Šťastný života běh

Šťastný života běh https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/321900/bmid_stastny-zivota-beh-D1Q-321900.jpg 2 18 4

Ve své nové knize Miloš Škorpil popisuje, co zažívá běžec na trase ultramaratonu nebo při několikadenních závodech, kdy pro únavu a vyčerpání ani pořádně neví, zda se mu to všechno jenom nezdá. Zároveň jde o autentické svědectví z dob, kdy s běháním ultra začínal a kdy pochopil, že běh může člověku otevřít cestu ke šťastnému životu. A o tuto zkušenost se nyní hodlá podělit i s námi.... celý text

Žánr:
Sport

Vydáno: , Mladá fronta
více info...

ber-tram
ber-tram
17.01.2024 2 z 5

Kdybych začal vydatnějším rozhovorem, co je až na konci, asi bych tohle běžecké kalendárium nečetl skoro pět let. Ano, pět let! V roce 2019 jsem motivačně začal číst před svým prvním (a bohdá posledním) maratonem a pak už radší jen běhal. Tak je to líčení různých ultra Škorpilových štací nezáživné, že možná tím plní svůj účel, když vyburcuje k vlastnímu pohybu!

střapatá
střapatá
17.07.2018 3 z 5

Některé pasáže mě bavily, některé naopak vůbec. Je poznat, že se kniha skládá z Milošových osobních zápisků, jejichž prvotním účelem zřejmě nebyla publikace, tudíž mi vše přišlo takové nekoncepční a ne úplně stylisticky správné. Z respektu k Milošovi dávám tři hvězdy, i když je kniha asi spíše na dvě. Že by to byla povinná četba pro každého běžce, to říct rozhodně nemůžu.


Malýmedvěd
Malýmedvěd
08.09.2017 1 z 5

No nevím, rozhovor má kvalitu blábolení po 5 pivech. Dotýká se všeho a zároveň ničeho. Zápisky z blogu jsou neučesané a nemají ani základní strukturu.

Jizi
Jizi
26.08.2017 odpad!

Knize chybí koncepce, chybí jí stylistická i obsahová, alespoň průměrná, úroveň. Chybí jí jazyková redakce. Chybí jí vlastně všechno, co byste od knihy o běhání očekávali. Nemá šmrnc, nemá grády, nemá nic. Má jen Miloše a ačkoliv je to člověk, jenž neváhá sám sebe označovat za "tátu" českých běžců, za jejich gurua, za toho, kdo by dokázal Zátopka naučit běhat rychleji a ano, dokonce i za Ježíše, absolutně to nestačí. Kniha nekulhá na obě nohy, kniha je trupík a postrádá jakoukoliv končetinu, včetně hlavy.