak samostatně, tak ve spojení se znetvořeným králem Melicardem; kořením je rovněž nepředvídatelný element čaroděje Shadea a nenudí ani poměrně okoukaná, ale zábavně prezentovaná zápletka se zrádcem na královském dvoře. Tenhle díl je spíš rytířská, středověk evokující fantasy...její magické koření tentokrát chuť spíše kazí.


Jirka92333
18.04.2018 4 z 5

Nejzajímavější díl který jsem zatím četl. :-)

Faith4Ness
12.04.2018 5 z 5

Knížka mého dětství ♥ jedna z prvních fantasy, co jsem četla a tenhle svět má prostě velké kouzlo. A ještě k tomu má Temného koně, on je prostě zlatíčko ☻

Svářeč
02.01.2018 1 z 5

Obří nuda. Děj a postavy jsou nevýrazné, velmi špatně se to čte a já se do toho celou dobu nedokázal začíst. Posledních 50 stran už jsem si z nudy trhal vlasy, ale bylo mi proti srsti knihu odložit.

Miro.slav
17.10.2017 5 z 5

Štvrtý diel ságy Dragonrealmu sa venuje veľkou mierou asi najsympatickejšej postave v celom príbehu, Temnému koňovi či Tieňovému žrebcovi (keďže Ľadový drak už v príbehu nefiguruje, dostal sa na prvé miesto Temný kôň). Knaak tu predstavuje trochu iného Temného koňa. Už to nie je ten všemocný a bezstarostný rozpustilý démonický tátoš z predchádzajúcich dielov. K slovu sa dostáva aj nový element, ktorý Knaak primiešava do elixíru dračích ríši - vraadská mágia (postupne začnú na svetlo prenikať isté odkazy na Vraadov). Kniha je stále dynamická a zaujímavá. Odporúčam (prečítané dvakrát).

Štítky knihy

fantasy

Autorovy další knížky

Richard A. Knaak
americká, 1961
2003  81%Den draka
2002  75%Dědictví krve
2004  75%Ohnivý drak
2013  75%Stormrage
2003  83%Království stínu

Kniha Stínový hřebec je v

Právě čtených2x
Přečtených109x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce101x
Chystám se číst11x
Chci si koupit9x